Monday, December 24, 2012

Part II: Majlis Resepsi Maria Elena and Asfirdaus di SDCC

Assalamulaikum..........,

Heeeeks! Macam biasa, macam apa yang kite dah janjikan harini kita nak continue about resepsi Pengantin pulak. nyam nyam! Kite tau ada yang takda di majlis tu, sebab tu kite yang baik ni nak share cerita baik ni. krikk krikk krikk ! Disebabkan taknak korang mengantok kat office or somewhere else padahal esok Krismas sure korang cuti kan ke aku ikut suka hati aku je, so kite on laptop kite semata tau nak sambung episode semalam. Ikutkan hati kite, kite nak tido. mmmmmhehe.

Alrite, Ahad malam yg lalu punya lalu which is 16 Dec 2012 (Ahad), Keluarga pengantin lelaki beramai ramai berjemaah berwarna mute light brown color ke majlis resepsi di Sime Darby Conversion Center di Kuala Lumpur. I is so excited mmmmheeeeehe padahal esok tu minor exam and class 8:30 pagi. Over tau aku gigih study seharian semata nak pergi jugak malam tu. ihiks. Dengan bancuhan nescafe, me and bestfriend pon study malam tu and aku is tak sampai 2jam, aku pon tidur kepenatan. mmmmmmmmhihihi. Sampai lah esoknya and tengah hari tu baru study sambil BBM kau dah study ke kak? kite gerak pukul berapa and blablablabla...Yolah, ekau bayangkan lah semalam yo nikah abang As and kak Maria balik umah Somban dah potang, dari potang kek umah Ikan Paten (Fatin Liyana) tu dah kul 8malam baghu btolak umah sendiri, mano ekau nak mandi, mano ekau nak makan laie an.. ponek kek ekau! Haaha, gasak!

So malam tu lepas Asar bergerak lah kami ke SDCC and Alhamdulillah, jem bergerak walaupun dapat berita jem sangat teruk waktu tu, biasa lah petang Ahad kan semua orang akan lalu kat PLUS tu kalau dari Selatan dah nama pon Lebuhraya Utara Selatan. So, we girls parking kereta kat rumah Aunty FL kat Nilai and we went together dengan hanya satu kereta. Jimat masa and tak serabut perut kalau kena tinggal and kena pintas kereta lain. Mhihi! Alrite, sampai lah kami di Sime Darby Conversion Center (SDCC). Setelah selesai semua, kite pon masuk bila kite masuk, semua orang dah ada. Kite semua disambut Dato' Zarul and Datin Maria yang super cantik with make up malam tu. Kita pon nyaris tak perasan. Teruja sangat sebab cantik sangat Datin Maria pulak pengantin malam tu :') mmmmhihi!

While we waitin for Kak Ena and Abg As, i found ramainya kawan kawan dalam tu. Me and bestfriend pilih tempat duduk, duduk depan sekali you olss, kalah VVIP lain hikhik. Tapi bagus sangat sebab FL kan nak snap gambar banyak banyak nak buat blog untuk you all jugak takkan nak duduk belakang kheennn (eh,panjang pulak explain hee) Yang duduk depan, tengoklah ..
3 orang budak pipi bulat macam pau and yis penaik untuk donut!















Haa, kalau orang tak kenal sure lah orang cakap ini anak aku mhmmmmmmmmmm.HAHA. Nasib semeja dengan FL, Datuk, Nenek and cousin FL yang tak nampak macam anak anak aku sangat. Tapi bagus, mereka melayani aku macam ibu mereka sendiri. Nak lauk yang? Nak udang? nak apa lagi..nanti akk pusingkan.... walaupun masih boleh berlari lari sana sini, main garfu.. IBU sementara mereka tetap sayang.. tetap AKAK.... hmmmhihi.
Saja taknak keluarkan princess FL awal awal bagi you all suspends sikit. hee ni lah FL korang yang dok  melayan anak anak pipi donut tu jugak :) Apa aku boleh buat, sayangilah buadak budak walaupun nepkin untuk diletakkan di atas riba waktu makan dijadikan selendang juga topi. Aduh, budak budak ohh budak.
Lepas borak borak dengan Datuk Nenek dan FL, ketibaan VVIP masuk ke dalam dewan hee.
VVIP pon masuk untuk ambil tempat

Tak lama lepas tu, Pengantin pon mula berarak ke stage dengan diiringi Nasyid yang suara macam dalam radio. Selawat dan selawat hingga Pengantin duduk di atas stage.

