Wednesday, October 31, 2012

Pangkor Island 2012

Assalamualaikum,

#Day 1

mihmih! Have a good day everyone. Baru baru ni Najah and family bercuti sebentar di Pangkor Island. Heuw, lama tak pergi laut sekali sekala pergi rasa seronok juga and tenang rasa hati. Ececey. Najah tak rancang untuk kesana tapi sempena Raya Haji haritu, kami sekeluarga decide untuk kesana pada Raya kedua. Kami cuma spend dua hari saja, Sabtu dan Ahad.

Actually Najah just nak share pengalaman seronok kat sana je bersama family. Hari hari selalu pergi sana sini dengan kawan and bila pergi satu tempat ni dengan family, seronoknya hanya Allah yang tahu. That's what family for hehe. Najah dua beradik bersama babah ibu ayatok dan maktok yang super excited nak pergi pulau. Pergi sana macam biasalah sampai sampai je mesti tengok orang! Itu lah keje aku tengok orang tak habis habis. Tah apa kena taktau. Habit kot. 

Cotton On on top, MJ and Primavera Orange sandals

Najah check-in di chalet. Chalet area Sungai Nipah yang sangat selesa sebab hanya beberapa buah je dalam tu. Crowded sangat Pangkor haritu sebab cuti sekolah kan and lagi satu sebab hari minggu. Biasa lah sesak sesak ni lah seronok boleh mengawal sabar tapi takdalah masalahnya pon pada kami sebab nama pon holiday. Sampai sampai sana rehat rehat and buat apa yang patut sebab petang tu around 5:30petang plan nak turun pantai. Hee me so exzaiteddd yols! Maktok comel tau dia buat bekal minum petang kat dalam bilik. Hihi dengan rendangnya, nasi impitnya juga agar agar hangus bersedia di nyamnyam. Najah pon tak tahu maktok siapkan bekal sebab sampai sampai je tengok maktok dengan ayahtok terus ke kereta dengan hanya pesanan, kunci semua pintu tu. 

So lepas selesai makan petang di bilik, kami pon keluar jalan jalan pekan pangkor and tengok lah game kat situ. Game kat situ sama extreme macam kat PD hihi! yang seronoknya i love sunset. Dapat tengok game macam banana boat, sofa and rolling mini boat. Tergelak jugak lah gelagat. Babah offer try naik tapi me said enuf is enuf la bah sebab dah pernah main game tu sakit sendi aku seminggu. Bukan Najah je, fatin and kak mas pon krem waktu tu! HAHA. Me no like it. no no no. Sampai senja tengok aktiviti kat situ.







Budak ni comel sangat. Tiba tiba ada. Me and family terpaksa duduk situ lama gile sebab ingat budak ni sesat and mengharaplah mak ayah dia datang ambik tapi takda sampai la senja and i was like, ok anak orang keje situ sebab budak ni dah biasa sangat. Bertuah lah kena tipu hidup hidup.




Malam tu kami keluar makan. Kedai makan pun penuh. So kami tak dapat lah nak makan dengan apa yang kami idamkan dari bilik so kami try makan kat kedai yang kebetulan ada jual Pesamboq and my family pon makan lah makanan yang ada. Tapi sangat slow lah kedai tu. Serious slow sangat sedih. #ish takbaik tapi betul tau sangat slow.haha



Najah pon shopping sikit barang barang untuk yang terpilih. Heeks, nanti kalau cakap untuk kawankawan semua nak. Lepastu aku yang bersalah gila mwhehe.


#Day 2

Yeay hari kedua ni paling excited sebab naik boat and YES! snorkeling! hehe. Lama tau tak snorkeling last snorkeling masa pegi Pulau Kapas. whee seronoknya! You can see my maktok sangat excited. HAHA comel sangat.


Masa naik boat tu, Najah duduk depan sebab najah rasa teruja dengan laut padahal biasa je ekeleh kau ovaa datin! Brother boat tu pon terangkan satu persatu kat weolss pasal tempat yang ada kiri kanan tu ok jugak lah kan.

Brother boat tu kirim roti so dapatlah bagi ikan makan dalam laut sambil berenang renang kan. Babah pulak pegi belikan Gardenia. Gardenia tauu roti yang kau breakfast pagi pagi buta tu, Babah pegi bagi haiwan laut makan. HAHA comel. Pucat lesi lepas mandi. Berenang 1jam stgh je. Nasib ada goggle hehe. Actually Najah terpaksa pakai sandal najah sebab batu batu karang dia tajam tajam and until now kaki Najah luka huhu. Seronok tu seronok sebab roti kita bagi buat kita dapat tengok ikan biru la nemo nemo la macam macam. Rasa nak tangkap guna plastik roti tu haha.


Kami ke sebelah sana untuk mandi sebab sini tempat boat boat menurunkan penumpang. Kalau ada yang nak kepala hilang, mandi lah kat  tempat boat tu. EH kau, jangan! Ok lepas berendam sampai muka terbakar, kami pon naik lah sudahnya. tu cover dengan goggle tuh HAHA camni aaah datin tuu!


So settle for my holiday! thank you familto! i love you so much!!!
byebye readers, thank you for dropping by some comments i'll prove it. tata!

11 comments:

sea_lavender said...

bestkan ke pangkor.. hee ingt kenangan dgn kwn2 dip dlu.. men banana boat smpai nk lemas ble nk trun ~~ kenangan3x ;D

Hye datin kte br je singgah sini 2,3 hari lps.. muka familiar la.. student palam kan? rasa selalu je jmpa...ptut la kan blogger top ni :)kawan bek dgn fatin liyana jgk.. nti blh la tegur2 datin ;)

DatinWowhh Najah said...

sea: hehe hi awak. aah kite student sana :) biasa je wak. alhamdulillah. anyway thank u sudi singgah ye :) tegurlah if terjumpa kite :)

sYiRa LoKMaN said...

"Pemenang dipilih 100% melalui keputusan kami,tiada sistem undian LIKE"
segala galanya tentang,GAMBAR yg style,BAJU yg style,dan GAYA yg style! :D
http://syiralokman.blogspot.com/2012/09/stylista-contest.html
utk cara mudahh ??? http://www.facebook.com/pages/PaBiLa-DuA-bLoGgEr-BeRgAbUNg/276626455694222

Anonymous said...

hehe kak datin always comel. singgahlah blog kite jugak nanti kite inbox kak datin ek

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam dik datin.dtg melawat dan baca entry. love ur orange sandal dan cute kaki berstokin. =)

nurfarahin ekhsan said...

bestnyer, tapena p pown :(

DatinWowhh Najah said...

anynms: hee thank u. biasa je. ok inbox2 heeks kite free kite baca :)

DatinWowhh Najah said...

khumaeraL thank u akk. salam :) ouh hehe orange my fav color

DatinWowhh Najah said...

nurfarahin: enjoy sangat :D nnt pegi tau!

Ada Ishak said...

Salam.. Kenapa tak bertemu eh, saya pun pegi sana tarikh yang sama dengan awk Datinss.. Awak msti c/in chalet paling belakang kan, sbb saya c/in kat seagull jek.. Kalu tak leh bergambar2 and berkenalan..huhuhu

DatinWowhh Najah said...

Ada hi awak! Mgkn kita blainan tmpt heeee