Tuesday, January 22, 2013

JANUARY, HAPPY BIRTHDAY!

Assalamualaikum!

Hello guys! Im done and now free for good. My good is sleeping. Sleeping no limit and yes, don't disturb. Eceh, kene libas by ibu tau la. Hmm btw, i hope you guys are fine.  Duduk rumah dendiam kalau bosan pon tak best kan, so pergilah cari masalah and berhibur. Sebut tentang berhibur ni, macam macam cara kita nak berhibur. Hiburkan orang yang tengah busy,letih and baru lepas kene marah ngan boss pon memang cari padah and salah time nak ajak jalan jalan hihi so baik kau pegi hiburkan diri kau sendiri.

Habis je exam haritu, Aku hiburkan diri aku sendiri. Yelah, selalu berhibur dengan lebih dari seorang so baik aku hiburkan diri aku sendiri untuk tengok orang lain hibur tengok aku. bweeek! I am always confused with myself bila berada dalam keadaan taktau nak settlekan mana satu, macam ni lah aiyo. My last paper is on 19th Jan haritu, so masa tulah nak sebak nak syahdu nak everything ngan housemates, classmates and yes hope jumpa lagi you guys! 5th sem together and i am very enjoy with you guys ok change the topic now before mata keluar air siap berkaca lagi.

Hahh anyway, JANUARY is my family birthday! Sebab apa cakap family birthday sebab tiga orang dalam family lahir in the same month which is JANUARY. Hee. Senang urusan, apa apa dalam satu bulan je. Kalau nak spend money, untuk satu bulan je. ihiks! The story begin when my last paper on 19th January is already done. So i balik Seremban dengan hati yang sangat excited. Excited tu tak tau nak cakap macam mana yelah, nak celebrate and buat surprise kat 3 orang dalam rumah ni. Ibu cepat bau sikit surprise surprise ni sebab dia lah penyeperaisss terhebat and u can see on my last birthday 25th Dec haritu. Nak nak ibu ada twitter, ada facebook memang cepatlah ibu tengok kalau aku nak tanya something idea about present ke kat kawan kawan an on my wall, apa apa jelah so kenalah berwaspada dengan ibu ibu yang sangat bersocial media ni. Nasib lah babah takda semua tu and yang dia cuma tau, siram pokok pokok bunga kesayangannya.  Pokok bunga babah yang subur sentiasa and pernah sedih diatas pokok bunganya yang mati kekeringan lepas diamanahkan kat aku untuk siram masa beliau tiada dalam tempoh seminggu ihiks, belikan roti kat rumah kalau habis, jerit kuat kuat suruh aku masakkan nasi (dikala aku sedang tido separuh mati dalam bilik ihiks) and yes cucikan kereta aku yang dah sebulan lebih kat Puncak Alam tu tak berbasuh HAHA. Thank you bah, thank you bah. You is my number one HERO!

Berbalik kepada cerita yang sepatutnya, masa balik dari Puncak Alam on 19th Jan lepas, singgah lah di kedai cake untuk beli cake 3 orang pelengkap hidup aku ni. Mula mula aku agak sikit la bodoh tu kan, nak beli 3 cake sorang satu hey apa lah kan, Datin kau ni. Tsk tsk. Then, bila fikir apa kenalah nak beli sorang satu kan baik beli sekali and tulis nama atas cake tu. Ihiks. Mula mula fikir nak cake apa, and teingat babah pernah cakap sedap cake birthday aku last year and aku usahakan jugaklah untuk dapatkan perisa macam tu lebih kurang so aku pegilah kedai kek yang berhampiran tu. Nak beli kat Seremban bencik parking box mesti FULL so aku ni memang malas nak mecarik ihiks so pegi je la Puncak Alam yang kau boleh parking depan kedai tu betul betul. ahaks. So settle lah belikan cake untuk Ibu, Babah and Abang.