Jalan and jalan, i was like. .CANTIKNYA hijau diaaaaaaaaa! Cantik sangat. Hee suka tau hijau2 ni, warna Syurga :) Barakallah! Anyway, Kak Ena with her lovely shawl but sangat cantik and sepadan dengan identiti Kak Ena.
What a cute macam tak percaya pengantin depan mata 
Cantik kan ? :) hee! Nah, tgk pelamin dia cantik and sesuai dengan pengantin! Aku dah mulalah berangan nak macam tu la nanti, macam ini lah apa lah, sampai kesudah lah berangan. mmmmmhehe!
 I was sitting behind and waiting for the VVIP and parents renjis merenjis and tepung tawar :) Sambil Adibah Noor cakap cakap menggamatkan suasana kan. Heeks!


both parents :)


















Pengantin pon turun untuk ke meja santapan :) Hee, makan beradab pon begitu juga kami kami ni makan beradap. Yang aku dok mengadap budak2 hihi! Aduh anak :) mhihi!



















Jodoh pertemuan ditangan Allah, manusia merancang, Allah yang tentukan :) Jadi, mari makan . HEHE lauk dia best. Tapi dalam pada best tu tak sempat snap gambar makanan. Nampak tak kat situ? Lapar. Mmmhehe malu.  Pengantin pon naik atas stage lepas tayangan video yang you all tgk kat facebook MARIA ELENA FANPAGE tu, semua semua tu and ada surprise from her family buat video untuk Kak Ena pon. Hee comel sangat! Its all about Harry Potter satu family berlakon. How sweet! 



Ini part sangat best which is, Suami dan Isteri mengucapkan ribuan terima kasih pada semua yang hadir. Sama sama kak Ena and abg As. hehe. Ada sketsa touching but she was so cool. Kak Ena kan the only one daughter in her family and she is too close so i know how she feel nyammm!


Kak Nadia Bayu si Anggun, Kak Nani (merangkap lecturer aku) :p, Irine the rabbit hikhik!

 Apa lagi, jom serbu kawan kawan !
Semua ada! Pengantin and Epal je takda and Epal dah balik awal :') Thank you thank you semua. 

























Sebelum balik, sempat singgah pelamin! HAHA. yeay! dapat pon naik pelamin. 


FL and her cousins . .yeay!

















Lastly, Thank you so much for that night my bestfriend. Love you no matter what sis! Enjoy the night so MUCH.Thank you Aunty Maza and Uncle Asri sebab bawak kite ni.hikhik! Thank you to Kak Ena and family sudi menjemput menyambut ececey :)

hee kami berdua pon pulang ke tempat belajar masing2 dari rumah Aunty di Nilai :) Sorang ke HUKM dan sorang ke UITM. Simpang bercabang, kami pon lambai2 tangan and me so sad huhu but Kami so happy! InsyaAllah, kisah di Seremban will be update :) take care!

14 comments:

onie said...

SEMUA CANTIK :)

DatinWowhh Najah said...

smua cantik hehe thank u.

AmirahSM said...

bestnyaaaa.. hehe, kak maria mmg cntik la..kim slm kt fl ea =)

cik EPAL said...

dengar cerita datin nak bertunang minggu ni. auwwwww :D

aini shahroni said...

woah!!
suka baju resepsi kak maria..
kaler bju dia sme macm kak scha al yahya punya..

XOXO..

FROM ::Arkitek Hati::

DatinWowhh Najah said...

cantik kan ? hehe. tq

epal: oi haha. ko jgn nk propa eh. kau dulu, baru aku!

Cik Ummi said...

haha.. cantik2 sumeee...

psstttt.. cik datin kite ni nak kaler ape time majlis sendiri nanti? muahaha *larikkkk*

nurfarahin ekhsan said...

bestnyer kak maria, k. datin n k atin comel :D

faa.rosli said...

comels!

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

hu3... FL pn santek.

sea_lavender said...

smua vogue2 hehe :D cantik2 pengantin~

syamimihaziqah said...

Bestnya dapat jumpa Maghia Elena depan mata. Bestnya dapat jumpa all the bloggers!
Hehee :)

Anonymous said...

berfesyen, cantekk dan masih mengikut syariat, suka suka:-)

Anonymous said...

kak,bole sy tau kak fl beli scarf syria pink ni kat mana?tq