Saturday, November 24, 2012

Cerita Last Week and The Bestfriend :')

Assalamualaikum hee!

Berbalik pada blog Alaa Si Datin Tuu, boleh tahan lama jugak tak update and bukak! Catat rekod la sampai lupa nak update. Haisy, kite bukan taknak update tapi kita tunggu idea kite yang berlinangan seperti air di daun keladi datang baru kita update kita taknak la update hari hari kalau idea kita, kite paksa paksa. Nama pon blog kan, so kite kenalah share dengan idea tak dipaksa paksa. Ecececey kau, pendahuluan je dah satu perenggan. Hehehe.

Haa, kite nak cerita la pasal diri kita and aktiviti kita minggu minggu lepas! Kita nak sangat cerita sebab kita tengah rajin nak cerita ni. Tolonglah layan kite pleaseeeeeeeeeeee :') takut syok sendiri macam hari hari aku syok sendiri korang tak tau.mihmihmih. Oh bazewayy, minggu lepas lah minggu paling happy and fun Najah rasa tahun ni. Amboi, fun fun nak lah aku cerita, yang sedih sedih aku simpan. Camni aaaaaaah! haha. Last weekend is the day where i went somewhere with my sister. The sister that i really like most phewwwh kalau time nk bonding bonding time ni, mmg aku cari dia. Takda orang lain aku nak cari, dia lah aku cari. HAHA. Kena marah ke, kena nasihat ke, dia lah orang yang aku dengar cakap. 

The kakak bawak me and Nani pergi PD. Ohh the PD, Kakak and Me tak boleh dipisahkan sebab dekat sangat dengan rumah kami. So welcome to PD and have a good Pot Luck time for us.
Mee Bandung by the kakak (FL), Sambal kentang,lauk ayam and nasi putih by the Nani and Sandwich telur by me

Actually, lately ni the kakak was so happy with the laut! I dunno why, dia ni yang Najah kenal selama 10 tahun lebih suka benda lasak. Kalau kat darat, like bunjy jumping, roller coaster and watsoeva la benda yang lasak ni dia suka, kalau kat laut haa Storm ni jugak la dia suka. Storm ni satu game "Whatever" kat laut tu haa lantak la kena libas kat laut dengan ombak, kena jatuh tengah tengah laut, jerit sampai koyak anak tekak, sakit sakit badan menahan diri dari jatuh and the boat driver like subhanallah taktau nak ceritakan macam mana suspen dia kat kitorang ni, ha tu game the kakak ni lah kalau kat laut. HAHA. 3 Kali naik dengan dia, still aku menjerit macam Nauzubillah. Ni lah, the kakak punya hal. meneman dia bagi balance, naiklah kali ketiga. HAHAHA tapi janji dah dengan dia, taknak duduk tepi, kalau tak aku taknak naik so that dia lah kena duduk tepi ngan Nani untuk kali kedua tu. Najah duduk tengah tengah tapi still sama cemas. Allah tu maha Adil, apa yang kita taknak, kita akan dapat so naik kali ketiga, the kakak dapat duduk tengah and me duduk kat tepi. I was like WEYHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH tak aci dowwww kau kak! Itu pon dia yang offerkan diri cakap kat driver boat tu waktu tu, dia yang perlu duduk tengah supaya balance hikhikhik so clever the kakak! HAHA! The kakak was so happy sebab dia pulak dapat duduk tengah sebab selama naik bersama, tempat Najah la kat tengah tu. hikhik! Najah dah tak fikir apa, kalau kena lambung tengah laut, obor obor, sotong octopus, pari pari dalam kepala ni. The kakak punya pasal so taknak benda tu berlaku, Najah kena lah pegang tali atas Storm tu kuat kuat sampai menguji daya kekuatan. Mihmihmih kakak punya pasal. Eee nasib sayang! Tapi memang happy! Dulu pergi mandi mandi, now ke PD main game lasak lasak ni. Heee.
STORM: The kakak (FL), nani and Me : Can you see how happy the kakak dapat duduk tengah time ni. grr :D


