Thursday, June 20, 2013

Last Day at Penang :)

Alhamdulillah.

Actually aku kan dah berjanji nak update about hari terakhir di Penang. Macam macam feedback aku dapat tentang Penang, seronok sangat. Tempat sana memang best even though aku datang hari biasa. Kalau weekend? 

So hari terakhir disana, aku ke Taman Kota Lama yang hanya RM3 per head. Dalam tu banyak lah meriam meriam lama, bangunan bangunan like penjara lama etc. Nama pon tempat sejarah pahlawan Inggeris dan Melayu dulu kan. Kitorang kesana dengan panas yang teriknya, so paham paham lah payung perlu  dibawa bersama. Tempat tu pon tepi laut, panas bercampur angin kuat waktu tu and waktu pegang payung tu, payung like nak terbang terbang ke belakang, ke depan ke kiri juga ke kanan. haha!

Cantik kan pokok pokok sana? tembok pon lama lama. Kalau bergambar or nak buat wedding moment bergambar sini pon cantik. *Dah aku pulak kenapa memandai. mihikks. Waktu ni terik panasnya plus angin dia angin laut, so berpeluh basah tu normal lah. Barulah Malaysia that is why they come here untuk rasa cuaca sini. We should proud to be here, baju di ampaian cepat aje kering. eh?


Hehe, kalau nak ada kenangan don't easily forget to bring along your camera in your bag guys! Dulu, masa tengah darah (remaja) siang siang buta panas terik pon sanggup pergi 'photoshoot' haha. lucu pon ada, sekarang ni, syok sendiri jelah bergambar dengan kawan kan. Umur pon dah berapa ha..
my plain cardigan by : Raynaa
Belakang aku ni actually taktau nak panggil apa tapi it was like church lama yang sangat kecil. Tapak bangunan jelah now tak wujud dah pon :) Pintu masuk kecik sangat and kalau nak masuk berdua tu, haha paham paham jelah. At least korang tahu lah kan apa yang ada kat tapak sejarah situ. 
Dalam Fatin ni tengah termenung keluar tingkap, marilah snap satu. Dalam pada tengah snap satu, pandang kamera pula. Haha. ish dia ni pulak. Baru nak candid. (konon macam tulah #akukatakonon) :p
my Instgram: Hehe, panas terik tak sedar apa dah. tapi tetap begini kakak kakak kau ni. hmm :p



























Randomly, I would like you say Thanks for the persons yang sudi ambilkan gambar kami berdua sepanjang kami disana. Apa apa pun, semoga Allah murahkan rezeki kalian. hehe.






Kenangan yang tak boleh dilupakan bila di Penang. Puas kami berjalan kat sana. Tapi sayang, dah nak balik dah. Don't worry InsyaAllah ada rezeki boleh datang lagi kan :) Tapi sebelum balik, kami beli la sedikit buah tangan untuk keluarga kami yang tersayang . Jeruk, Rojak buah etc dan sempat kami singgah makan ABC tepi jalan wah rindunya!!


Anyway apa apa pon, Penang memang betul betul best untuk berjalan kan. Sesuai la kita dari selatan ni. hehe. Nama pon bercuti cuti kan. have fun ok?!


Yeay finally balik dapat naik boat besar (orang Penang panggil ,ferry). Kereta dibawa ferry. I was like masa sebelum pergi tu ibu ada pesan ' datang Penang drive lah ikut jambatan Penang tu, balik pulak nanti naiklah boat besar so kereta atas boat besar tu lalu atas air'. So i can't imagine lah macam ni, rare sangat ni. hihi! happy jugak sebab apa nak, tercapai juga hajat :D Alhamdulillah.
Ok everybody. Alhamdulillah selesai sudah perjalanan kami ke Penang. Penat, seronok and the best lah kan. Nanti ajaklah family , kawan kawan bercuti kesana. Sana senang cerita, kaya dengan makanan. So, enjoy! byebye and thank you .love you.

6 comments:

Nurul Husna Mohd Salleh said...

kami orang penang xpanggil bot. kami panggil feri. hehehe

DatinWowhh Najah said...

hehe ya. correct. btl la tu ferry hihi. thank u sgt2 :)

D' Hasnie Aini said...

salam frenz datin...i'm follow ur blog...nice ur story n pict...

nak tau rahsia skit...pict2 u snap tue colornya menarik lah... :D

thnks datin ^_^

Mek Onie said...

feri bestttttttt!!!!! :D

nuraliasaqinaMY said...

macam comel je panggil bot besar. hehe

Hanis Nizam said...

comel je gmbr first dengan payung besar. hehe