Thursday, January 16, 2014

Right outfit will make you look younger!

Assalamualaikum =)

hyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! 
Jumpa kembali di ruang ini . wah! lamanya Najah tak update blog. Kot ye pon rindu aku macam mana aku rindukan blog aku ni, jangan lah tunjuk sangat ekekeke =p . Sapa sapa ada blog, mesti akan ada perasaan yang sama. isy! cepatlah buat blog, boleh story everything that you want but PLEASE eh, bukan post something negativity *kau menangis nanti kena block and kena hentam ekekeke =p!

Alang alang dah ada free time ni, why not i told you where i went, what i did and so on kan?? Lama nau tak blogging, mestilah ada saja something fun yang aku buat before! Nah, aku ni baru habis practical training so that sapa sapa nak panggil aku bekerja, SURE! why not=p, boleh saja tapi bagilah aku bersenang lenang dahulu sebulan ini untuk aku mengecapi nikmat cuti* wah kau hehe. Bukan apa, boleh aku lapangkan masa dengan family and friends also with my own self too.  Haritu baru bawak family jalan jalan Melaka. Seronok and not bad la activity. Maktok aku suka ajak mengejut untuk berjalan jalan so nak tepis hajat aku macam tak sanggup, no matter what, family IS first kan.  Nasib baik ada abang aku, boleh dia drivekan kami ke Melaka wee ehe! 


Hello Melaka!


Rumah Mini Malaysia di Melaka. Rumah rumah disini menarik! Biasalah, family aku semua dah duduk di bandar so that mestilah ada perasaan rindu di kampung tanah tumpah darah sendiri especially ayahtok and maktok. They both rindu kampung sangat but they don't want to show to their cucu and anak anak. It was happened when maktok said ' jom balik Pahang dik. ada cuti?' almost time cakap the same thing sampai nak drive balik sana sendiri. Kami satu family tak bagi sebab risau ayahtok on the road drive dgn kesihatan macam tu and kami takda ruang masa actually. Now, bawak mereka jalan jalan ke Melaka is the best medicine Alhamdulillah. Pahang, kami akan balik but not now :') Really miss my kampung too. sobs!






Takpe takpe, nasib baik ada "Rumah Pahang" dekat situ boleh kami 4 beranak lepak lepak sekejap :') Masa masuk rumah Pahang tu, I feel like "Ya Allah, macam masuk kampung dekat pekan lah mak!, rindunyaa" Maktok pun jawab, biasalah..kampung lagi seronok. Yaa, Indeed!

Tak boleh tau kalau permpuan ni takda dalam gambar. Ini tidak adil akakakaka!Abang aku dengki tau, senget rumah tu hmmm.suka sabotaj adik sendiri, tsobs. *revenge to me sebab gambar dia main gasing dekat situ gegar haha! 
Halfmoon XL my favorite by : Azfaboutique ( really comfy, i love you)
Keesya Blouse : Seri Anggun Collections
Black spike flat Shoes: Zalora

The horsey is not so friendly with me. Uncle tu cakap, dia takut awak naik kot. Haa? kelakar lah tu kan? Kelakar la tu kan? akakakaka!



We had so much fun there with my grandparents and brother. Puas ber-beca, puas juga dapat makan cendol Jam Besar, Ikan Pari Masak Asam pedas and many more, Love you Melaka. 



Traditional much like everybody said haa, indeed when ada satu tempat persembahan from kebudayaan and semua jenis traditional ada. Semua from Melaka. Good heeh. Enjoy sangat btw, baju traditional kan perlu kita follow and jangan sesekali kita lupakan. Penting untuk tradisi juga bangsa di Malaysia yang super awesome ini : Pakaian Traditional @ Zalora =)

Goodbye and thanks Melaka!
 All my fresh pictures are from Samsung S4.



XL Halfmoon : Azfaboutique (love this color much!)
Plus size Denim Jeans Blouse: @itsmeyous (Instagram)
Shoulder Tote buy from: Agnes B. Voyage
Shades: Ray-ban

Cuti dah banyak, tak tahu tujuan apa? berjalan lah aku bersama teman. ekekeke. Nasib baik Negeri Sembilan masih ada tempat nak pergi. Selain Seremban, pergi juga ke Port Dickson! Awesome part bila tak tahu nak kemana and just google, ya! I found the place to go heeeh! Look great ha. Mencari something vintage items di Port Dickson, great one! 



Surprise from him, Thank you so much for spend your time with me. Celebrating my birthday with me and had so much glory love with you. Take care there =)


XL Halfmoon : Azfaboutique (royal blue)
Batwing Top (Plussize): CalaQisya 

Last but  not least, bumped my friend and chit chat time. Since school, a very kind and humble friend surrounding me. Alhamdulillah, getting older together and shopping time without think future ekekeke. 

*Tips for you plus size:
kalau nak nampak tinggi dan slim, please use wedges shoe/high-heels (not 4inch & tumit toksah tajam sangat ye, kita ni comel so biarlah lebar tumitnya) lah kan. ekekeke. If you nak comfortable, better choose wedges. Flat shoe will make you shorter and more plummy (kalau more than 4hours berjalan, better flat shoes la asalkan fix with your outfit)



Done for my manicure. Love aitte! See you soon guys! Thanks for stay your eyes here.

 "kind person is positive with their talk".

Oh yaa, tengok halfmoon shawl yang dipakai sangat selesa kan? Ofcourse, shawl halfmoon itu semua sangat cantik dan selesa to me. Farah, great one! thank you so much. Boleh dapatkan di:

Instagram: azfaboutique   
Blogshop: http://azfa-boutique.blogspot.com/ 

Byebye!

8 comments:

raudhah hisham said...

melaka ! dah lama tak pergi melaka. i love you're dress up kak :D

Anonymous said...

kakak permaisuri, buat la tutorial bergambar pakai halfmoon mcm kakak.muka kita bulat mcm kakak. tp kita selalu pakai dgn inner-tak-berapa-magic agar tak ketara kebulatannya. tp kakak permaisuri tak payah pakai inner pun Nampak ok. tutorial bergambar pelissshhh!

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka bace blog awk, baru2 ni saya baru buat blog hope awk boleh follow dan singgah la blog saya :) http://awksweetgitu.blogspot.com

Shiqin Sunshine said...

wahh nnt saya praktikal kat melake yeayy... tahun melawat melaysia

btw, jemput singgah sini ade shawl halfmoon labuh rm29 high quality chiffon sis =) http://cinqleafclover.blogspot.com/2013/05/shawl-labuh-hanya-rm25-shiqin-sunshines.html

Ezwan Amrin said...

bila la dpat pegi melaka lagi...last pegi tahun 2011...

Anonymous said...

faiteѕ un tour ϲhez nous ... Heгe is my ԝeb blog

Review my site; Pour une voyance de qualite

sarah said...

waaa yang najah mention tu depa sponsor najah ke?

DatinWowhh Najah said...

Ya .