Saturday, September 22, 2012

Bosan yang bawa tangisan :')

Assalamualaikum,



Ya Allah Ya Rabbi. Sumpah lupa gila kat blog sendiri. Boleh? Actually since masuk semester seterusnya ni nak nak kat Puncak Alam kalau da jumpa kawan memang tak lah  Datin kau nak online lama lama. Leka berbual, kesana juga kemari. Today rasa free and senggang sangat masa untuk buat apa apa yang terlintas YES semestinya Blogging. 

Serius like apa tah lah lupa ada blog. Like derr pehal bosan sangat ni rasa nak menangis punya bosan. Sampai BBM kawan tanya kalau dia bosan dia buat apa and try to force diri sendiri untuk buat something profit. Profit SANGAT! cheh. Then kawan  datin si Fatin Liyana ler sapa lagi dok ingatkan datin supaya blogging tak pun bawak member tgk wayang cite apa apa je. Like i found something there 'FINE aku ada blog gile lupe apa'. whwhehe! So now im here! 

Bosan sebab apa tau, sebab housemates datin kau ni majoriti dah berumahtangga. So sepatutnya hari minggu sure datin balik Seremban but today cannot balik sebab ada modul FINISHING SCHOOL so that bertapak la datin kau kat sini sejurus itu aku mati kutu.whwhehe. Hmm, kalau ada sapa sapa nak bawak kite jalan, itewwww ukewww angat :') hee. Dok ulang lagu yang sama dari tadi pun boleh tahan jugak muak nya kan so baik buat aktiviti berfaedah. Jiran sebelah tak habis habis drill rumah. hmmmph (mengeluh penat).

Alhamdulillah, Semester ni seronok macam dulu dulu jugak, sama rata still rindu kawan kawan sebab hari hari memerlukan semangat ketawa yang padu. Kita kena happy kalau tak happy, nanti susah nak get along with others. Ingat tu melainkan kau tu period pain. Ehek. Sure lah kau buat hal sendiri kan. Tapi dah Semester 5, so that kawan kawan pon sure dah masak dengan perangai kan. tihtihtih. As long as you choose the right situation InsyaAllah you will be okey.

Datin tadi ada Finishing program so that banyak jugak dapat share. Especially how to make a resume. Resume ni rupa rupanya like dulu ape kebenda biodata. Kau nama sapa, suka makan apa kau tuu, duduk mana lah kononnya and wat so on tapi rupa rupanya kita kena buat biodata cikgu sekolah suruh sebab untuk kita familiar dengan resume. See, how benefit there. From biodata je kan. Heeks. so rajin rajin la practice buat biodata sebab kalau Interviewer tanya, spontan la kau jawab dengan yakin ececeecey. Dalam program tu jugak, u need to state what your 5 character and 5 achievement. So that datin macam biasalah, apa aje la terlintas sebab masuk lewat. whwhehe. Tebal muka aku masuk and fasi pon tak tanya nasib la fasi muka ala ala Norman Hakim. aih semangat pulak. thehe.

Datin pon macam orang lain, suka buang masa. Kalau masa lagi ada, lagi tu la datin tak guna dengan baik. Baca buku on time is not me la of coz. Nak exam baru la seminggu before baru risau lepas tu kerut dahi nangis sebab takut. Lepas tu fine fine dah. tihtih. 

Mungkin influence kan hihi. Itu pun nasib ada roommates suka bangun awal and kejutkan. Hihi! Macey Maizatul Wahidah si pengantin baruu  :'). Semester ni hope dapat buat yang terbaik. Parents, family and bestfriend datin dah bagi yang terbaik dah punya semangat . Amin! To new students at Puncak Alam UiTM kak datin ucapkan SELAMAT DATANG AND JAGA DIRI OK :')

Huuih, sepi lah. Nak keluaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar!

ok bye.



8 comments:

onie said...

datinnnnnnnnnnnnnnnnn,bila lah dapat jumpa datin kan kan kan :'(

DatinWowhh Najah said...

haha onie :) bila bila je. kekeke

sYiRa LoKMaN said...

teringin nak jumpa kaka ^_^

sYiRa LoKMaN said...

teringin nak jumpa kaka ^_^

lensahatifiesya said...

dah lama xbertegur sapa kat fb kan :)

DatinWowhh Najah said...

syira: hehe yeay :) insyaallah. kalau dapat,pasti terjumpa.

DatinWowhh Najah said...

lensahatiF: :) me pon bz sis hihi tq

haney said...

wahh da sem 5 dah datin. sem dpt praktikal la en? :)