Sunday, February 17, 2013

Nak cantik?

Assalamualaikum..

Today najah nak share about soalan soalan yang selalu Najah terima dalam inbox FB before ni walaupun dah cuba untuk jawab tapi masih ada lagi yang bertanyakan hmm mungkin tak berapa nak clear kot dari Najah sorry hee. Najah memang lebih dikenali sebagai kaunter pertanyaan untuk wanita wanita yang sama seperti Najah. Lebih tumpu pada plus size and yes, you are right. ehe. Never mind, as usual Najah happy kalau you guys happy and yes i feel free now. Mood pon baik, demam pun dah makin elok cuma suara je la a bit kasar dengarnya :p If somebody call me, Najah boleh terima if they call me Encik Najah. ehmm.

Alright, first of all Alhamdulillah we are still breathing on the earth and you still can read my blog yang tak seberapa ni. ihik. 

Soalan pertama:
"Najah,boleh tak nak tanya macam mana nak jadi model plus size macam Najah? I teringin sangat!"
Actually Najah suka adik adik or siapa siapa nak jadi model plus size sebab ia boleh buat you guys more confident and boleh buat you guys share everything what you feel before and after BUT please jangan lupa asal usul diri kita and pandai jaga maruah diri. Tak semua orang boleh jaga kalau terlalu taksub. Najah libat dalam bidang ni pun dengan cara tak sengaja and Najah under muslimah plus pergaulan dengan kawan kawan yang positive. Dulu Najah pernah jugak photoshoot sana sini tapi tak proper la ehek tudung singkat sangat, seluar pon skinny skinny like that, tak sesuai kan? So, from there i learned all the mistakes and Alhamdulillah Najah harap Najah boleh la teruskan minat Najah ni dengan doa doa semua orang supaya tak tersasar. Model plus size ni tak ramai sebab mungkin ada yang pemalu,lower self-esteem and ya kurang open-minded maybe. If you ignore all the situation above, InsyaAllah you will be what what you want, one day..InsyaAllah

Soalan kedua:
"Najah amalkan produk kesihatan apa ye? Nampak macam maintain and kulit tak rosak pon"- Roslina Mokhtar,Ipoh.
Alhamdulillah until now as plus size model ni Najah memang sangat menjaga kulit and kesihatan diri. Kulit Najah pernah je tak sekata and ada juga rosak rosak sebab kulit Najah bukan patung ihik. Kulit muka Najah habis rosak before this dengan make-up yang bercampur campur sponge. Since that, kalau nak make-up or watsoeva Najah lebih prefer bawa sponge sendiri.

Sampai satu masa lepas kulit Najah ada muncul banyak tanda yang Najah rasa down la waktu tu and nak sangat tahu apahal dia boleh datang waktu waktu genting camtu. Tula, sombong sangat.
after 4-6 days

In the same time, najah cuba try minum BBPlus collagen. Tu je Najah ambil buat masa ni sebab dia berperisa grape nasib dia baik sebab dia sedap hoho. Tak pernah terlintas satu pon collagen collagen dalam kepala ni before this Collagen pon taktau apa. Don't worry Najah takkan update kalau Najah tak cuba sendiri product tu. ehe.

So from there, Najah try collagen BBplus ni. Pada Najah tak sampai 2minggu la kulit muka Najah yang problem before this takda kesan sangat dah. Ada tu ada tapi tak macam before this. Apa lagi, sebab kulit dah sangat ok, Najah teruskanlah. Parut pon makin susut. Hilang slowly tapi sangat ok. Dulu kalau orang tanya, Najah taknak beritahu takut tak kena dengan orang tapi bila my mum cakap apa salahnya bukti kat diri sendiri dah ada, so let them know la. So untuk soalan kak Roslina, Najah jaga kulit dengan minum BBplus tu before tidur setiap hari and bangun pagi. InsyaAllah until now tak letih and muka bangun pagi rasa segar jugak. Susah nak cari and kena jimat jimat sebab takut habis tapi kebetulan ada jugak jual kat Raynaa, sana boleh order terus.


