Friday, November 2, 2012

MINAZ and Moslema Fashion Show! 2012

Assalamualaikum ya sahabat sahabat yang sihat. Amin#

Najah ada mood nak cerita ni. Layankan Najah ok :p Ada yang minta Najah updatekan about fashion show at Moslema di PWTC bulan lepas and yes im here yolss to do it for u. Omnomnom! Nasib aku free yolss! heeks.

Actually event Moslema ni sangat grand punya event. Jemputan dia punya tahap to the max punya i bilang kat youolssssz.  Miahaha aku pon tumpang sekaki walaupun aku tau nama DATIN aku tu takboleh pakai dimana mana mahupun di majlis besar besar ia tetap tidak berfungsi mihmihmih. 

Najah dijemput ke Majlis Moslema ni khas dari Butik Minaz! Butik Minaz adalah antara butik baru yang nak menapak tapi pada Najah baru baru Minaz ni, dah mempunyai peminat pengikut penyayang pencinta SETIA cecah ribu jugaklah. Hmm and one more thing, Serius excited dapat jemputan under Minaz sebab dah boleh expect baju Minaz semua cantik cantik. Telan air liur je mula mula dapat tengok baju Minaz dipakai oleh semua yang selim melim size XS S gitew sebab cantik sangat! Hah, takdo!  cuma firasat aku je dulu sebab Kak Pija contact untuk jemput present kan baju Minaz! Iolszzzzzzzzz HAPPY uolssssszzzzzz! Tak fikir apa, terus rasa excited sebab dapat presentkan baju cantik. HAHA.Over tau Datin.


So Najah pon accept untuk present kan baju Minaz. You know what, Najah tak expect langsung baju yang akan di present kan di Majlis Moslema ni akan jadi hak milik datin sendiri. I was like, biar betul and berkali kali tanya kak Pija, betul ke kak betul ke ni sampai kak Pija taktau nak jawab apa lagi HAHAHA. Masa ukur baju tu, tak expect lagi masih blur ingat nak buat ukuran baju ni sama macam baju Najah untuk orang lain yang berbadan besar like me :p Tapi dapat hint dah from Kak Pija Najah nak warna apa and i was like, Kak Pija ada perasaan tahu yang Najah more to orange, red and stunning color. Then Kak pija pilih warna Orange and i was like HAPPY GILOS tahu! Syukur sangat Kak Pija pandai baca hati aku. Hehe.That's why butik dia sangat digemari ramai. Gigit jari sapa tak try satu baju :) Event yang berlangsung di hari minggu sangat memudahkan diri ini untuk bersiap awal dari Seremban. Seremban Kajang untuk baju ni. Sekali ukur, sekali buat and sekali pakai YA ALLAH rasa sangat seronok tau. Yela selalunya kalau pakai baju yang baru tempah watsoeva, ketat situ lah, longgar sangat sini lah and yes! Takda kerosakan dan kecacatan Kak Pija ukur baju di badan ku sendiri. Mihmihmih! Kak Pija was so humble person and she know what she want to make the customers happy eva afta! Deal everything di BBM pon macam adik dan kakak.


Masing masing bergerak ke PWTC. Ada yang hadir untuk Halfest 12 dalam masa yang sama, Moslema pon berlangsung. Inilah event yang masih belum dihadiri lagi. Aku pon tak sampai lagi masa ni actually, taken from #abang mizi camera. 
Hikhik. Thank you abang mizi husband kak pija. Oh ya, baju Najah pakai ni dress yg sangat cantik 3D flower! Maxi dress yang the only one Minaz buat untuk Najah. If you guys suka, sini banyak menarik lagi Mini Kurung| Ruffle Chiffony Roses

And then and then and then, KAMI pon sampaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai di PWTC. Heeks, mana boleh i pegi sorang uolss, wajib lah iolss dengan bestfren iolss ni! Mati katak aku takda dia kat event event macam ni. HAHA. MINAZ pon berusaha mempertemukan kami berdua ouh so manis!!! Najah datang dari Seremban to HUKM and lepak lepak there dengan Fatin. Masih boleh pergi makan masih boleh berbughak masih boleh buat macam event tu lambat sangat padahal dah tengah hari tu. HAHA. Kami biasalah uolss suka buat masa tu sendiri and kalau tak paksa tu lagi kami suka.  Bila kita ada perancangan, semua akan success. Alhamdulillah sebelum event untuk memudahkan kami, kami berdua berjemaah bersama untuk Zohor sebab harap takdalah rasa rushing and semoga urusan dipermudahkan and Allah Maha Mendengar, dalam pada nak ke PWTC tu, Fatin boleh pulak bukak lagu Maher Zain aih, bertambah tenang lah kan and kami dapat jalan Short cut ke PWTC tu from HUKM . Thank you GPS actually tapi tak expect boleh kesana dengan adanya shortcut nak nak hujan lebat waktu tu. Hikhik berbaloi lambat. Sampai sana je sempat and betul betul 2:30ptg kami berdua disana dengan fikir pihak Minaz and Moslema. Takda parking and parking FULL actually. 
Charles and Keith brown ankle boots

Tenang dulu tenang dulu and solve sendiri and Alhamdulillah tak lama lepas tu, jumpa parking walaupun terpaksa menapak dengan kasut tinggi masing masing redah hujan and memakai baju Minaz.

