Tuesday, June 18, 2013

Hello Penang !

Assalamualaikum,

back to my basic. this is my home, my diary and my everything. I love writing and share something information but i dont know how to start with it properly ehek. "Boleh ke aku publish . eh kang ada yang hentam kang, aku yang sakit hati. taknak lah!"

See, itu antara nafsu sumbing di telinga and sebenarnya takda apa pon asalkan kita tak publish something yang mengaibkan orang, memalukan orang and senang cerita, something yang negative. Kita pon dah besar, dah boleh create something by own think pon kan so boleh lah fikir secara matang dalam masa yang sama kan?


This happen bila aku baca semula blog lama aku yang macam @^!%#*(^#@@! aku pon malu tau rasa nak delete tapi itulah peringkat kita boleh tengok kita matang ke tidak. Masa sekarang ni, aku ngaku lah aku rasa aku memang tak matang waktu tu. ihiks. yelah, blog di private kan so suka hatilah nak tulis apa sampai satu hari tu ada perasaan "alah! nak share nak orang baca jugak". So bukak la so no privacy anymore between us hihi!

Anyway, im so free to writing down here sebab rasa lega sikit and two more weeks lagi nak Final Exam and last semester for me to field up the examination paper in UiTM Puncak Alam as Bachelor in Customer Services student. Puncak Alam is the best walaupun dulu aku rasa aku taknak belajar sini sebab jauh dengan segala benda . upss.

Itu sebab kita jangan cakap kita TAKNAK, yang TAKNAK tu lah kita DAPAT. Yap , one more thing, i would like to say thanks for those yang selalu bersama blog kita dari awal until now. Thank you so much. Actually today's blog ni random je, aku kan dah bagitau aku suka cerita apa yang terlintas di fikiran nowadays. Tak berprotokol at least if aku baca balik blog aku, aku nampak aku matang sedikit disitu. hmmm ihiks. Aku dah lama jugak tak cerita perjalanan/percutian aku kan?


Day 1:

Dalam tengah aku rajin ni, aku nak cerita lah April lepas aku ke Penang. Terbaik baq hg! saja cuti cuti jalan dengan kawan baik. Kat sana, pertama kali aku jejakkan kaki. Sampai sampai sana, rasa macam sampai New York. Kau nampak tak jakun aku tahap berapa? hehe  berpijak di Gurney Plaza merupakan satu hadiah katanya :p sebab kawan aku cerita sepanjang perjalanan tu, kat depan tu tapak Tsunami. I like historical story so aku interested lah nak tengok bukti , aku terus happy sebab ada bukti depan mata. As u can see belakang gambar kami diatas, disitu sebahagian bekas tapak Tsunami yang dulu tu. 

Di Penang, aku dan kawan aku enjoy sangat sangat. Kami plan pon mengejut untuk kesana. eh memang suka plan last minit, tu lah aku ngan kawan aku ni. Kami kesana 3 hari je and menaiki kereta. Awesome kan? so pergilah bercuti and buat pick stop sendiri suka hati. 

Penang banyak tempat best, sempat jugak aku makan dekat Pasemboq yang terbaik dalam Youtube edisi hindustan tu and rezeki aku pulak dapat tengok dia live tapi tak pulak dia potong potong main lagu tu sebab dia leka tengok berita (news). Habaq hg!

Day 2: 

Aku semangat sangat waktu ni sebab nak pergi Bukit Bendera. Alohaa! seronok sangat ni tak fikir ada homework ke assignment ke waktu tu. Ahai! so, Good morning sister! Cantik tak view hotel kami tengah pagi? Pergi last minute, nasib dapat hotel yang cute sesuai untuk wanita seperti kami :p Kami breakfast bersiap siap and menuju ke Bukit Benderaaaaa!



Da sampaiiiiiiii! ihiks! View tak berapa nak kemas sebab pergi waktu constructions. Ehe yang penting, dapat masuk dalam tu ok? (: Datin kau kalau semangat lebih, bangun 3pagi pon takpa ihik! 



As you can see, badan semakin melebar tapi takpa, hidup perlukan kegembiraan hihi! So aku pon masuk lah dalam untuk ada feel naik cable car. Orang kata, curam. So , aku pon lagi lah excited.
Seated dalam train pon boleh tahan structure dia. Boleh pening and nak turun baru sempat bergambar. Pening tak cakap apa, dengan telinga tertutup binggung. Kita kat puncak kan, so lain lah tekanannya.
Da sampai atas. See, New York. Where? New York! haha. Seronok sangat, sejuk jugak waktu ni , Layankan lah nak bergambar punya pasal. Anyway, train dapat harga murah sebab student and using IC. Fatin je dapat murah dia bawak student card and me? lebih sikit sebab tak bawak student card. Lainkali, bawak ok untuk dapat harga murah hihi Thank You Malaysia!


Hmm macam biasa, kalau dah berdua. Takda apa yang menghalang semua terjadi tanpa batas. Waktu ni pengunjung still ada, tapi disebabkan we are Malaysian so we proud to be here. It was a great moment for us dapat datang ke Penang. Kami pon tak sangka macam mana boleh lepas ke sana. Haha. Sebabkan terlalu suka, kawan baik tendang pon tak jadi masalah. Biasalah, yang ringan terapung, yang berat still kecundang. Kita cuba lagi ok? ihik!

