Friday, January 25, 2013

Merajuk

Assalamualaikum,

Satu term dimana selalu ada pada aku. Kalau tak merajuk tu, bukan aku dan bukan kita lah kan. Tapi bila aku merajuk aku perasan dikalangan mana aku selalu merajuk. Family dah kurang, sekarang yang tanggung merajuk mengada aku is closed partner aku. Kesian, tapi taktaulah mungkin habit. Hidup takleh sorang, mesti berteman. Paling paling lah, parents and your love. bukan? Your love tak semestinya buah hati boleh juga jadi seseorang yang sabar and penyabar :) ye anak anak kecil.

Bila dah lama, merajuk tu kurang yes mungkin telah dinasihati juga tak dilayan. Mujarab cara ni. iheyihey! From merajuk, sampai berkait dengan hal lain tu tak suka tu :( me so sad. Nervous hanya Allah yang tahu, HUHU. Aku ni cepat cemas and takdalah manja and aku tak suka orang cakap aku manja, baru je lepas kena marah ngan ibu tadi ihiks. Tu yang duduk fikir lama, kenapa lah masih ada merajuk ni. Tapi tulah, bila dah kena marah dah besar ni rasa touching tu menusuk ke kalbu. Lama tak kena, kan.

Janji taknak buat lagi salah tu tapi as a human, tak lari buat kesilapan, bukan? So, takpe itu jalan yang terbaik untuk improvekan diri. Ibu mana tak sayangkan anak. Setakat tegur dah nak touching tu, PMS lah tu takpon emosi lebih. Mixed feeling,tapi malas nak layan and then natural back dengan tengok cerita cerita happy like running man. Yes, i did! Let me watch it more than 10 episodes ok. Yang penting, aku dah boleh terima kisah running man yang dulu aku tak suka langsung. ergh. Thank you banyak banyak lah Aqish and Aida (my housemate).

Hee, perasaan merajuk yang tak boleh dielakkan. Tapi boleh dielak bila ada yang pandai memujuk. Tak kisahlah pujuk sendiri ke, pujuk guna cara mana sekali pun asalkan cara betul. Merajuk perempuan ni cuma bagi masa saja. Dulu aku taktau nak bagi masa untuk merajuk aku ni, kalau merajuk tu boleh sampai tak keluar makan susut sikit la tapi dah malam tau lapar, kejutkan jugak lah sapa sapa untuk teman pegi dapur walaupun yang kau ajak teman tu adalah orang yang sedang buat kau merajuk ahaks. Ni kes takut cite hantu orang putih la ni. jadi penakot! ee melakotkan.

So, kalau merajuk. Positive kan. Kalau tak boleh jugak, elakkan and change the conversations. Kalau tak paham jugak, direct je terus and luahkan isi hati tu apa yang kau nak sebenarnya. HAHA. memang puas, tapi kau malu sendiri lepas luahkan tu sampai merah muka. ihiks. just for share this early morning. Ada petua?

Tata.

3 comments:

Juma Ismail said...

Comel gambar baby merajuk, comel mcm akak :D

NinaAz said...

jgn merajuk rajuk. nanti cepat tua.hikhik

DatinWowhh Najah said...

Juma : hihi google search
Ninaaz: hihi btul ke terms tu :p