Friday, February 8, 2013

#Day 1 SINGAPORE [Marina Bay Sands]

Assalamualaikum to all of you and happy Friday :)

Baru baru ni Najah ada cerita about Najah bercuti kan. So today Najah nak cerita untuk hari pertama disana. Dari Malaysia Najah sorang sorang berdikari untuk kesana yes i know im not like the others yang dah biasa sebab tak biasa lah Najah cerita hekhokhekhok! Dari Malaysia kesana yes me alone dari passport everything bawak beg sorang sorang selama ni orang tolong angkatkan. hmmm. get it? That time, im loner. Ingat dapat and lena ke tidur fikir semua about this? Hee, me not. takut lebih dari happy. Kononnya.

Sampai sampai di sana, yes Alhamdulillah my family from there fetch me dengan hati yang sungguh berbunga bunga. Seperti ada kanak kanak riang melompat dalam hati ni ihik riang sangat. Masa sampai sana, tak ingat apa melainkan HAHA ok im here syukur Ya Allah sepanjang perjalanan semua lancar and takda barang barang tertinggal. Im careless i know. So takda penyesalan hidup la. eceh. PakNdak and MakNdak fetch me there. PakNdak is my babah's brother. Walaupun ramai keluarga juga disana tapi tak terlintas nak menyusahkan sampailah keluarga PakNdak ni bertungkus lumus menyambut Najah.huu. Yes, im rest for a while solat mandi semua jumpa family side sana borak borak like that.


Sampai sampai Najah menuju ke destinasi pertama MARINA BAY SANDS kalau ada yang pernah pergi mesti tahu ini tempat apa and kenapa lah tempat ni jadi tempat pertama Najah. Heee! Najah dibawa oleh Along dan Anor kesini sebab tak pernah sampai walaupun pernah datang tapi tak pernah masuk and one more thing, dorang bawak Najah kesini sebab dorang sangat tahu favorite Najah ada dalam Marina Bay Sands ni cuba teka apa...?
VICTORIA'S SECRET ! Yes i know Malaysia ada but kat sana lah banyak choice Najah boleh pilih and walaupun ada offer time tu, lebih kurang je harga Malaysia but Najah puas hati beli bau kegemaran Najah and it is limited ed. Body mist yang Najah sangat suka. Cepat sangat habis sebab spray everytime nak tidur pon Najah spray on body untuk mudah tidur dengan tenang :)


Banyak kan? gigil gigi bila masuk sebab cantik sangat and botol baru yang baru sampai rasa nak ambil semua wuhuu. The sunglasses pon not bad. Argh geram! So i buy body mist for my self-reward ehe.
Sejurus selepas itu, Najah pon dibawa Along and Anor untuk jalan lagi dan jalan lagi. Angin waktu tu sejuk sangat baju yang dipakai pon rasa nipis bila angin kencang bertiupan eceh. Sebelum keluar dari Marina Bay Sands ni, Najah puaskan kaki berjalan di butik butik lain.
i really love my Nikon1 [Auto] thank you to Along

Ralph Lauren, sapa la tak suka desgin dia. Perfume dia pon not bad and until now still suka. RL2 dia memang wangi and you guys mesti suka macam Najah suka jugak. Hehe. So ni la RL di Marina Bay Sands.

Di Marina Bay Sands ada jugak Ice Skating like Sunway Pyramid tapi pemandangan dia sangat best luas! Kalau you guys jalan jalan disini you guys akan feeling sorang diri. Ehek tak eh? Najah je kot. OK jom kita pergi outdoor sekajap :) Jom nikmati angin kencang kencang sangat tu.
I love this picture and i love this baju from Fabulous Heejab Boutique


















Seronok sangat waktu ni, ramai kat outdoor tu and sesi bergambar pon ceria je hihi!. Photographer Najah is cousin Najah and jadi bidan terjun. Nasib pandai snap and cantik pulak tau je figure Najah. ehemm ihi.

Belakang Najah ni semua bangunan ala ala HongKong. Ada yang ingat Najah ke Hong Kong, no lah, Najah di Singapore. Cantik kan? Waktu malam dia hidup sangat. Kalau bergambar pon, cantik!

At the back is The Helix Bridge. Bridge yang sangat cantik waktu malam jugak. sebab lampu dia hanya kau yang tahu. ihik! Yes, i know baju sama warna. But tak rancang pon untuk sama, kebetulan. Kalau hilang, senang mungkin :p she is my cousin, Anor and the photographer still the sama, Along Suhaila. ihikhik.


Hehe ini pulak, Museum. Artscience Museum. Besar tapi tak masuk sebab excited nak pergi Helix bridge ehe! Jap tengok lah Singapore flyers at the back. thee Najah suka jugak.


Jalan punya jalan, stop lagi depan ni. Ehek! Suka le tu ada orang amekkan gambar Najah walaupun satu huruf takda lampu. aiseyman! Najah tetap suka bergambar kalau ada je tempat lampu cantik. Tak kira!

Keluar pukul 8malam, now nak dekat pukul 10malam. Still leka. Thank you so much la dua beradik ni tak henti henti bawak tempat tanpa rasa jemu dan bosan. Ada aje tempat nak dibawa, Najah suka la orang bawak jalan jalan ni, rasa seronok sangat!
My cousins and The Helix Bridge



Finally, dapat jugak Najah ke Helix Bridge. Hehe happy. Lama lepak kat sini. Dapat tengok orang beraktiviti. I mean berkasut roda la, skate board la :) fun kan?! Malaysia, buat satu. Mesti semua pengantin nak bergambar kat sini. Hehe.


Thank you sebab ada jugak orang yang boleh meringankan tulang ehek! Nice view at the back. Nak sangat tiga tiga orang masuk, asalkan nampak view belakang at last, we had! hee. 

Tak lama lepas tu,Najah and cousins bergerak ke Gardens By The Bay ehek. Besar lagi kot dari I-City. Lampu dia besar besar. Malam tu asyik bersama lampu sahaja. Hehe.


Kalau you guys datang, datang malam sangat cantik :) At least berbaloi la dapat tengok lampu hihi! Nanti kita sambung lagi about this eh, lupa pulak kene pergi majlis nikah kawan japgi.Nak bersiap pergi kawan nikah.  Ok you guys, i will continue about this Garden By The Bay  ok! Take care and thank you!

Nak kelihatan sopan dan menarik, perlu pandai pilih the bajusss ehe. The bajuss mesti la sesuai dengan badan. Thank you Fabulous Heejab Boutique and my plain black half moon shawl from Radiusite. bye

9 comments:

ALG said...

yeay 1st update...menunggu update yg kedua..sila post gmbr dgn kekasih yg masuk picture sementara waktu LOL- ALG

Dilakochan said...

waaaa... cantikkknya s'pore wktu mlm.. 2x sampai s'pore jenjalan area universal studio je. Mlm trus balik.

xdpt cuci mata permandangan cntik mcm ni!

HanNis SaNia said...

hye najah. klw nk try herbalife bole jenguk my blog k :) ^_^ hihihi

TeTerBanG said...

wao!! cntiknya sngapore wktu mlam. mcm dkt hong kong! sy tringin sgt nak p sna. helix bridge tu, mmg ohsem! :D

DatinWowhh Najah said...

Hihi sila sila ada byk lg tmpt best tgu najah update okkk ;))

Bui Junaidi said...

WOW..BESTNYA

Nurhuda_ian said...

wah bestnyaaaaa.. update lagi huda nak tengok lagi:)

Ana Farhana said...

bestttnyaa najah! berapa cost nak kesana ye?

Anonymous said...

wow!