Sedang kami berjalan, port baik untuk mencuba nasib melompat lebih tinggi semakin melonjak. Nak nak aku, kawan aku ni kau boleh tengok tinggi dia tak cecah apa dah tapi aku? di takuk yang lama sampai dia suruh, " Kak, kau boleh kak, try try meh aku ajar" ha, kau nampak kat situ? hihi! Percubaan yang terbaik untuk aku walaupun dah berkali cuba, ini yang mampu ku hasilkan..
Mari menuju ke langit, Najah! aih, penat aih! geram aku melayankan lompat berdua baik aku rest pegi minum amek angin. Nak semput nak muntah rasa dok lompat ngan Fatin ni. haha.
Penat aku melompat, bagi lah aku duduk diam sekejap. Bawah tu ada orang actually, kitorang dok sempat melompat lompat lagi. Aku harap kukuh je lah papan tu waktu tu nak nak aku yang lompat. alahai. ahaks! Gawat kalau dorang keluar, tengok siapa lah yang dok lompat tengah dorang dok makan ke apa kan?

Hehe kami sempat naik atas bukit main kat tempat permainan. Enjoy ourself kat situ. Seronok sangat! Hello Bukit Bendera, enjoy!  The best thing tak dapat lupa sebab sambil jalan, sambil share story. Kami kan busy so share la everything on that time. Seronok lah jugak. Self-reward untuk kami so kami bercuti la bersama kan.
Yeay, done for our time on there. Now turun and at my back is our train yang bawak naik turun tadi. enjoy berejam atas tu. ihiks!  So we proceed untuk makan, terbaik mee mamak dia area bukit bendera tu jugak, stall naik beca macam tulah, the best la kan! aih, kami pon puas hati makan situ. Laju pon laju and klasik sangat tepi lorong area tu :) trylah!

Kami ke Hard Rock Cafe untuk percutian hari kedua kami. Orang kata, seronok. Batu Feringghi. Lepak lepak tepi pantai and kebetulan aku jadi pemerhati artis Malaysia. Aku layankan aje aktiviti tepi pantai tu kan, sekali eh macam aku pernah tengok sangat ni mamat ni (Zul Huzaimy).  Dalam aku layankan, he was a good man and great father to his son. Birthday anak dia waktu tu, sempat aku stalk his keek. aih!
Hajat kami nak mandi manda tapi tengok ombak tak kuat waktu tu so kami lepak lepak borak borak hilangkan penat berjalan tadi kan seharian. So we decide to rest la masa tu. Tapi enjoy. Cantik view nya!
Alhamdulillah, thank you so much. we had so much fun there. Puas and happy.

Going back to Hotel take a rest and malam tu keluar lagi. yeay!

Puas kami berjalan satu Penang tau. Seronok habaq hg! Insyaallah, ada masa lapang aku sambung lagi kisah hari terakhir yang penuh manis :) byebye and take care!

16 comments:

Mek Onie said...

homaigoooooodddddddddddddddddddddd,Datin gojesssssss dengan speknya ituuuuuuu,hikkkk.... FL time jump tu mak aihhhhh,haha...sempoiiiiiiiiii :D


ohyaaa,penang memang bestttttt! :D

Azwar Syuhada said...

Syok gila pergi melancong ke Penang..Awat tak ajak..hahaha.. :)

NinaAz said...

Sepesennn warna baju ngn fl. Hihi

Mysara Ab Rahman said...

wah bestnyer ke penang! penang antara salah 1 ngri yg kte rasa sgt cantik!

Syuhada Nasya said...

datin nmpak dah kurus ! hehe comel !

Liya Laa said...

Datin..so kurus.. any tips? really admire u :)

Asyik Izas said...

penang my hometown awesome kan..:)

Zharif Azis said...

ohmaigaddd, datin dengan FL suka amik gambar lompat2 kah ? sooooo like me lah, sy pon suka ambik gambar lompat2, hahaha

BTW, datin, edit gambar guna apa erk? kenapa saya rasa gambar2 di atas terlampau cantik? terdapat ciri2 kelembutan ala2 drama korea disitu.

ke kamera datin already buat gambar jadi mcm tu ?

Miss AnisSensuous said...

Datin, datin guna kamera apa nie?? Serius cantek sangat sangat sangat macam dekat oversea :D

DatinWowhh Najah said...

hahaa hi thank u semua. ni directly from camera. semua gambar warna camni :) tak edit or etc hehe.

Atiqah Wadiah said...

penang mmg terbaik..thumbs up

Miss AnisSensuous said...

Would you mind sharing your camera details, datin? i'm sure others would like to know too :)

Siti(zoey) said...

penang mmg best pun :)

DatinWowhh Najah said...

penang masa kami pegi tu weekdays. kalau weekend amboi taktau la berpeluang nk lompat haha! tq guys

D' Hasnie Aini said...

thnks datin :)

Najwa Ameer said...

datin :) sy baru je habis study kat UITM Penang ! and mmg makanan kat Penang sangat2 sedap huhu mmg makin melebar badan I dok kat sane hewhew :D