Friday, November 30, 2012

Langkawi Class Trip Part 1

Assalamualaikum,


Semua suka holiday. kalau takda holiday semua feeling feeling bosan. Eleh, macam lah aku tak tau sebab aku pun macam tu. Herher! Anyway, holiday and Datin CANNOT dipisahkan. Macam isi dengan kuku. Heh, kalau enjoy memang lah number satu. So jangan lah ajak aku bercuti, memang cepat aku akan happy walaupun masa tu tengah moody and inner conflict herherher! Bukan masalah dengan orang, selalu masalah dengan diri sendiri. Itu la aku asyik susah nak buat keputusan mesti cari orang untuk buatkan keputusan itupon kalau tak penting sangat kalau penting, baru buat keputusan sendiri herher!

I like today, Today is Friday. When the friday is come everybody like SUMPAH GILA HAPPY! dunno why sama ada dalam agency government mahupun private. Yelah, sapa tak suka cuti. Tapi private almost Sunday je dapat full cuti. If im not mistaken lah, tapi rasanya ya!  Baru baru ni, haaa nampak tak intro dia kat situ, ofcoz la ada cerita after tu. Heeks. Yes, baru baru ni Najah and all my classmates went to the Langkawi bro! Walaupun Langkawi tapi bila pergi dengan classmates, i tell you. .that was so fun! Penat ke apa ke kalau dah pergi dengan classmates yang perangai gila macam classmates Najah, sure happy! Masa tu, tolak tepi lah segala masalah padahal balik trip tu, ada minor exam tu. Herherher! Trip ni is under subject weolss in customer services. Current Issues by Mdm Rahayu. Yeay, dapat jalan jalan!

Jumaat: 

Pagi-pagi kami dah berkumpul di UiTM Puncak Alam and i am from Seremban pagi tu. Bertolak ke Langkawi at 7am but i terpaksa keluar rumah dari Seremban at 5:45am macam tu sebab nak kejar masa and subuh sorang sorang dekat Hentian Seremban yang suraunya sangat cantik and relax rasa nak tidur balik dalam surau tu pon ada. Next, i pon sampai kat tapak penantian bus untuk ke Langkawi. Kawan kawan selaku biro program agih agihkan makanan pagi. I lapar, so i tak peduli i makan lah roti and air kotak tu i minum. Sebab terlalu tamak taknak beli makanan kat mana mana perhentian, makanan i si nasi goreng yang sedap tu  yang i nak makan dalam bus nanti pon, tertinggal and i was so sad. Dah la tamak, lapar pulak tu kan Allah da tarik satu nikmat! HAHA padan muka aku. Ohh anywaysss, i would like to say thanks to the AJK makanan sebab bertungkus lumus menyediakan makanan pagi untuk semua orang, everything is perfect! Ya, Bus UITM yang diharapkan, bus lain yang sampai but we'ols happy sebab bus tu cantik macam bus UITM yang diidamkan. Alhamdulillah, semua ok waktu tu and tak merungut. Thank you biro fasiliti.


Dalam bus, i dengan kawan i layan Adam Hawa. Nasib ada entertainment dalam bus tak lah bosan plus, bus sangat cepat. Awal sangat sampai. Driver bus cekap, boleh lah sampai awal kan. Macam macam eksiden kami nampak. Aih, takmo lah cakap. InsyaAllah masa tu doa agar semua selamat sampai. Ibu pon terkejut when i told her that i dah kat Pulau Pinang and my mum status on BBM appear: "Smoga perjalanan anak perempuanku dilindungi Allah". Haha ibu comel sebab mungkin ibu risau kot anak perempuan dia jalan jauh dengan kawan kawan yang dia tak berapa nak kenal watoseva and kalau dia kenal pon, kawan dari kecik so dia taklah risau. Alhamdulillah, ibu was so GREAT!

