Tuesday, September 4, 2012

Legoland oh my Johor Bharu :)

Ovarrr nya aku nak annouce aku dah pegi Legoland kat JB tuu. HAHA ok tak tak! Macam ni, tak expect pon nak pegi sana sebab acah acah je ngan puan ibu and encik babah, eh tak tak. Macam ni, kami satu family ke Johor Bharu tuu.  
Hope Dek Na happy Acu bagi hadiah bufday tau

Tak dapat pegi Legoland Florida pon pegi Legoland Malaysia pon happy! hihi. Happy nya happy nya sambil tepuk kepala lupa bagi salam. Ovaaaah tau datin kau ni.



Assalamualaikum!
Tihtih. Raya keempat haritu adalah datin ke Johor. Seronok tau bila raya je berjalan kesana habiskan minyak kereta.wkwkw. Aku kalau berjalan, gasak lah. Tak ingat apa dah. Padahal ada final exam minggu seterusnya tuu. Hihi. Tapi i dun care i dun care sebab family pon happy. Datin ke Johor pon belum pernah, cuma pergi wedding and tak berjalan sangat and haritu je hari berjalan di Johor sedunia. Hwhwhw. Macam macam ada kat Johor rupanya patut lah ramai ajak pegi sana even though hosemate majoriti orang johor. Yeay tepuk tangan!



Berpijak lah di bumi Johor dengan berjaya dan Alhamdulillah enam orang COMPLETE disana. Semua berpasangan dan i dun care i dun care pegi mana mana partner i mesti ibu. Hewhewhw. Maktok and Ayahtok, si Abang and Encik babah. Dengan hanya berbekalkan sandwich dari rumah, kenyang nya sampai nak termuntah dalam kereta tapi mengenangkan nak berjalan punya pasal 3jam tu, tahankan lah.Heeks, mengada tau!

Berbekalkan sebijik phone yang ada instagram, terus lah Datin kau excited amek gambar hotel and gambar gambar kereta jalan raya, lampu dan bunga yang ada di Johor. Sumpah aku rasa aku macam foreigner buat macam tu.Haha Ovaaaar sangat foreigner. Tapi nasib aku bangga dengan diri sendiri then aku pon post yang aku di Johor Bharu. Then aku rasa serbasalah sebab ada yang mintak jumpa and inbox sanggup ambik kat hotel semata mata nak jumpa walaupun 5minit. Haha ok itu comel tapi apakan daya, kitee datang dengan family lew so hasrat untuk berjumpa agak tipis bukan tipis memang takdapat. Tu sebab kita tak reply balik. nyamnyam. Ok ok sorry hikhik.

Kami ke Legoland dulu ,so kami pon kesana around 3ptg lebih lepas jamak di Hotel. So silalah beriang ria. heeks.Ovarr lagi aku.


Ok babah like a superman and ibu like that like that always. haha!
Legoland ni actually tak official lagi, then aku dah pegi dulu. Nak tunggu siap, ibu kata tunggu kau dah beranak baru boleh pergi balik baru syok main tapi dalam kepala, takyah tunggu beranak pon sure aku akan pergi. wkwkwkwk. mengada tau. 

Seronok tu boleh la sebab dapat amek gambar dengan awal. Panas terik takpayah cakap and kalau dah siap, mesti seronok. Seronok!


im wearing Radiusite ninja inner and  Radiusite button shawl (Iqa, datin lupa namanya haha)

Everything is from lego. Dari pada equipment until shop lot semua lego. Bunga bunga pon dari lego. Comel jugak. Nak masuk ticket for dewasa RM140 per person. Yang lain, datin taktau. Budak budak punya harga tak tanya pulak sebab datin takda budak kecik masa tu and tak sempat nak tanya kan.


Comel kan. Hihi lama cari , then. .



Dapat beli! yeayy! even though 6-12y/o je main benda ni. HAHA Tak cukup dengan itu, datin pon buat lah apa datin nak buat dalam shop tu. Actually tak pernah rasa berperang dengan lembut hati, so this time datin cuba . .See ! Seronok!







We are never ever getting back together -Taylor Swift

Apa lah salahnya sekali sekala jadi pejuang ekekeke. Comel sangat nak beli fikir dua kali, nak buat apa lah kalau beli and kalau beli, baik ada budak kecik kat rumah boleh perang perang. hehwhew.


Thank You abang theheh~ surprise for the divaaa datin. Divaaaa sangat!
half quarter baby blue from #Ayunnar

Time ni pon ada kelucuan terjadi so that i loved candid. mhewhwh~ 


We had so much fun. 3 generasi. Maktok, me and Ibu :)
ok you olzz! lebiu from Legoland! mwah! byebye

10 comments:

Anonymous said...

really loves your fashion datin!

Yuyu Zulaikha said...

nak g jugakkkkkkkkkkkk! foine! jeles :'(

Superbb 98 said...

Bestnye..nk jugak :)

ainahalim said...

licin nya kulit u

boni kacak said...

bangunan2 kat situ memang real2 kan nampak?

Tara Asrar (NEW) said...

saya orang johor pun tak pergi lagi.. huahua..
loves the pinky lego bagggg :DDDD

awek retro said...

best nyer..nt nak gi laaa

Zharif Azis said...
This comment has been removed by the author.
Zharif Azis said...

mahalnya harga tiket dia erk . ada mainan2 ke dalam tu datin ? ke just jual barang2 lego je ?

Anonymous said...

senyum anda dua branak itu sama...now i realize mcm mne u dpt snyum mcm tu...=P