Friday, November 29, 2013

Awak suka make-up,kawan baru & shawl cantik?=)

Hidup ini terlalu seksi dengan masa. Itulah aku yang suka menghabiskan masa kalau aku rasa masa itu sangat berbaloi untuk dihabiskan. ekeke.

Assalamualaikum everyone! Thank you for stayin' here for me =) So flowerish la you! *clap your own hands!

This weekend too much thing to do but the most important thing is, update blog. Meriah lah masa yang perlu digunakan dengan betul aku gunakan untuk update blog. hehe. Anyway, untuk korang jugak. Haa, have you receive some noticed in my instagram? or not? (tolongla tolongla cakap 'yes', jgn lah buat aku syok sendiri *peluk tubuh)

Just updated via the photos but not too much la kot. Blog lagi best sebab blog anak anak boleh baca.  Aku yakin anak anak aku nanti bukan lah stalker macam aku. I hope so. hihi!  Takda masa lah duhai anak nak scroll down gambar mom's dia beribu ribu dalam Instagram ekekeke. (kau nampak tak betapa aku terlalu addicted dengan baby baby lately? sampai aku baca kembali rasa jelik ekeke. hmm) Mungkin kawan kawan ramai dah berumahtangga...kot =p


Program Anggun Muslimah @ Casa Heliconia, Jalan Semarak.  cantik bukan?
Baru-baru ni rajin la Datin kau ni attend event. You know Alaa Si Datin kau memang suka pergi event but more to private event la. Kalau sesak sarat barat tu, maaf lah aku lebih peruntukkan masa tidur dari berjalan kekeke. Nasib baik Butik GetGorgeous buat private event, lantas aku bersetuju menerima lamaran tanpa berfikir =P Saat saat akhir baru tahu event adalah pada hari biasa. I was like, berdoa pada Allah semoga lancar and Alhamdulillah, it was a very good time with them. Event ini organized by Puspanita dan Getgorgeous dijemput sebagai Presenter untuk Anggun Muslimah =) Congrats Azlia Idha (MuslimahFashionStylist) and her sister (Allia Idha) juga businesswoman. Dua wanita ni lah owner butik GetGorgeous =)


Dekat sana kan, aku ni dah lah lewat, nasib baik ada MUA sanggup tunggu dan bersedia untuk touch-up kan aku, sampai aku cakap dekat MUA, "kak, akk buat jelah apa apa kat muka kita, kita dah tak kisah dah" jawapan MUA hanya " ha ha ha".. Nasib baik Kak Nana baik hati :') Thank you! Biasalah nak mulakan tugas sebagai model, aku perlulah cantik cantik mana boleh lusuh-lusuh nanti blog aku kena banned ekeke. Aku tak berapa suka kena banned ni ahak! Iols sayang tau blog iols ini hehe. Sebelum mula, mari tengok #behindthescene hehe! #rutinsampingansebagaimodel :)
Gambar tidak edit bukti aku suka sangat make-up by HynaRazak ini. #behindthescene hehe! #rutinsampingansebagaimodel :)


Event start 2:30petang so bermulalah tugas aku dan kawan kawan untuk mulakan sesi 'catwalk'. Lama tak catwalk, nasib baik kasut stabil dan tak buat hal. Maklumlah, lama tak pakai high heels more than 2inch. ekeke engkau dah kenapa datin.. 



Aku dan rakan-rakan model pon berbual dan buat aktiviti bebas padahal dah nak start. Itu normal sampai Kak Lia panggil & kami semua macam lipas kudung berbungkus ekeke. Entah, mungkin dah terbiasa bila on camera mood berubah secara semulajadi menjadi sangat formal like Princess Kate melambai lambai peminat pang!
dear models; Fatin, Najwa, Dyna, AliaIdha, AzliaIdha,Aymie,Me and Dora =)

Anyway thank you so much for yesterday, i heard ramai suka and satisfied event ever =) Biasalah kan, Puspanita confirm confirm lah wanita yang hadir itu nak build something new on their appearance at the office kan, that is why they felt interested semalam. I feel you momsss because my mum like that wkwkwkw. Engkorang jangan main main, Ibu aku tu kemain tau. Pantang nampak fashion baru, mesti paksa aku ajarkan walhal anak dia sangat malas malasan berfashion lately. Baru-baru ni, punya lah si Ibu kerah aku ajarkan lilit lilit shawl sampai terbelit leher Ibu aku tu buat sorang sorang. Ahai, ibu. sayang ibu :') ehem, sekejap sangat rasanya disana semalam, terpaksa rushing atas urusan tertentu but im so happy with all of them.

Anyone yang interested nak buat 'Grooming class', 'Hijabstylist' dan lain lain boleh contact:
Asyik muka aku je, kasi full gambar Kak Lia ekekeke


"Certified Professional Image Consultant,CPIC | Certified Fashion & Style Consultant| Director at GetGorgeous™"
Consultant: Azlia Idha (Owner GetGorgeous)
Contact for details: Azlia Idha (FB) / 019-2700604
shawl hijrah by Hijrah Couture
Kita suka lah. Menjimatkan masa ;') Sapa-sapa yang sedang berwudhu' sambil make-up, boleh la pilih wanita yang make-up kan anda so tak la batal wudhu' kan :)
Suka dengan sentuhan Make-up ini? 
Untuk semua event: pertunangan, nikah, pernikahan, dinner dan lain lain boleh contact Hyna Razak di Facebook: Hyna Razak =)
Thank you Getgorgeous

Okey sebelum tu, jom cuci mata catwalk haritu :)

Bersama rakan rakan yang menarik :)
congrats!
Okey korang, thank you. doa doa la supaya aku rajin update ekekeke. everything on my Instagram ! tata =)

2 comments:

Mek Onie said...

awakkkkkkkkkkkkkk,serius lawa gila mekap kak hyna! sukaaaa

Anonymous said...

cntik naja!!