Kesian 3 orang dalam hidup aku ni, family aku tak ramai cuma ada babah, ibu and abang je. Kami hidup 4 orang macam 40 orang bila orang tanya aku, weh ko sunyi tak, takda adik and kakak? Perkara dah biasa, sunyi tu takda pun cuma kalau sunyi tu zaman dulu dulu kot sebab teknologi sekarang dah ada dah :)  Actually, aku and abang lahir sama tahun so kami sangat closed and yes memang tu jelah abang aku. Dia kisah ke, tak kisah ke tu je la sorang. Dia buat aku geram ke dia buat aku benci ke, adik beradik kan? paling lama 1 and 2 hari. HAHAHAHA. time aku susah, aku baru nak cari dia. Haih, bertuahlah kan dia ada adik macam aku ni. Abang lahir on 8th January 1989 and me 25th December 1989. So awal and hujung tahun. Ibu and babah only serabut perut kalau anak anak mereka exam etc only sekali seumur hidup. Hihi. UPSR sama, PMR sama, SPM sama, UITM diploma sama and UITM degree pon sama :). Rezeki Allah and aku bersyukur sangat.

Hari lahir abang adalah hari pertama dalam January -8th January.

Aku wish abang by phone je sebab masing masing tak balik rumah Seremban sebab exam week. Aku nyanyi sekuat hati and rasa sebak and aku tau abang aku cover ego dia taknak nangis. bwekk! Pastu dia tq banyak kali macam orang dapat award filem tu nak muntah. Aku hanya beri dia hadiah home made chicken chop by the housemates hihi. Ahaks tu pon aku paksa dia hantarkan calculator kat rumah sebab nak exam takda calculator. 

Abang ni dia terima je and kalau boleh taknak adik dia susah and aku happy lah dapat abang macam dia ni, kadang kadang geram jugak tapi tu jelah sorang dalam hidup yang aku ada hingga akhirat. Abang, thank you and happy 24th! bye.

Disusuli birthday babah yang kedua dalam January -12th January. 

hehe my hero punya birthday lah! Hidup babah ni tu yang aku bagitau tu td, dengan pokok hijaunya, dengan rumahnya ha, kalau you guys datang tengok rumah berkemas je kat luar tu keje babah la. ihiks. Kalau bersihkan rumah ngan babah, memang enjoy! Kadang kadang tengok babah sakit pinggang, kitorang dua beradik lah yang sambung kerja. Cuci longkang, and cantikkan semua kat rumah ni sebab babah ;) Dia suka tengok cantik cantik ni. Simple je , tu lah babah and babah tak fussy tu sebab ibu sayang ihikss. Tak tegas sangat. Open minded, penyabar, penyayang, tak susahkan kami anak beranak, sanggup susah sendiri untuk tengok kami senang. Uhh, berlinang pulak air mata iols. hehe. Babah kerap beli roti kalau dah habis, tu sebab kitorang kalau roti dah habis, taknak cakap kat babah nanti dia sanggup korbankan penat tu and pergi beli roti kat Petronas depan rumah. Babah closed with me and yes dengan abang pon tapi pasal bola. 

Anyway, my babah is ex footballer 1987 something. Dulu bila orang tanya, i tak amek kisah pon tapi bila dah besar, all my aunties uncles semua imbau kembali zaman babah main bola dulu. Tak sangka pulak babah  aktif and i was proud with my babah. Masa kawin, ibarat Khairul Fahmi Che Mat tu la kawin, camera sana sini, ecececey tu la my aunty said and tengok album koleksi peminat babah bagi dulu dulu, eee, aah! BABAH IS FOOTBALLER in MALAYSIA and i should proud walaupun babah dah naik badan, tapi tetap sayang hihi.


but lepas dua orang cahaya mata lahir kedunia, babah stop and cont. his permanent job at his office and until now apa apa dia akan call, ask anything tak pernah lah sehari tak call. Mesti call, paling lewat pukul 11malam. hee spot check me and bebel bebel jugak tahu!  Present birthday babah aku dah beri awal dua hari sebelum ke Puncak Alam semula. Thank you bah, love you no matter what :)

Diakhiri oleh birthday ibu, on 20th January.