Soalan ketiga:
"Najah ni kategori gemok ke? Macam tak plus size pon? Macam biasa je"
Hehe, banyak dah sebenarnya dengar kenyataan macam ni. Najah dalam bahasa kasar memang gemok. Tapi mungkin you guys tak nampak in reality. Sama je, dalam tv ke mana mana memang badan dilahirkan sebegini. Plus size yang dulu susah sangat nak cari baju. Plus size yang selalu down dengan apa yang datang. Banyak gambar lawa lawa tapi satu pon tak dipilih sebab salah satu faktor is, badan berlapik. You know it rite? Perut berlapik macam burger. So sad.
See, nampak tak apa yang kat arrow tu? 

As usual, Najah banyak kecewa dengan gambar gambar Najah before this. Ada yang cantik pada Najah tapi badan berlapik. I was like. .arghhh! Lepas tu diamkan diri dari bergambar seketika. Masa tu ada jugak online, kat FB ni penuh dengan orang offer koset koset. U know what koset? Tapi malas nak layan. Sampai satu hari tu, datanglah hamba Allah bukak kan minda Najah dengan Premium Beautiful (PB). Beliau memerhatikan saja Najah selama ni sampai satu tahap dia berjaya meyakinkan Najah dengan perlahan lahan. Najah pon kalah dalam masa tak melayan koset koset ni. Najah try search about Premium Beautiful (PB). Sebab nak cantik and benci badan berlapik so Najah cuba lah.


Yes, permulaan pakai PB, Najah banyak sangat keluar angin dalam badan. Asyik sendawa saja. Lepastu pening sebab nafas tak normal macam biasa. Rasa give up nak pakai sebab rimas. Kenyataan jujur haruslah percaya.  Sampai satu hari, pakai seluar jeans pon longgar kat peha. Badan ada curve. Sampai babah perasan ada satu perubahan pelik kat badan anak dia. He asked me, nampak susut sikit. Masa tu, happy lah jugak kene puji. Body jadi body baru tapi malu nak bagitahu Najah pakai PB. Ha time tu baru rasa nak hargai orang yang kunamakannya beliau itu tadi and yes for this kejutan!! hweohaea! Koset PB ni ada 3 jenis iaitu:

a) Long Brassiere:

Membuatkan Najah rasa lain jugak la actually. Bra dia tak macam bra yang normal ada 3 cangkuk, tapi ada 6 cangkuk yang betul betul kemaskan badan. Semua lemak lemak and apa yang berlapik tu ditutup habis. Pakai baju pon happy sangat sebab takda lemak tersembol. wehehehe! Badan jadi sedap and it will help your breast look good. Almost seminggu lebih pakai, rasa selesa and lemak di pinggang dah makin kurang. Rasa nak makan pon terkawal automatic. If you pakai, you boleh share sama experience dengan Najah, mungkin. Hehe tapi takyahlah kalau pakai long brassiere ni, dari boleh repair, kau nak pegi buat botox kan. hehwhew!

b)Long Girdle:

Long girdle ni sejenis seluar yang membuatkan peha anda mengecil dari sehari ke sehari. Perlu kerap pakai, baru nampak hasil. Yang best tang perut. Ramping and takda perut rasanya. hihihi.

Najah banyak seluar jeans yang longgar before this, tapi bila pakai, lagi longgar. Najah try skinny, Alhamdulillah peha sekarang taklah nampak sangat lemak macam before this. Bila fikir, malunya -_-  Kerap buang air kecil sejak pakai. Pinggang, punggung dan peha sangat berbeza dari sebelum ni and no tummy like before. ihi.


Dalam gambar ni, selepas kedua duanya dipakai. Dalam masa yang sama, semua tersorok. Apa yang dia pakai, Najah pakai, apa perasaan yang dia rasa,Najah rasa sekarang ni. ehe.  Badan yang suka membongkok pon automatic ditegakkan. Pakai, memang rasa badan dicengkam and kalau makan lebih, dia sendiri buat kita rasa taknak lagi.

c) Waist Nipper

Haa, waist nipper ni is satu supporter tulang belakang. Kalau pakai waist nipper ni, lagi shape your body. Kalau kebaya tak boleh pakai, nilah penyelamat. Body terus ada curve. Bila badan ada susut sikit pon you akan nampak sendiri. Najah rasa berbaloi sebab Najah plus size kan, so Najah berani lah nak bagitahu semua ni sebab Najah guna.  Dalam gambar diatas, Najah memang sedang pakai waist nipper thats why my body automatically shape.