The next day, The kakak bawak Najah jalan jalan di Kuala Lumpur :')
ohh btw on that day, im wearing the lovely one from Raynaa the Plus Size Experts
Daraa Kimono in Caramel and Aayu Maxi in Black

Kebetulan bakal doktor ni cuti, so the kakak bawak me jalan jalan. Kebetulan di hari mulia Maal Hijrah, so kami menggunakan waktu itu dengan sebaik baiknya. Jumpa jumpa je dah sama warna baju. Aiyo! selalu macam ni. HAHA. That's why boleh jadi bestfriend until now. Walaupun kami perempuan separuh gila. Walaupun Kuala Lumpur dengan Shah Alam taklah jauh kilometer nya nak jugak lah pergi dengan the kakak ni. Betul jugak, sebab mungkin kita dah biasa dengan seseorang, so nak kemana mana pon itu je yang sesuai and faham. So Kakak belanja kite Crocs. suke tak suke tak. Oh then u can see my face with the kakak "haa, harap kau tak mintak hadiah bufday lepas ni" and me " no, present bufday lain, hadiah friendship lain" HAHA.

Kakak belanja kite crocs sempena hari persahabatan yang dah lebih 10 tahun! suka tak, gile Najah tak suka! Mestilah SUKA! Kakak cakap, boleh selesa pergi Langkawi pada esok harinya :')
Thank you kakak me sayang you lebih kak :')
Eh, mana boleh i ada kakak takda, kami wajib kena ada sama :') So Kakak pon beli satu. Great! She looking nice with baju kurung pahang and Syria bawal by HijrahCouture :")


 Hee, pakai pon nak sopan.
On that day, me so happy! Just Allah tahu betapa happynya Najah dianugerahi sahabat baik bernama Fatin Liyana Asri ni.  happy friendship yang ke lebih 10 tahun kak !  Oh btw, kita perlu tahu bagaimana untuk menjaga perasaan orang lain dan selalu happy all the time so that, Najah telah membuat satu kejutan untuk kawan baik Najah ni dengan something that she really loves! Disebabkan dia suka warna warna pastel and i loves warna warna striking and garang, so i pilihkan dia warna turquoise. taraa ipad cover/case~
ipad casing just for you bestfriendku FL made by Alyn Anuar
Hee, thank you so much and me so happy dapat casing yang cantik sangat. Me and kakak was so excited and sayang nak pakai sebab cantik sangat :') thank you Alyn Anuar design kan cantik cantik. Luar jangkaan hee and teruskan design cantik cantik seperti dalam Instagram. You guys boleh mintak design sendiri dari Alyn ni. FB Fan Page Alyn is: Impressions39.
Me on red and FL on turquoise :) 

Why me call her kak? and she call me kak too because of  one, Respect each other dan kalau tak sedar diri, hanya Allah yang tahu panggilan diri kami berdua  eleh nama pon bestfren and sister, takkan nak sentap sentap kan HAHAHAHA. Lebiu mamah! thank you readers sebab sudi singgah. Kite baru balik Langkawi. tengoklah kalau kite rajin kita ingatkan diri kita balik . Doakan kita Test Minggu depan tau :') Oh, seronok seronok juga, jangan lupa sama sama mendoakan saudara mara kita di GAZA. Al-Fatihah.


Love you, Najah.

9 comments:

Natasha Saharrudin said...

comelllnya kakak2 sekalian..nnti krim salam kt FL ekk..ehheh

Anonymous said...

lamanya berkawan patutlah akrab besnyer!

nabila azmi said...

sweetnyeee=)..

DatinWowhh Najah said...

natasha: thank u, insyaallah :) hee

DatinWowhh Najah said...

anynms: thank u :)

DatinWowhh Najah said...

nabila azmi: insyaallah. awak pon pasti ada kawan baik kn

Misz Mieza said...

Fall in love with the ipad casing tu.. So ohsem! ^^,

parfum said...

Nice blog
Parfum pas cher

ahmadhiSyam said...

wah, meriah gila casing ipad korang..ada liplap2 lg..