Hee, hi ibu! my mom that i really need everytime same like babah. Tatau lah kalau dah kawen macam mana nak berenggang. ihiks. Ibu ni seorang yang busy so kami semua faham lah ke-busy-an ibu tu. Even ibu busy, tugas seorang ibu tak pernah lupa. Ibu, even ibu kerap membebel, menjerit tapi bila kat Puncak Alam ke kat mana mana ke, itu lah adik paling rindu :). Ibu ni sekepala so senang aku nak bawak pegi mana mana, and she love trying something new. Kebetulan hari lahir ibu tu, kami semua ada dirumah and cuti pun bermula. 


The windmill restaurant, Seremban 2
Malam tu, dengan cake yang telah dibeli kononnya surprise telah ditambahkan lagi hadiah untuk ibu untuk makan malam di luar :) Restoran tak la jauh pon , dokek yo. dopan umah sey yo! hihi. Kami berempat celebrate 4 beranak and pilih tempat strategik and yes, nasib ada kekosongan tempat. Alhamdulillah. Ibu sangat happy. Disebabkan adil and sama rata, aku pon bukak lah cake yang aku beli kat Puncak Alam siang tuu ihiks. Babah and ibu paling excited and abang paksa bukak! Cake ini hadiah untuk tiga orang yang istimewa dalam hati dari aku sebagai tanda kasih sayang. oh, Happy birthday Ibu heee. HB to three of you, semoga Allah panjangkan umur, murahkan rezeki sekeluarga and dilindungi Allah sentiasa. Amin.
Indulgence cake
Keesokkan tu, i bawak family i jalan jalan KL. Ayahtok Maktok and us went KL on Sunday, biasalah sesak sesak tu. Marilah beristirehat dengan family. 
Pink halfmoon shawl by Edast , whitey by Cotton ON and plus size hot pink pants by Raynaa

Panjangnyaaa!! Thank you for reading and HAPPY BIRTHDAY TOO to all of you here yang sambut birthday on JANUARY byebye.






18 comments:

AmirahSM said...

wahhh, happy birthday utk semua !! heee, comel je ucapan. datin, awak ni pandai bergaya la..suka! even plus size/ =)

keep it up! =)

DatinWowhh Najah said...

amirah, thank you so much. biasa je sis, mana muat saya pakai je hihi <3

HanNis SaNia said...

hye hehe bestnya. u de 2 beradik je ye??? anyway kite da follow u... follow me back keyh ! :)

DatinWowhh Najah said...

hananis: aah kite dua je :) hee. tq

Rina Ellisa said...

Happy Birthdayyyyyyy Datin! :D

fathia said...

maner nak cari shawl bulat tu kak daten> lawa ar pink

Anonymous said...

gemuk giler

DatinWowhh Najah said...

rina ellisa: hee thank u you . this is my family birthday hikhik

fathia: oh, bawak gmbr ada, click je. kat edast butik.

anonymouos: :) thank u for staying here.

sayazakiah said...

kiranya awak kembar jugak la kan. sebab tahun sama. :)

DatinWowhh Najah said...

sayazakiah: kembar tahun :) bulan je lain :) hehe.

Nurza Diana said...

wah..sama la kita, kita pun dua orang je adik beradik tapi kita dua-dua perempuan. kita dah follow sini..hope kak datin boleh follow kita balik:)

aini shahroni said...

waoh! senang kalau nak sambut dalam bulan yg sama..huhuhu..
happy birthday untuk semua..
May Allah's showering youall with His blessness and merciful!
much love my lovely sister

daripada adik mu yang comel (perasan lettuw) ::Arkitek Hati::

NinaAz said...

Happy birthday utk family datinnnn.. :)

Bui Junaidi said...

HAPPY BESDAY BUAT SEMUA..^_^

DatinWowhh Najah said...

Nurza: tq hehehe jaga adik beradik awk elok2 okk
Aini : hehehehe tq alhamdulillah amin
Ninaaz: thank u aminnn
Bui junaidi: thank u tq amin

cik nur said...

wahhh cantik baju datin suka tgk tau :)

DatinWowhh Najah said...

cik nur: thank u cik nur :)

Juma Ismail said...

HAPPY BIRTHDAY akak, orang yg tengok gambar pun dah rasa happy :)