Friday, November 30, 2012

Langkawi Class Trip Part 2

Assalamualaikum,

Hee, im back!

Come, we continue terus part 2. Begin with hari Sabtu dengan baju corporate kami. hewhew!


Sabtu:
Haaa kau tgk kau tgk, datin sangat!

Pagi pagi kami dah kena bersiap untuk melawat Hotel Awana Portomalai. Kami kesana untuk melihat environment of hotel and service di hotel itu. Maklumlah, kami kan dari Customer Services so iols kenalah take note apa yang di explainkan. Nama pon student. Hee, ada lah sesi soal jawab. Q n A session macam biasa zzzz.
focus and good lesson from the manager of Awana.

















Lepas kami selesai dengan taklimat untuk subject kami, kami pun terus ke Spa di Awana. Eleh berangan ala ala duyung, masuklah sekejap dalam tu. Hikhik!
Aqish, Me and Yes again! Anas. Ish budak ni. HAHA


nak sangat jadi wartawan dari kecik, nak sangat nak sangat aiyo

Waktu ni kan, tak da sorang pon layan aku untuk bergambar nasib ada meja kaca. Aku pon yakinkan diri tebalkan muka untuk self-timer, hmmmm bertuah punya kawan, datang dari belakang laju laju! nah! nak masuk camera rupanya :D




























HAHA i love it, gelagat tak menyabau! Berebut nak duduk depan sekali! geram aku HER HER HER.
Rayau dan merayau sampai kena tinggal aku punya hal

The lecturers : Madam Ayu, Mdm Diyana and Mdm Ayu's Sister
Hihihi sempat mdm Dayana ni tau :') thank you mdm!

Sesi tawaf hotel itu pon tamat, maka kami bergambar untuk hantar ke pihak UTUSAN :)
Hehe, Mai Me and Aqish in front of Awana Portomalai hotel
Yeay saat paling happy, makan dan menuju ke Makam Mahsuri and Langkawi cable car! hewhewhew! Da sampai :)

Makam Mahsuri:
Aqish and Tasha in front of Mahsuri Background

Langkawi Cable Car:

Woah panas terik membuatkan Najah rasa nak mandi. Tapi apakan daya, normal la. Dekat dengan pulau, memang panas suasana kat sana. So Najah pon ambil keputusan sebelum pengsan, untuk tukar baju!  Sampai disana, cable car dipenuhi ramai pelancong . alorr tak best la cakap macam tourist blog. Kat sana, ramai gile orang. Yelah kan, hari sabtu. Sampai saja disana, terus simpan kenangan bersama hihi.
hihi will miss you girls!
Beratur punya beratur, kami pon dapat masuk dalam cable car. Disebabkan baru lepas hujan, cuaca atas tu sejuk gile wey! Huhu nasib pakai dua lapis baju :p
Haha, naiklah, jemput naik.Sebab dia cerun lebih cerun dari Genting.

cemas tau cemas paham tak?  Allahuakbar! hihi


Kami pon tiba di last flatform. Tinggi sangat 700m tau! Serabut perut aku tengok tinggi dia. HAHA. takpa, apa salahnya, menyelongkari kuasa Allah kan. Cantik tau kat atas tu. 


Hee, tak cukup dengan itu tau budak budak ni:
Excited to the max eh kau pejal, aida,mai,yana, anas, aqish and teha?! HAIP!
Sebab diorang comel, so aku tumpangkan dia dalam camera aku. her her her!
one happy country! haha
Selesai kami diatas, kami pon turun dengan mengejar masa untuk siapkan BBQ malam tu. Seronok jugak dapat sejuk sejuk kat atas tu. hihi! Thank you Langkawi Cable Car ! We loves our memory there!
Sampai je di Chalet, Najah and 5 orang kawan Najah boleh sempat lagi main banana boat. Pergh, main lagi tu! Tak boleh terima. HAHA. FUN sangat sangat taktau nak cakap camne. Dia jatuhkan dua kali tengah laut yang dalam sangat tu. Nak nangis rasa tapi kena cool sebab awal awal Najah da dihempas ombak. Ya Allah sabau jela. Kawan kawan selfish waktu tu, tak bagi Najah duduk belakang. HAHAHAHAHA! hambek, sekali dia humban, mmg Najah naik dulu.hikhik! Sorry guys, tak sengaja :p hiks! Yang lelaki tolong perempuan, yang perempuan tolong lelaki hambek susah da nak naik balik. Lucu!! Tapi fun sangat!


Malam tu pon, kawan kawan lain dah siap untk BBQ :) Best sangat. Dalam jam 830 malam, kami pon mula tapi Najah keluar bilik agak lewat sebab tak sedap perut waktu tu. Sampai sampai kawan kawan dah start BBQ and Najah datang sambil dihembus angin bakar bakar tu . But we guys enjoy. Makanan yang biro makanan sediakan sangat PERFECT! eee suka sangat!

Seronok sangat BBQ ramai ramai! happy time :)
Ana and Teha. Heeheheh makanan yang bernama kentang tuu tq eh bg monny rasa dulu :p kikiki
Selesai kami makan malam tu, ada sesi hadiah yang disampaikan oleh mdm diyana :) Selesai semuanya, esok kami pun pulang ke Puncak Alam. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Sesi memborong coklat dan sebagainya pada esok harinya :) Tq guys. Im so happy with you guys. 5th semester bersama, me loves OCB55C! take care. Oh thanks to GempakStarz sebab sudi sponsored hadiah untuk kami di Langkawi. Thank you banyak banyak atas bantuan :")

loves, Najah.

9 comments:

Anonymous said...

awesome friends

Razil Tahir said...

wah! bestnyer!!! XD
jelez... huhuhu

Fatin Shahira said...

terbaik! :)

cik mun said...

waah..best2..

DatinWowhh Najah said...

annms: hee thank u :)

DatinWowhh Najah said...

RT: hehe nanti pegi la :) baru tak jeles :) syok!

DatinWowhh Najah said...

FS: thank adik :)

DatinWowhh Najah said...

cik mun: alhamdulillah :) ehe

cik wanie Lovela (CWL) said...

napa hapening sgt ni.ni jeluz ni :P