Sampai je di Jetty Kuala Perlis, kami pon berhenti makan. Lunch kami around 1pm-2pm macam tu. I pon terlalu lapar sampai tak tengok la budak jam kat tangan. hmmm. Masing masing jamak terus dalam waktu ferry nak datang at 3pm macam tu. Tak makan nasi pon waktu tu, sebab dah makan buah ciku. Hikhikhik! Bukan diet tapi letih and duduk tengok gelagat semua orang dalam tu. Terereret, ferry pon sampai.
All sits are charted for us.
half of my classmates (sempat lagi tau walaupun letih)
Dalam ferry, macam biasa la masing masing ketiduran and masing bergambar dan bergambar tu ofcoz la datin kau ni. Mana lah ada orang lain dalam tu nak bergambar over macam datin kau ni. HAHA. Nasib lah kawan iols ni tak penat macam iols, tu boleh sekali layan. hikhiks!
Aqish,Mai and Me (instag photos












So kami pon sampai di Jetty Langkawi Jetty Point. Huih, Alhamdulillah sampai jugak! hee. Ramai orang, biasalah weekend. Kat situ boleh la you nak cari kereta sewa, motor sewa, van sewa and semua la you nak sewa semua kat situ. Pandai pandai la pilih and boleh nego kalau pandai nego. nyam nyam! Bus kat sana pon tunggu kami. Permaisuri agency adalah pilihan kami disana. Bus warna pink and tourist guide sangat friendly. Mereka hantar kami ke chalet kami sebab tahu kami kepenatan. Heeks!
cantik kan? Kami stay at Chalet Pantai Chenang area.
Eh apa lagi, sampai sampai terus ke pantai lah kita ! Her her her! Seronok lah aku ni kalau jumpa pantai! heee pantai, cuti and aku takkan terpisah selamanya buddys, takkan terpisah. okbai. Main main tepi pantai dengan kawan kawan ! Heeevan tau.

Haha suka sangat kan hamek ko.
pantai oh pantai oh! Grand Beach Motel
Hello! My name is Anas. Anas suka kacau monny (me) kalau bergambar! geeeeeeeeram!
Malam tu kami siap siap untuk games plak. Game yang seronok and  ramai ramai macam separuh orang gila huhu sodeyh sebab tak beli epal lagi untuk games so that, kami pon keluar untuk beli epal di kedai buah. Masa nak pergi beli epal, kami sempat jugak lah masuk kedai kedai yg ada less less ni tapi iols tak beli pon, iols leka minum coconut shake iols sorang sorang sambil tunggu kawan iols dalam kedai tu. HAHA


Kawan kawan iols sebok dalam kedai, iols pon jenguk jenguk lah dalam kedai. Kau tengok excited kawan iols shopping ke apa iols tatau lah ni


haha budak dua orang ni, pantang nampak shades. elok lah tu ada less! kaku kau kat situ.
Selesai beli epal, kami pon bersiap kemaskan diri untuk games malam tu di tepi pantai :)


On the beach and the light! ouh! tingginya ';'

The games was started. My classmates showed some funny act on that games. Mana yang pendiam dalam class, terserlah bisingnya kat situ, mana yang aktif, lagi aktif!. Selama 5 semester, baru haritu nampak gelagat sebenar masing masing. HAHA. lucu. From the first until the end, i sangat enjoy! Balik bilik terus basuh basuh kaki and cari kedai makan sebab lapar gile berlari atas pantai tu yang kejar mengejar, yang baling membaling! adoilah.

Cari gula dalam tepung ! dari admin sampai ke ajk, terbaik punya style!
Kami pon tidur untuk bangun pagi esok untuk ke aktiviti seterusnya. Disana, mdm kami menunggu dengan penuh rasa excited. Taktaulah kami yang excited atau lecturer kami yang excited. Hee, will cont. at part 2!
naked face of me. Sub block free merah dah aku -_-

 byebye.


10 comments:

ainahudaya said...

ha ha dpt gk tgk naked face datin but stl bersih & cu8 nak tips r my face byk problem

Natasha Saharrudin said...

bestnya kak najah..sy pon teringin nak g langkawi jgk....

Miiss Tara said...

datin cantikk sangat <3

DatinWowhh Najah said...

ainahudaya: hee thank u aina :) takda la , biasa je alhamdulillah. tq

DatinWowhh Najah said...

NS: just go and see everything is there. haha perfumes murah <3

DatinWowhh Najah said...

miss tara: hehe amboi. jgn le cemtu, biasa je alhamdlh. thanks tara!

talkwithmykeyboard said...
This comment has been removed by the author.
talkwithmykeyboard said...

datin..inner baju tu beli kt mne yer? nmpk longgar n labuh.. =)

DatinWowhh Najah said...

Talkwithmykeyboard : kite lupe tp bli 15rgt je nme die dessy

Aku Si Pencinta said...

Salam Datin,saya nak tanya macam mana datin buat anak telekung gambar yang last skali tu jadi muncung elok je,sebab saya buat tak jadi pun,asyik melekat je kat dahi...