Btw, best pakai waist nipper ni sebab kalau makan banyak, tali dia akan tarik and masa tu memang rasa infared dia sedang jalan. You guys no need to worry, boleh je makan tapi anda dikawal oleh PB :) Best!

For your information, Najah lost 2 kilo (hehe mesti beliau terkejut rahsia kita simpan selama ni). Alhamdulillah tak sampai pun sebulan makan macam biasa tapi malam memang kurang rasa nak makan sejak pakai, tapi memang rasa berbaloi :) So mana yang nak cakap kita tak gemok tu sebab kita ada PB :) tuje rahsia selama ni kita simpan :p and inilah koset yang dulu kita tak pernah percaya langsung dah buat kita happy nowadays. Size Najah pon ditempah, inikan pula yang lebih besar sure lah boleh PB buatkan. Beliau yang kita maksudkan adalah favorite owner of Raynaa, beliau lah banyak motivate kan Najah jugak sebagai model plus size. So, apa apa yang Najah nak smua ada dalam Raynaa ni including this PB. Thank you kak Fara. Anything about PB, you call contact her directly 017-9611175 . Ehek.

Okey itu saja info kesihatan  dan jawapan yang ikhlas dari Alaa Si Datin Tuu :) anyway, kita dah closed FB lama kita and FB baru kita KLIK DISINI untuk sebarang pertanyaan or etc. byebye.

15 comments:

siputsiput kecil said...

akak ade effect truk tak mkn kolegen tu??mcm nak cuba jee

DatinWowhh Najah said...

siput2: Buat masa ni takda pulak effect apa apa. first day minum mmg takda rasa apa sampai sekarang. kita ada skip jgk. tapi minum ni, pada diri kita ok je. try je :)

Ana Farhana said...

wahhhh! macammm besttt jer.. tp dia memerlukan cost yg agak tinggi jugak kan nk pkai pb ni.. huuu

orggg kirenye die still boleh turunkn berat kte la ehh? igtkn just pkai time tu je die tutupp.. tp sbenarnye die pun kurgkn berat ye

thanks for the info najah

DatinWowhh Najah said...

ana: boleh je . insyaallah. mmg blh buat kurus tapi kene hari hari pakai. tak susah pon. mule2 je suffer nak pakai sorang cm kite tapi laama2 dah biasa n takda masalah pakai sendiri :) dulu kita ngaku kite tak amek tau sal pb . dgr je nama kite buat taktau je skali pakai, ptt la..hehe

nini said...

yang pb tu macam best...tapi tu la....tak berduit lagi...huhu

DatinWowhh Najah said...

nini, boleh bayar bulanan kalau tak dapat sederap :)

Aida Azryn said...

nak cuba la bb collagen tu! :D

DatinWowhh Najah said...

Try la aisa insyaallah ok ;)

Dilakochan said...

Bila baca statement najah ni, lg nk tau pasal PB.

As many ppl kt luar sana ramai tahu, mmg ade berkesan PB ni.. Cumanya bila nk guna tu, takut sbb dgr budget yg besar.

Do mind to share with me najah, how much will cost us to wear this PB?

:)

munamuni said...

Najah, thanks banyak sharing u, I loike...:)

DatinWowhh Najah said...

Dilakochan : insyaallah :) cost dlm 2k but blh je tanya kak darah lg details bout this if nkntye kbrsanan can email me directly : najahtuliylia@yahoo.com

DatinWowhh Najah said...

Munamuni: ehe same2 insyaallah ;))

Nur Amalina said...

Mcm.nak cuba je bb cologen tu..tp takot la..hukhuk..

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Anonymous said...

Salam. Kita nak tanya, mana nak dapat bbplus ni area Seremban? Tahu dok? kalau tahu, mohon share hehe :)