Tuesday, February 12, 2013

Majlis Pernikahan sahabat sahabat: Lovely pink

Assalamualaikum,

Hi guys. It was like sooo free to share to all of you. So, sila layan. Baru baru ni, aku rajin sangat pergi wedding orang. Ala, you guys pon ada yang tahu yang aku memang suka wedding wedding ni. Wedding tu takdahal sangat la, aku datang, salam cium tangan, makan and balik. The normal things is, ambil gambar kat pelamin, yang lelaki laju laju dah ada kat kereta. Betul? Mmmhehe! abang and babah aku memang paling malas nak layan untuk snapkan gambar walaupun satu. Kalau mood baik, still gambar shaking. Lepastu dahi aku berkerut kesedihan. ok? :p
XL polka dot series grey pink by Proper Hijab Collections

Bila umur dah meningkat dewasa ni, baru faham yang lama lama kita akan berumahtangga juga kalau sudah sampai seru untuk jodoh masing masing. Seronok tu ada siap aku boleh tanya beberapa soalan,

1. Weh, taksangka weh ko da nak kawin!
2. Camne eh kau start cerita ngan parents ko untuk kawin weh?
3. Ko rasa kan, aku kawin umur berapa? awal dari ko ke, esok ke camne?
4. Sekarang takyah nak cari yang handsome handsome cantik cantik kan weh?
5. Eee, mesti lepas ni kau berubah hikhik!
6. Kalau kau ada anak, handbag kau penuh dengan lampin and susu anak la kan?
7. blablabla... selalu sleep sorang, lepas ni berdua. huwahuwa! ko takleh bangun lambat:p
Majlis menikah: me with Taheerah maxi in velvet pink so lovely by RAYNAA
Aku akan tanya soalan soalan macam ni pada yang closed dengan aku jela. TAPI masa tu aku takdapat control diri aku excited sangat waktu tu sampai tertanya soalan lebih kurang macam tu sebelah ibu aku. I was like? kalau aku ubahkan ayat, lagi worst. Kalau aku diam, ibu aku memang dah dengar. HAHA. So, aku teruskan and you know what?, my ibu so supportive! Alaa, anak ibu macam tu jugak nanti. Ehek :p 


Anak anak dah besar, so mak ayah mana taknak menikahkan anak kan. Cuma parents nak pilihan anak haruslah yang terbaik disisi agama. Boleh bimbing orang macam aku ni sikit.ehe!


Tiga hari berturut turut aku attend majlis majlis macamni. Seronok lah. Dapur aku pon tak berasap. Semua makan lauk lauk kenduri. Ehe, nak nak ada ayam masak merah! wuu~  Ditambahkan lagi dengan lauk pengantin untuk tetamu yang datang lewat macam aku :p huwaa suka and thank you!



 Thank you so much to Raynaa for the luvly Taheerah for me yang super plus size ni. Hehek! Sekarang tak susah cari baju kalau nak ke mana mana, terus click ni Raynaa and owner sangat rajin update about tips tips kecantikan juga plus size confident di Raynaa FB, just pick one that you like! Berbaloi la harga untuk student macam aku ni. heheks! Thank you too Proper Hijab for the lovely shawl yang aku suka suka hati buat like halfmoon :p AND THANK YOU invite plus Congrats and Barakallah, Kak Zai dan suami :) Amin~

6 comments:

Ana Farhana said...

laparrr nasi minyak pulak.. hehh hehh hehh

Fatin Jieha said...

Aii akak. Dah tak sabar nak kahwin ke? Excited sgt soalan. Huahuahua :D

Erra Kyra said...

hai dtg tuk kali kedua hehe


baju tu nice gile . suke.


bila cikdatin kawen.

jangan lupa send card kawen ke kite ye.. walaupun kite beralamatkan Jakarta..


hope sudi..




=P


daaa~ hav a nice day!

DatinWowhh Najah said...

Hehehe ,amboi pantang kite update sal nikah mesti ingat kite nk kawin eyp! Haha.nola, saje share perasaan. Tp bila fkir byk lg tak slesaikan waktu bujang ni ehek :p tq insyaallah if smp jodoh saya, saya war2 kan pernikahan pd anda :) hehe

Anonymous said...

tq info baju kak datin n u luk so nice

Rosmiza Ali said...

Udang itu nampak sungguh shedappp!!!Glupp! ~