Saturday, September 1, 2012

Selamat Hari Raya yang ke . .

Assalamualaikum,

Handal and aku tau aku memang handal bab bab ketinggalan ni -_-. Sheygann rasa bila nk update pasal raya yang semua orang dah update pasal raya since 1st day raya lagi. Aku tak tau mana pegi excited raya aku selama haritu sampai harini baru nak update. wkwkwkw.
D1: Yasalma Dress and Shasmeen sakura by Radiusite

Actually, Selamat Hari Raya pada semua pembaca juga kawan kawan diluar sana. Datin is so lated la, YES, datin tau tuu (taktau nak bagi alasan apa) *toleh muka pandang budak kecik kencing atas karpet sambil menaip dengan penuh sabar -_-.

First day raya, fine fine and so happy macam biasa walaupun raya kalini tak sama theme dengan family. Waa, me so touched BUT takda la nak touched lama sangat sebab maktok and ayahtok pakai wane same ngan Datin. Mengada tau aku. Pagi pagi raya biasa la rasa bersyukur sangat sebab dapat solat sunat AidilFitri with family di Masjid Negeri,Negeri Sembilan. Wanita mana yang tak seronok kan nak akhirkan Ramadhan dengan menyambut kemenangan dengan buat solat sunat Aidilfitri. Hehew.
Pagi sebelum nak ke Masjid, sesi salam menyalam dan sesi mendapat sampul duit raya ! HAHA. Itu aku tunggu dari malam raya. wkwkwk. Sesi menangis apatah lagi bukan. Ratu airmata dalam rumah adalah aku dan surely confirmly aku dan terus aku. So don't worry kalau pagi tu aku rasa sangat menyesal dengan perbuatan yang menyedihkan haha. eh tak tak aku cool. Rendang ketupat kuah kacang rendang dan masak lodeh AKU SUKA! 

Cousins (babah's side)

Ok fine, dapat pujian tapi salah nama. Hehe over tau!

Hewhew ni la kampung Melaka Datin yang selalu masuk tv org berlakon tuu
Raya kedua pulak, Datin balik Melaka with the families. Sana kampung Datin yang paling suka. Pahang pon suka tapi Melaka lagi suka. Wkakaka sebab ada laut sebelah rumah and part mandi pantai paling suka. Wajib kalau balik kampung bawak sekali baju mandi laut. hewhew. Beraya rumah Nyang Soya. Kenapa namanya Soya? Dah berapa kali raya, raya lepas baru aku terfikir kenapa namanya Nyang Soya. Hehew nasib rock ! Umur nak dekat 80 tapi still kuat. I hope i can be like her soon. After raya at Melaka, pegi Rantau rumah Pak Cik Din. Hewhew lagi sekali excited sebab dapat main dengan ayam. HAHA. Kau jgn ingat datin tu ee, lembutnya sopan boleh jadi menantu tapi datin juga suka mengejar ayam.Hewhew.


For third raya rasa macam tak raya dah sebab satu family pergi holiday. Kemana? Nanti kita sambung~ Hehew. Nak cuci karpet budak kecik kencing tadi ha -_-. Bye!



17 comments:

fatin shahira said...

suka picha first :D gojessss :)

hazanis said...

selamat hari raya datin..=)

haz said...

selamat hari raya datin =) suka ur outfits ^^

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

kencing atas karpet???dugaan...

Tinta Asyraf said...

Salam perkenalan.

Silalah berkunjung ke blog saya di www.tintaasyraf.com

Apalah sudi kiranya jika blog saya terdapat di blog list saudara/i.

Terima kasih banyak-banyak dan salam perkenalan dariku.

nurfarahin ekhsan said...

camat hari raya,ade ta datin p legoland ?

Liya Laa said...

Amboi meletop datin pagi2 raya :)

ikafantasi said...

kita pun melaka gak..datin melaka katne

DatinWowhh Najah said...

FS: thank u awak :) hehe kite pon suka sebab kite nampak kecik. OVAAAAAR lagi. hahaah!

DatinWowhh Najah said...

hazanis: SHR juga yayang!

DatinWowhh Najah said...

haz: thank u . hehe speechless. thank u again. biasa je sis. u better than me :)

DatinWowhh Najah said...

PPTT: aah. sabo aje la

DatinWowhh Najah said...

nurfarahin ekhsan: hehe ADA , kite da update da :)

DatinWowhh Najah said...

Liya laa: heeks. tu la tu eventhough lain theme. haha

DatinWowhh Najah said...

ikafantasi ; hee kite ka kuala linggi :D jemput singgah

samad k said...

assalamu alaikum habeebi

cik nur said...

cantikkk sangat dress dengan tudung i like :)