Wednesday, February 13, 2013

5 Perangai di WAYANG seluruh MALAYSIA

Hello, Assalamualaikum

Bergembira lagi dikesempatan yang ada ni. Ehe, Rabu petang yang menanti waktu untuk lelapkan mata seketika tidak dilayan buat masa ni wuwu. Rasa nak tengok wayang sebab wayang murah hari Rabu. EHEH Bila murah, semua cerita yang best tu pulak yang ada. Mana satu nak tengok? Itu terjadi bila aku dalam dilema nak tengok cerita apa. Fikir punya fikir aku tengok jugak lah cerita yang aku dah tengok. Boleh? Kesilapan yang aku tak boleh maafkan diri sendiri sebab cerita lain semua lewat lewat. TAK SUKA.

Perangai pertama:
Sometimes mood sabar aku kat wayang tu baik, lama la aku boleh tunggu asalkan ada aktiviti untuk aku buat before movie tu start ehe. Kalau aku aim cerita tu dari rumah, aku online dulu check time schedule dia pukul berapa and baru aku akan pergi awal untuk booked ticket. Kalau ticket habis, aku tengok cerita lain. Kalau cerita tu tak best, aku akan rasa tertipu and aku diam je taknak bagitau orang aku happy tengok wayang macam aku happy tengok cerita The Impossible and cerita Mama :) Hehehe.

Perangai kedua:
Sementara nak tunggu wayang start, aku akan pastikan perut aku kenyang sebab apa kalau aku beli makanan dalam wayang tu, surely TAK KAN PERNAH HABIS. Nak nak encik dan puan pop-corn. Aku lebih suka bawak MCD burger masuk dalam handbag and makan sambil orang depan belakang cari cari mana datang bau burger Ehehk sambil sorok burger belakang handbang kalau ada yang macam mencari cari kihkihkih. Tapi pernah je tak tengok wayang tapi datang untuk beli popcorn TGV yang sedap tu je lepas tu balik. mmmm hihi. Tu maknanya, kalau teringin nak makan baru beli kalau taknak and dah jadi wajib wayang je perlu ada popcorn, takpayah! Air mineral pon dah pandai belajar bawak dari rumah dah lately, perkara wajib kalau keluar mesti minum air mineral. Nama je ada kawan baik belajar medic, tapi sekarang baru sedar pentingnya air mineral walupun dulu dia selalu minum mineral depan mata :p

Perangai ketiga:
Dah sampai depan kaunter, aku nak pilih cerita yang aku nak. Tapi malangnya dah habis. SO aku nekad aku akan sedih bagai nak gila sampai kadang kadang aku suruh orang kaunter tu check yang availabe pls pls pls. sampai aku rasa orang kaunter tu nak je cakap NEXT CUSTOMER PLEASE depan aku waktu tu hikhikhik. So aku akan tanya pendapat orang kaunter tu cerita mana best selain cerita yang aku dah pernah tengok. Sampai pernah kena bedek (tipu) dengan orang kaunter tu cerita tu tak best.

Perangai keempat:
Aku paling tak berapa gemar bila wayang dah start or sedang start, orang bercakap cakap like what dalam wayang kau nak berboghak lah. I was like sapalah ni. Diam la. Pleasela. Ada satu kejadian masa tu, cerita tu part sedih gila so i need to feel it u know suddenly, dia boleh borak and ketawa ada yang lebih teruk lagi, tolak tolak kerusi belakang guna kaki dia. Kepala aku pon pernah kene tendang sampai senget lah. Kaki berbau lagi you allss. boleh KACAU MOOD masa tu. Nak melawan tak berani, banyak diam and lepaskan kat facebook lepastu delete balik tak sampai beberapa minit. Mhihihi! Terus text kawan, i tak feeling la u tengok cerita ni, nak nangis and kawan i pon faham la mesti ada something happen dalam wayang tu kalau sorang. Mwehehe!

Perangai kelima:
Kalau tujuan nak tengok wayang, itu saja akan aku buat pada hari itu. Datang wayang lepastu balik. Nak merayau pon rasa takda apa. Kalau ada kawan, boleh la makan makan kat bawah tu. Dah grow up kan, you know la apa yang you should do or shouldn't do. Kalau masa skola tu, masuk semua kedai, belinya tak. Buang masa tu aku la tu dulu lepas tu mak ayah telepon, balik sekarang. Dah nak Maghrib ni. hoho.


Anyway baju dwi-color dipakai ini dari Fabulous Heejab Boutique. Disebabkan baju yang dipakai ni simple dan longgar maka Alaa Si Datin Tuu pun turut berpuas hati. Baju plus size yang senang digayakan oleh badan badan seperti ini boleh didapati di Fabulous Heejab Boutique . Oh ya! perasan tak lately ni aku banyak kena mengena dengan PINK color? Ok, DIE HARD 5 BEST sangat sangat and ni lah cerita dua kali aku tengok! byebye.

10 comments:

my name is ivana said...

Datin,

setuju sangat dengan no 4 dan 5 tu.
Now days memang kalau nak tgk wayang pi sendiri ja. lagipun kan da ada setia city. teheeee..

10mins camtu da selamat sampai, parking, masuk lift, pi level 7, masuk cinema, abis show terus balik..heheeee

klu orang lain masuk cinema beli pop-corn, saya pulak beli mash-potato..owhwhhh..heavennya...

Anonymous said...

pangai kedua agree!!!

DatinWowhh Najah said...

ivana: hehe tau takpe kat sana lagi best haha. level 7 eh. thank u bgtau. kalau tak slalu park level 4 and kene tawaf huhu.

annms: yeay :) hehe makan!

Ana Farhana said...

suka tengok pakaian / dress up najah.. nampak confident je.. suka3 :)

Rosmiza Ali said...

Baru2 ni gi tengok Hansel & Greetel kat Midvalley... Tu pun setelah berkurun tak keluar tengok wayang.. Wuhhuuuu..~~

munamuni said...

Najah, tak de kesedaran sivik betul yang tendang2 kerusi tu.. haha, btw, u look good in that dress.

nur fatin farahain said...

hai akak.....leh prgi sni..www.brokenemerald.blogspot.com

DatinWowhh Najah said...

ana: thank u , biasa saja dari Najah. mari :)

DatinWowhh Najah said...

rosmiza: alaa cite tu best ke? kite blm tgk lagiiii

DatinWowhh Najah said...

muna: hehe aah. kite diam je time tu. nk wat camne....