Saturday, May 18, 2013

For you Brother, CONGRATULATIONS

Assalamualaikum

Awesome day with awesome mood :p This what we call happy! Last week is my brother convocation. It's mean he has already graduated and boleh lah dikatakan memecahkan tradisi side ibu aku. Yelah, ibu aku anak sulung so abang aku pon anak sulung. Kalau tang cucu, sulung lah jugak abang aku tu. Alhamdulillah selesai sudah semuanya.



For a good memorable for me and family, i would like to share what I feel since abang dah graduated. First of all, aku bersyukur sangat sebab Abang dah buat aku and family senyum. Abang dah kerja. Abang dah semakin segak dengan pakaian office and one more thing and very important, abang tanggung aku. HAHA. Gila aku tak happy? Abang, nak tu! jom. Abang, nak yang ni bulan depan boleh? ok InsyaAllah. Kalau time dia belajar;

aku:  " abang, nak tu?!
abang: " ko pegi mintak babah ke ibu ke duit kalau nk beli/ameklah bayar sendiri "

lepas tu aku sedih sorang sorang. haha. Yelah, beratus kan mana kau nak dilayan mintak time tegak menegak macam tu. alahai. So masa abang grad tempoh hari aku nekad tempah baju. Beria kan? kalau aku dapat masuk dalam dewan takpe tapi aku sukakan kepuasan diri sikit. Demand? ah sama je ngan korang tayah mengada :p  



Aku menangis sebenarnya tengok parents aku terharu bila abang atas stage. Aku rasa aku yang banyak perangai ni pon akan buat parents aku menangis. Nak nak hari abang grad waktu " HARI IBU" so hadiah untuk ibu lah kan. Abang aku masuk awal satu sem dari aku sebab aku masuk lewat. So degree kami pon berlainan. So Abang grad dulu lah kan (: Even umur sama tapi jurusan kami tidak sama.

To Abang,

Abang, even kau memang suka cari nahas kadang kadang suruh aku ke sana sini macam kuli tapi sebab kau kan abang, so aku turutkan walaupun aku sakit hati kadang kadang aku pendam. HAHA. Tapi don't worry i don't think it too much la biasalah, kalau aku geram ke apa tak lama pon sebab aku memang ngan kau je takda abang lain, kakak apatah lagi adik. Teruskan ambil berat and take care of me like usual sebab itu saja yang aku rasa kau boleh buat aku gembira macam adik adik yang lain. hehe. Semoga abang teruskan hajat untuk meneruskan pengajian ye. bye

Sincerely;
yourAdik

thank you guys,

p/s: Dress yang dipakai adalah ditempah khas untuk konvokesyen-78 Abang dari Butik MINAZ. Warna striking dan Alaa Si Datin Tuu memang tak boleh dipisahkan jauh jauh. haha. so i was very satisfied with my order with you butik MINAZ . Thank you Kak Pija and team. Very comfortable. Kalau suka, bolehlah like page FB MINAZ  and Follow IG MINAZ ok (:
byebye.

9 comments:

NinaAz said...

Cantik dressssss

DatinWowhh Najah said...

Thank u ninaz(:

Asyik Izas said...

terserempak dgn najah juga aritu masa saya pg ambik gmbr knvo kt uitm..tp segan nk tegur sbb mcm busy jea.. hehe..btw tahniah for your brother..:)

Ika Ika Faid said...

tahniah untuk your brother sis najah.after this turn sis najah naik stage ok. =)

DatinWowhh Najah said...

Hi.yeke. Thank u. X busy mana pon wktu tu saje semakkan mata haha

DatinWowhh Najah said...

Insyaallah tq ika (:

nurul storys said...

wow congret for your abg :D btwy akak memang tetap vass. hehe :D

Hanis Nizam said...

congrats untuk abang akak okayyyyyyyyy. hehe

DatinWowhh Najah said...

tq nurul and hanis :)