Wednesday, January 30, 2013

Blogger Lasertag Tournament [Jan 13]

Assalamualaikum,

theeeeeeeeehehe! Im here for you again and again and againn and AGAIN :p. During my cuti, i was like apa nak buat la kalau cuti, masa minggu exam tu banyak benda nak fikir untuk cuti and bila dah cuti, YA ALLAH apa aku nak buat sensorang kat rumah ni?!Mengemas beribu kali kemas, still ada rambut rambut kat lantai still ada habuk tah mana datang nye habuk still ada segumpal sawang sawang tah mana datang nya sawang. Nak marah pon tak guna, itu memang akan stay kat situ tak berubah ubah kalau aku tak gerakkan. Hehe. So sawang. You know my cuti right? Yes, thats my cuti sorang sorang dekat rumah and buat apa apa semua dengan unplanned.

Oh btw btw btw btw, last Thursday or Friday, i've got a call from someone unknown and he is from here. Actually i asked him, where you get my number? he said, from someone blogger blogger and yes blogger. I terus aimed, Fatin ke? Epal ke? but it was not them. Biasalah kalau you guys follow about me sure sure lah i jarang sungguh bersama blogger blogger lain untuk pergi aktiviti aktiviti luar yang selalu di-invite dalam FB. Seronok tengok mereka mereka bergerak satu kumpulan and aktif tapi yelah aku tetap bersama kawan kawan yang sama, sorang sorang  and malu nk involve kalau takda kawan :p lagipon blog kite ni pon about personal blog so from here la nak ber-aktiviti ihey ihey!

Last Monday, i went to this event. 28 JAN 2013.
taken by NISA KAY

Itu pon setelah berfikir panjang untuk pergi. My closed friend tak dapat attend sebab ada exam this week and itu antara punca punca aku untuk tidak pergi/menolak actually tapi disebabkan aku ni bosan duduk rumah and aku tak suka aktiviti tidak sihat berlaku then dalam masa yg sama boleh aku mengenali kawan kawan lain org kata silaturrahim so aku pon setuju untuk pergi FOR THE FIRST TIME alone eyh! Wey, pergi sana sorang sorang without you know who are they kecuali cikepal. Masa tu deal dengan cikepal sebab banyak kali dipujuk rayu untuk pergi, aku pujuk dia dia pujuk aku, and then yes kami pon pergi. Tunggu punya tunggu sampai lah sana around 11am like that and i am from Seremban AND ONE MORE THING,aku rasa aku terkena percikan AES tu before exit Kajang. How laju I am la. Event ni diadakan di E@Curve. Pergi Curve pon dengan kawan sebelum ni, sampai baru tau ada dua part kat Curve tu. E@Curve and Curve. Event ni diadakan di E@Curve.


Sampai sampai aku sesat. Boleh? Call Epal mintak dia tolong pick up. ihik and yes sekejapan lah dia sampai. Nervous jugak kalau kalau terserempak dengan orang berbaju biru yang lain, sure sure lah tu team untuk LASER TAG TOURNAMENT ni. Sebabkan lapar, Cik Epal belanja makan dan menternak lemak dia untuk aku juga di HotnRoll :) Borak punya borak, berkumpul lah kami lepas tu. I saw NISA KAY, KAK RABIATUL ADAWIYAH, AIN je yang dikenali :p Yang lain just senyum senyum and say Hi back :) But they all so cool with the blue.
Taken by NISA KAY


Hamzah as the event representative of SPEAKOUTLOUD.
Taken by NISA KAY

He and partner guide us and bring us to the place of the tournament. Boleh tahan jugak la ramai bila naik esculator tu ada yang bawak baby. Dengan wife and baby warna biru. Ihiks! So sporting family. Masuk masuk je makan, lunch time btw so makan la we all ni. After makan, Hamzah kenalkan sorang sorang and showed us about the games and the rules of the games. 
taken by NISA KAY

Group pon telah diberi and yes, i am THE SHADOW team.'Permaisurimon' tau dia letak nama kite and  masa nama di announced, nak nyorok pon ada yelah bajet keturunan istana, semua menoleh cari mana satu kite ihiks ihiks. Team i mestilah semua yang muda sentiasa ;p Pak Lan, u should thank me because u muda too. Ehek. Come, lemme show you my team of THE SHADOW.
NISA and HAFIZ, you still can smile with that laser gun? daebak!
#thankyou KAK RABI


Ehe, seronok sangat time ni. Mula mula sampai memang tak kenal langsung, aku pon mulalah perbualan sikit demi sikit and from there rasa seronok dari takda tu, wujud lah.
Me and Nisa Kay
Im so Happy sebab memang fun main battle game dengan mereka ni, it was my good experience. Datin kau tak pernah main lagi laser tag ni, so itu lah first time. Group lain dapat baju lampu warna lain, group kita dapat lampu warna lain. Hee Rules dia, jangan bagi orang tembak kita punya lampu kat baju tu, kalau kena tembak kita mati 5saat. Dalam 5saat tu, lari la kau lari dan lari cari tempat untuk menyorok. Masa dah kena tembak nak lari ke satu destinasi yang aku tak pasti, yes seluar palazo ku dipijak oleh sapa aku taktaulah. Nak nampak macam mana, gelap! HAHA. So, tolong ye jangan pakai palazo! HAHA. Jeans and seluar bukan taraf langsir, bolehla. Kau NAK MAIN GAME kot bukan nak SHOPPING DATIN! bwekk!
This is how you update your scores. #the beginning of the games
 Masa 1st round, taktau macam mana nak main. Aku boleh bagi orang tembak belakang aku yang lampu dia sangat tinggi markahnya. Epal orangnya yang dok tembak aku. YES for the 1st game, cikepal is my enemy! Jahat gile epal main. Sama lah dengan Ami tu. Ah semua enemy jahat! Kesian. mhehe. 2nd game, aku dah faham habis semua aku libas. geram# ihiks.
Me and cikepal yang JOHAN sangat. #bahaya main dengan dia ni.





















