Monday, April 8, 2013

Zalora: Pilihan Kasut baru ALAA SI DATIN TUU ~

Yeay, 

Aku memang suka pilih waktu waktu senggang macam ni. Tak senggang sangatlah pukul 4 petang karang ada class. pfft. Actually aku excited sangat sebab something yang diidamkan dah ada depan mata. wuhuu~  Biasalah perempuan, mana tumpahnya duit kalau tak ke barang perhiasan mhihi! Selagi ada duit kertas sekeping dua, selagi tu fikir boleh berbelanja padahal mmg tunggu masa nak lingkop dah kalau sehelai dua tu kan? hmm.not good.not good.

Aku ni jarang nak beli kasut. Kalau baju tu kerap lah jugak. Kasut pon kalau pakai, itulah pergi class, itulah bawak berjalan itulah pergi pantai itulah itulah dan itulah. Hmm not good for a long-term. Sampai ibu aku cakap ' eh ni knp kedekut sangat ni? kasut ni je ko pakai? buat malu ibu je nanti orang cakap aku tak jaga kebajikan kau' hmm not good not good. HAHA. Bukan apa, dah selesa kan? tu jela yang aku suka walaupun ada je kasut lain. Kadang kadang wedding pon TER-pakai sampai kena tukar kasut lah dalam kereta mmmhihi :p

Oh baru baru ni aku baru je cerita tentang zalora. You know what ZALORA? Sejak akhir akhir ni tergerak hati nak masuk web ZALORA. Iklan tv yang ada orang jerit AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. oh not good for someone yang ada heart attack, not good not good BUT its turning good when i saw this !

Eh boleh tak waktu aku masuk web Zalora ni, dorang boleh keluarkan kasut ballet flat yang memang kegemaran aku dari dulu ni? IT'S GOLD babeyhhh!  Eh, apa lagi ter shopping lah pulak aku dalam tu. Nasib guna online, ikan tengah digorengkan pon boleh still jenguk jenguk kat dapur tu :p Yes, berbalik pada kasut ballet flat ni, dah lah gold, muncung dia bulat and comel U pulak aih, mengundang untuk aku mencari mana paling cantik. Dalam pilihan, yang tengah tengah tu paling berkenan so aku pon cari lah perlahan lahan dan membuang masa around 20 minutes nak pilih mana satu. HAHA. Cerewet sikit bab kasut ni tu sebab stick to one je :p mmmhihihi.

Dalam memilih tu, ada la kerambangan mata pon berlaku dengan brand Koumi Koumi ni. Aku ni taklah setia waktu tu. Mula mula nak gold kan? Later then, aku boleh pulak ternampak warna merah cili + hitam pulak dah. Habis guana tu? Disebabkan aku dah banyak buang masa, aku pon rasa takpalah aku pilih la si merah hitam yang striking. So kalau aku pakai senang aku nak cari. Gold ni pada aku mmg sweet tapi nak pakai kerap, rasa sayang baik aku guna dengan sebaik baiknya untuk membeli pilihan yang kedua iaitu merah hitam. Tapi aku nak gold dalam masa yang sama. Sampai aku give up *nangis. So aku pon nekad untuk membuat pilihan kasut ni sebab its really affordable lah, RM50 completely and limited. Nak cari tempat lain? jenuhlah.

Aku hantar gambar kasut gold and merah hitam ni pada 4 orang kawan aku and ibu aku. Kawan aku banyak beri jawapan pilihlah gold. Tunggu ibu aku, selalunya BBM  memang ke pagi lah baru tengok tapi sebab kebetulan ibu with her phone that time kan, so she said ' ambek merah hitam lah cantiknya eeee belikan ibu ke?' ok fine aku pon tak tau nak jawab apa melainkan, no that's mine bu.  So for me, pilihan ibu lagi bermakna so sorry friends, i already chose the red and black color ballet flat shoe :p

So aku pon add to cart lepas mencari size yang really available hihi. Close up for the last time sebelum proceed, cantiknya sisik merah dia so sexyyyyyyyyy :p


Can you imagine, hari khamis malam tu order, jumaat pagi dah sampai. CAN YOU IMAGINE HOW FAST THE SERVICES weh?! Exsaito to the max la aku. So bila dah sampai, aku tak sabar nak pakai pegi kelas harini :p semoga kasut merah hitamku ini memberikan aku kegembiraan yang setimpal dengan ke excited-tan aku membeli tempoh hari. HAHA bye thank you ZALORA. you made my day with this DUAL COLORS BALLERINA FLATS!

assalamualaikum, byebye.

6 comments:

onie said...

ONIE FIRST TIME GAK BELI KASUT ONLINE DI ZALORA,BEST :)

DatinWowhh Najah said...

best kan onie? ?faster delivery :)

Asyik Izas said...

mmg sgt best shopping kt zalora..mmg cpt giler smpai..

Fara Haanna said...

nak shooping jugaklah kat zalora cam best jer...

http://farahaanna.blogspot.com/

Cik Tanpa Nama said...

ramai ckp zalore ni servis bagus..murah pun murah..nanti nak try jugak la:)

Cik Tanpa Nama said...

ramai ckp zalore ni servis bagus..murah pun murah..nanti nak try jugak la:)