Thursday, December 27, 2012

23rd Birthday, 25th December Oh! Me LOVES You!

Assalamualaikum,

Mmmhehe! Apa yang kita tunggu, telah pon dimakbulkan Allah. Tarikh 25 December 2012,11.35am  genaplah umur kite yang tak tua tak muda 23. Umur hanya angka nak sedapkan hati untuk kekal awet muda tapi itulah hakikat, bak kata MakSu kite, Su dah ada anak sorang dah! pffft. Su, leh luuu goyang goyang kaki luu.HAHA

Actually actually and actually lah kan, kite tak lah expect apa sangat sebab kite sedar kita ni bukan nya budak budak kecik yang kau nak tu, kau dapat kau nak ni kau dapat kan kan kan! Hee, so dengan izin Allah apa yang parents beri, inilah hadiah kite yang paling bermakna dalam hidup. nak nangeh senanye tahan lagi tahan.Thank you babah and ibu for setting up this event for me walaupun kite busy study kat Puncak Alam and tau untuk uruskan apa yang kita patut buat je on my birthday tapi tak sangka lah jadi camni. mmmmhihi. Sujud syukur lepas Isyak. Semua Alhamdulillah.

Babah, u're my bone and Ibu u're my blood. Im breathing here for lot of things i've need to learn! Thank you sangat sangat cuma dapat doakan kamu berdua menuju ke Syurga Jannah bersama doa. Amin. Hee. Thank you tau sebab susah susah je buatkan kite event comel camni. Ingat biasa biasa je, tapi macam unexpected. Dengan kejutannya, aiyo.

Majlis dimulakan dengan bacaan Yassin by all the Jemaah Masjid Seremban 2. Ni semua geng geng masjid la ni by Babah and Ibu. Hee. Syukur Alhamdulillah, doa diamin kan berkali kali! Sekali dengan tahlil arwah onyang, arwah aki and wan, arwah pakcik and makcik etc yang telah meninggal dunia. Dengan memakai baju kurung yang ada, kite pon ready untuk membaca Yassin bersama semua jemaah, saudara mara dan kawan kawan yang hadir.

Setelah selesai, Babah ucapkan ribuan terima kasih pada semua tetamu kerana sudi hadir di majlis doa kesyukuran and tahlil ni. Babah like terharu macam gitu lah and me was at the tangga with my cousins.

Lepas je habis Yassin and ucapan terima kasih, babah pon jemput semua para tetamu untuk makan hee. Part paling best tentulah makan:')

Cerita pasal makan, i was like FINE! something cute outside my house! Taraaaaaaa..
MOON'S HOMEMADE CHOCOLATE & BAKERY























Takda perkataan lain selain SEDAP LAZAT and PERFECT by them. Ouh sumpah rasa macam tak percaya candy buffet idaman kite siap cantik macam ni! How surprise it is! Siap banner gambar Najah, chocolate gambar Najah, cookies comel, argh! stress nak huraikan satu satu sebab cantik sangat! HAHA. Najah cuma beri warna theme Najah, Nama, Umur and alamat. Lastly...hasil kerja memang superb memang berbaloi. Ada yang tak sanggup nak makan sebab cute sangat. Eh aku la tu. Yang buatnya dua orang je, tapi berbaloi lah tunggu walaupun majlis Yassin dah nak start, dorang berdua bertungkus lumus jgk siapkan and taraaa, siap masa start Yassin. Laju kan?! hee.


Anyway, thank you so much MOON'S HOMEMADE CHOCOLATE & BAKERY ! 

Kite ingat bebudak je makan, semua jenis budak, mak budak bapak budak pon makan sampai chocolate pon habis mmmhehe.

Yaa..Ada rezeki, boleh jumpa lagi hee. Terus laju laju nak update senanya sebab excited bermacam macam today! Penat tolak tepi sebab semuanya bikin kite happy maaa! Syukur Alhamdulillah.
Ohh btw, kawan kawan kite yang hadir, terima kasih banyak banyak. Kite mintak maaf sangat ada yang kita tak terlayan. Tapi lepas tu kita tau kite layan satu persatu. Mmmhehe! .Kite jemput taklah semua, maaf sangat and anyway kite tak bgtau pon kita nak celebrate birthday cuma kite bgtau kite nak buat majlis doa selamat je and mana yang tahu birthday kite, mereka bawakkan hadiah and kite is happy sangat. Malu nak cakap tapi happy. maceyh!


Thank you Yna Sakinah and Aid . Thank you for the D'Qoya Shawl and Mary Kay ! me luvs you.




 Lepas tu, dalam keadaan tak sedar, si bestfriend bawak si adik kitorang ni datang dengan keadaan aku yang gile terkejut! Boleh? Azar ni beria dia plan ngan Fatin and abang aku yang dia tak dapat datang sebab dia kerja. Dia kerja tu satu hal, aku percaya lah sebab dia ni memang 24hour kalau tanya kat mana, kat tempat keja. Tu jawapan dia. So, bila dia cakap dia tak dapat datang, rasa macam faham and terima lah kan, ha...tuhdia..sekali datang memang dapat jerit la depan orang ramai. Buat lagi, buat lagi ok aza and Fatin and Abang, congrats lah rancangan berjaya!
Eee, geram tau! hgrjfyhtl*&**!
Heeee, dorang datang bawak kite hadiah jugak :p me so in loves! thank you so much!! Setiap hadiah yang mereka bagi, adalah satu kegunaan yang penting dalam hidup aku. Dorang sungguh tahu! Hee.
haha aku dah bukak hadiah korang berdua, thank you weh!
touching and sumpah comel!
This is my Raynaa owner. Mheehe Kak Farah came with Kak Farhan my MUA kalau kat Raynaa. Dua orang ni takboleh nak berpisah. Nasib boleh bawak diri heee.
Kak Farah kata, hadiah claimed kat Raynaa 26Dec.HAHA yay!
Ibu pon laung, adik kawan adik ke tu? i was like. EHHH! kak MASS. First time i met her. Thank you so much sudi datang dari Bukit Jelutong datang cari Seremban 2 :) hee.
comel tak kak mass datang with husband and konpius ni majlis apa. Tunang ke birthday. Hey, i got chocolate!!!!
tq kak mass the owner of Malady Couture!