Berbual punya berbual, sambil tengok score team members. Tunggu punya tunggu sempat jugak group lain main game UNO, Scramble and etc. Seronok lah and time tu la mengenal antara satu sama lain. Ini la wanita wanita yang hadir waktu tu :) HI girls.

Aku main dengan baby, anak 'Melastik Bintang' yang tengah demam waktu tu. Kamal and cikepal also play with the baby but Epal khusyuk main scramble dia tu. Kamal ni you guys kalau kenal yes, he is a teacher. Adik yang sangat mendengar kata kakaknya iaitu aku. Ihiks. Dah la he should go back to Johor sebab esok ada class petang tu, sempat dia datang untuk main laser tag. 
Hi CikEpal yang makin kurus and cantik and Have fun and goodluck Kamal Effendi ye.















Ehe, ni la kak Rabiatul Adawiyah, kita suka hati panggil kak Ruby. Ruby Ayamorr Ayamorr :p
Thank you Kak Rabi, gambar :) ihey!
Anyway, seronok semakin ada, so battle pon semakin sengit tapi rezeki pasukan yang telah menang is pasukan The Eliminator :) (bahagian keluarga sejati yang berdiri gagah) ihiks. Congrats!
Seronok tengok score team dorang. Tapi memang sangat fun waktu tu. Bila da sampai akhir ni, rasa nak ada lagi game macam ni tapi InsyaAllah pasti akan ada untuk you guys yang nak join! 

Haha tgk la si rambut libas ni. Lesung pipit kemain dalam. Ya Ampun, sumpah aku serik nak lawan dengan team dorang ni. Yang berdiri paling kiri ni, kalau menjerit Nauzubillah, cukupla jeritan tu buat semua pemain  mati. Ada sekali tu, dia lupa datin ni enemy dia, dia tak tembak aku tak tembak dia and dua dua jerit. Lepastu,tembak sambil jerit, can u? HAHA. Jerit dia cukup lah buat orang cemas tapi rindu sangat kat dia ni. Dalam team dia ni jugak aku kalah sebab asyik kena attack dengan baju merah tu. Tak dilupakan juga my team Shadow!

hee,Thank you so so so much sebab terisi juga cuti sem Datin and involve dengan aktiviti sihat macam ni. Semua tanggugan sepenuhnya oleh LaserTag Warzone Tournament and E@Curve. Hee, kite ske dapat ole ole. Tak menang pon takpela tapi kita happy sangat :p Have a good  day all!













Semoga berjumpa lagi di event yang lain :)
Blue color block by Datin. Minat?

Enjoy the video, InsyAallah.Tata! 

18 comments:

akmal hilmi said...

salam kenal datin. Hiks

Rabiatul Adawiyah said...

wiwit Datin.. ur welcome.. cik epal ganas kot main laser tag. tak caya pergi tengok rakaman cctv laser warzone e@curve tu. laju je dia kejar dan tembak. seriau sekejap. ahahaaa!

DatinWowhh Najah said...

akmal hilmi: hai akmal :) thank u . ihihi.

rabiatul adawiyah: itu la kak! laju macam langsuir dah haha ups

NinaAz said...

bestnya tgk blogger2 jumpa kt event. nak join jugakkkk. hihi

AmirahSM said...

hii suka main laser tag.. lari2 ng membe smpai jatuh. hahah, punye nak sorok. hee

eimuizduaf said...

Uuu . Syiok lah :D . Hohohoo

aini shahroni said...

AKAK suka gadget yg gerlish2?? saya ada jual ribbon watch..kalau suka jom singgah dan shopping!!! tolong sebarkan sekali yerr
http://nurainishahroni.blogspot.com/2013/01/gerlish-ribbon-watch.html

Ana Farhana said...

rugiiinyeee x join! adehhhh.. xkenal sape2.. tu yg segannn

hazman aka species1980 said...

hai datin comel... tak sempat nak ramah mesra time event aritu... hope dapat jumpa lagi yea...

DatinWowhh Najah said...

haha hi semua :) tula nnt ada event ni just join je. InsyaAllah, seronok. i pon mule2 pegi rasa macam takda prasaaan, bila nk ending game tu rasa happy sgt sbb kawan kawan semua baik2 :)

fasha said...

hye kak datin yang comelllesss...nak jumpe akk la..hewhew

DatinWowhh Najah said...

fasha: hi awak :) insyaAllah if ada rezeki mungkin terjumpa :)

cik nur said...

hai datin lawa baju suka tgk hehehe :)

DatinWowhh Najah said...

cik nur: hehe nak ke? nak blh bgtau kite :)

Anonymous said...

bestnya! dpt jumpa kamal lagi...hensem tak diaa?

Nur Nabilah Nordin said...

kak datin beli baju kat mana cantik?

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

hafiz hafizol said...

Aloo... Datin nie, gelak2 seyh sy baca entri nie.. kakaka...


Rambut libas tu =.=