 HAHA. so manis lagi actually. eh! Ni masa red carpet for bestfriends. After that, kami proceed untuk ke tempat duduk masing masing selepas berhempas pulas bersama hujan renyai renyai. #Minaz present.

Orang pertama yang kami jumpa for sure lah Minaz. So kami register dulu and Alhamdulillah kami sudah di dalam. Hikhik! Nasib ada mereka mereka yang kami kenal kat luar pintu tu. Photo taken by Abg mizi lagi. hihi. Sambil tunggu tetamu yang lain masuk, kami pon dapat goodies and goodies sangat best. Sambil tu, kami decided lah buat hal sendiri sampai lupa diri. Yang Fatin snap me, yang Me snap fatin. Aku pon tak paham lah time tu. hikhik. Tapi yang penting, setia satu snap dalam banyak snap ada perkataan tq kak tq! eh thank you jugak to orang yang diminta untuk tolong ambilkan gambar :)

 Kami berdua should be formal tapi kalau dah berdua jumpa formal tu paham pahamlah jadilah formal sendiri. Thehehe. Fatin with the purple turquoise and me with black orange. Combination of two colors and make us so happy with our favorite color.nyamnyam! #comel pulak kak ko buat muka kucing! HAHA ok ok tak tak tak :p




 Don't worry dont dont, pihak Minaz tidak menjemput kami dua orang je tau, Amoi and Nawal pon ada. YEAY! so kami berdua tak syok sendiri hikhik! thank you kakak and adik manis.

 Natasha Hudson, Datin Noryn Aziz and Yatt Hamzah ! Mereka memperagakan butik butik muslimah yang lain dalam event Moslema ni. Pembuka tirai by them :) Cantik kan cantik kan. Natasha macam doll! 
 Yang ni pulak collections dari MINAZ :) cantik kan. Peplum ada, dress paddle pop ada, 70's pon ada and flower tidak musnah pon ada haha suka hati aku je bagi nama and the best dress yang i terpaut is:
cantik kan ! thee. nanti you all beli eh. kat MINAZ. Settle for many many many baju form them and all the butiks so that iols plak nak bersuka ria dengan kawan kawan iols kat situ. Actually emcee dia si Heliza, so that i was so lucky lah sebab dapat jugak dengar dia nyanyi lagu baru dia tu.

Time for makan makan ! weolssss sukaaaaaaaaaaaa! hehe. Sambil borak sambil makan kami dengan kak Pija! sambil apa lagi sambil bergambar, makanan untuk weols sudah habis. nyamnyam! Lapiaq habaq hang. 




Nasib ada duta cool blog so dpt cool blog macam macam perasan. Hehe Nawal cantik and Kak Amoi darah manis :)


Itu pon mujur bestfren i selamatkan cool blog untuk i haha kalau tak , tak merasa aku cool blog dak eja si duta ni! 

yeay! Kak Amoi nak kawen da :D hehe. 

Barisan hadapan dan belakang bersama Minaz :)
Thank you Kak Pija and MINAZ team for everything and congratulations! 


InsyaAllah will meet success for all of you :) Tgh tgh kecik molek tu la kak Pija hikhik! Selamat menunggu detik menimang baby! yeay Sekian sahaja dari sini hikhik. 

FatinL:Limited Edition FATIN Chiffony Roses Peplum 
Me: Maxi Dress Qalisha Chiffony Roses

Thank you sebab sudi baca and drop some comments. byebye

10 comments:

arkuchik said...

assalam.. nice sgt2..;)

DatinWowhh Najah said...

arkuchik: salah, thank u singgah ;)

Norasiah Nasir said...

Cutenyerr dia..:)

aini shahroni said...

lawa + chatik + vogue gilerr..
bestnyew..bestnyew..

eh..kak fatin pun ada..
untunglaaaa
^__^

akak and kak fatin..dua2 meletop gitew..ehikss

::Arkitek Hati::

bella hamzah said...

wah bestnye dpt g event.Event ni nampak kerlass sangat datin nmpk cantik n sweet je pakai dress tu :)

Anonymous said...

Best err dpt pakai baju mahal

Ammelia Yusoff said...

semua baju lawa-lawa. jeles.

DatinWowhh Najah said...

Thank u semua ;) thank u and salam kenal ;)

Myra Jay said...

Cantiknya baju... berkenan..
Kombinasi yang sepadan

Salam perkenalan dari blog nurul Siezuka :D

hazanis said...

cun-cun semuanya. :)