Hehe! Dulu dulu lepas SPM semua mak ayah suruh anak anak bekerja, kite pon keje jugak. Dalam pada keje tu, kita dapat lah kawan kawan baru . Kawan office kita tapi umur dengan 20 30 tahun yang sentiasa perasan 20 titik! Hee. Ni lah kawan office kite :)


Kak Ila, Nana and anak anak Kak Ila Intan and Ayish. Thaank you!
























Wani, Syaza and Ikin, thank you sister. (jiran lama saya) Hee!





Hee, Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Syukur sebab doa untuk bahagia dimakbulkan Allah. Rasa happy sangat sepanjang 2012 and sentiasa bersama keluarga, kawan baik and kawan kawan sekolah rendah, sekkolah menengah and kawan sekuliah untuk mempertingkatkan semangat. Maaf andai ada salah silap kite kat semua orang hee kadang kadang tak sengaja. Anyway thank you for the wishes guys! the best wishes setiap tahun di Facebook, Instag and Twitter. 

Tak lupa jugak pada yang wish kite 12am siap call nyanyi ramai ramai lagi dari UiTM Jengka, I loves you guys! Love you So MUCH! Wish diakhiri pada 11:59pm, i was like thanks for the surprise!











Hehe, Kawan kawan yang tak dapat hadir, thanks for the wish too :') 
Kak Ngah and Kak Nor my officemate at Pusat Zakat:) hee
from kak nor and Raihana the  baby!

I want to claimed ur present heee :p mwah! Dear lecturers, school teachers, Singapore family, Kak Ena (Maria Elena, Nadia Bayu, Irine Nadia etc) thank you! Gambar dengan kawan kawan lain kita upload di FB soon. Hee Thank you!

20 comments:

Cik Eka said...

happy bday lagi sekali datin..

waaa meriah uolss..
nak rasa gak bday camni punya best..

hehehehehe

najihahfara said...

hepy birthday sis najjah :)
may allah always bless u & may success be yours.

Anonymous said...

ehmmm datin tahniah!

Ieka Luvika said...

Happy birthday iya yayang. meh nk kishhh meh :*

shaFazie said...

happy besday datin... :D

Nadiaa Roslan said...

happy birthday datin . :) may Allah bless you . btw nice event .

do follow me to yah . storyofnadiaa.blogspot.com :)

Amyra said...

happy birthday najah! sorry for the late wish. bestnya birthday event najah, kita pulak yang jealous hahaha. how lucky you are. apa-apa pun, happy birthday again :)

sea_lavender said...

selamat hari lahir datin :) moga pnjg usia dan dperluaskn rezeki :D
k.mas tu husband die husbnd BOD nasyeed.com ek~~

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

wah..mcm bez je b'day Najah..alhamdullilah Najah dh meningkat usia lagi....

kite doakan Najah murah rezeki dan bahagia selalu :)

Natasha Saharrudin said...

wah comel giler cupcake.......

sindarella-tyra said...

Happy birthday datin~
smoga dpnjngkan umur n dmrhkn rzeki..insyallah ^^

Quera Aini said...

Selamat Hari Lahir kak Najah! ")
Hehee, bezday dihujung tahun..
Semoga pjg umur & dimurahkn rezeki selalu..AMIN.

Khairun Nisa said...

Wow its look like really awesome !! Bufday kita dekat la kak Najah .. iolls 24 December .. Hahahaha

nabila azmi said...

hepi beday kak najah=)...cutenyee beday party=)

Bui Junaidi said...

SELAMAT HARI LAHIR DATIN..^_^

Ana Farhana said...

bestttnyeeee die! kte yg 21 ni pun dah lama tak merasa besday present apetah lagi sambutan besday,.. sobss T_T

happy belated bithday datin! :D

DatinWowhh Najah said...

thank you semua! doakan Najah bahagia dunia akhirat dimurahkan rezeki dan jika anda minta doa, mintalah doa ibubapa, kawan kawan InsyaAllah dimakbulkan :) terima kasih! terima kasih semua juga utk yang wish Najah. Semoga Allah balas segala kebaikan pada semua! AMIN!!! thanks again. i luv u!

DatinWowhh Najah said...

ramai tanya Najah about this candy buffet, you can go to this shop:

https://www.facebook.com/pages/Moons-Homemade-Chocolate-Bakery/163604000351238


Apa yang najah boleh cakap, services dia sangat PERFECT! you guys boleh mintak based on your budget. hee!

Anonymous said...

Nak search pagi td and baca ni tq awak mudahkan saya cari set buffet ni!tqtq

Anonymous said...

Datin duk kat city homes seremban 2 ke? :)