Friday, July 13, 2012

TING TING, DATIN dan GINCU MERAH NYAA!!

Semua dalam dunia ni nak ada kan perubahan. Tak kiralah perubahan dari segi apa. Tapi datin nak jugak lewwww perubahan. Perubahan yang ejaannya seringkali di auto tukarkan menjadi perabuhan telah membuatkan aku rasa taknak teruskan untuk berkongsi pada semua orang entry kali ni. DUNG!


Letsay lah: Lima Soalan dan Lima jawapan;


PERTAMA: Ada orang tanya eh kenapa la lagu kau kat blog macam banyak kali mengantoikan aku kat office kalau stalk blog kau and then kerap kali kantoi bila boss aku lalu belakang?" Jawapan aku still sama, padan muka kau sapa suruh curik tulang masa buat keje, tapi thank you la sebab baca blog aku and EH, ajak lah boss kau tengok sama biar dengan boss kau curi tulang ,OH SORRY tu kalau aku jahat, kalau aku baik pula, eh weh kau boleh je OFF speaker kau weh hihi. BAIK ke? Ke Sentap tuu -_-.


KEDUA:  Blog kau ni dari bila weh? Asal follower kau sikit tak macam orang lain? Jawapan aku still jugak sama, Eh, blog aku takda cerita yang best and aku sendiri pon rasa blog ni takda yang best pon -_- even aku rasa aku type tu je best and lepas tu aku rasa, eeee! what thee punya cerita kau la datin! EH!



KETIGA: Tukarlah background kau Datin, asyik background budak budak je sampai kawan aku cakap, "aku lupe lah nama dia tapi background blog dia sudu sudu tu. HAHA " and then jawapan aku tetap sama, Haa kau tengok! macam mana aku nak tukar, semua orang senang nak cam blog aku dengan hanya menggunakan barang barang dapur sahaja. EH, SEMUA ORANG? kawan dia je la datin, Nom Nom ala datin ni, suka tau macam tu. Heeks!

KEEMPAT: Saya kalau stress, suka masuk blog kak datin sebab dengar lagu kat blog kak datin sampai saya tertidur kadang kadang and malas nak sambung study and jawapan aku; Laa dik, kok sampai camtu awak. Heeks, kak datin pon macam tu jugak kalau taktau nak dengar lagu apa kat lappy musics files! HOHO.



KELIMA: Datin, bila nak jumpa Datin ni? Haritu ternampak Datin tapi Datin tak pandang kita and kita malu sangat and jawapan aku; Laa, sorry la kita tak kenal semua orang and kadang kadang kita mengaku kita sangat BUTA di PUBLIC kena orang sergah and buat buat terkejut depan Datin baru perasan. Sedangkan housemate kita pon kalau keluar kat pasar malam pon boleh lupa dia pakai baju apa padahal keluar sama sama dari rumah. HIHI.


I think i should have perubahan la untuk berhijrah ke perkara baru lah gamaknya kan. As a human on the earth, aiceh! Aku juga ada perasaan untuk merasa satu perubahan hidup dimana tidak mahu berada di tokok lama. Perlu ke aku beritahu tapi itu lah hakikat hidup seorang insan yang berbadan gempal dan berfikiran ala ala optimis ini (teringat slot safiyya kita tu tau) heeks! Sebagai anak tunggal perempuan yang sah sah la sey anak omak bapak sey ni, perlulah menbanggakannya as my mother and my father.


So that, baru baru ni, Aku pon rasa nak tengok blog aku jadi cantik macam blog orang lain! Walaupun ia takda kena mengena tapi itulah salah satu perubahan yang aku nak ubahkan ikut rentak suka hati aku tu. Baru baru ni, my friend si Ida Mansor telah berniat baik untuk menciptakan atau ayat lebih mudah iaitu meng-create (#mudahlah sangatkan) satu header yang sangat special untuk aku. Hee suka tepok tangan kuat kuat like penguin laju laju. Ida Mansor sangat baik and menghadiahkan header itu untuk datin. So demi perubahan yang sangat sangat maju untuk pertama, jadi datin menjadikan header nya itu as my FB header. Both of my Facebook which is, my Official and my Fan page telah menggunakan header tu. Sure la cakap je tak seronok kan kalau tak tunjuk, ini dia:






Datin sukakan yang simple and ikut kretiviti Ida la.Almaghlom lah, dah orang buatkan, takkan nak arah arahkan itu ini kan tapi the result was great. Thank you Ida. You guys kalau nak, boleh je contact Ida and pilih je macam mana design you nak. Tak semestinya letak di FB, di Blog anda juga boleh anda letakkan. Ikut keselesaan. hee. Anda mungkin sama seperti Datin kan, sukakan perubahan. HAK HAK!


Sebab ada yang mengomplen pasal background and pasal blog aku, so that aku mencari jalan untuk mencantikkan blog aku walaupun hanya cantik dimataku sahaja tapi sure aku paksa korang cakap cantiknya blog datin dengan keadaan yang sangat kerap! HOHOHEKHOK! Dengan membelanjakan seberapa masa yang telah Allah beri dan membelanjakan wang tunai yang ada, aku pon mencari Ayeem untuk decoratekan header untuk aku. Actually, dah lama berhajat and dah habis exam ni, baru lah berkesempatan. See, sapa kata aku tak sukakan perubahan a.k.a perabuhan!






Amek la lipstick tu bawak main. Click it and bawak la mana mana nak bawak, tapi yang pastinya, korang tak boleh bawak dia keluar ke blog orang lain heeks korang tulis la wishes yang best best, kot kot korang ada simpan perasaan sayang kat datin, tulis la dalam lappy comel tu ' i love you datin,i tunggu you untuk jadi kekasih hati i, EH?!" aku punya mintak wish selalu over tawww! hmmm. Kot kalau korang rasa nak cakap, "Datin , I Adore You" pon boleh haha menyampah tau nak yang best je padahal korang nak lukis muka korang and bukan muka datin pon boleh tapi line mukanya warna merah lah HAHA. Biarlah lappy tu save sendiri apa yang you guys tuliskan tu #jangan lurus sangat ye, jangan aku kata jangan dan janganlah. HEHE,mesti korang suka main conteng conteng lappy aku guna lipstick yang Ayeem buatkan tu. Haha bukan setakat aku super duper excited tapi aku sangat hargai apa yang dia buatkan begitu juga bila dapat Ida punya :) hee terimakasih kerana dikurniakan kawan kawan yang baik hati di laman social ni. Semoga Allah memberi rezeki pada kalian berdua ! Amin.


So that, semua kehidupan haruslah ada perubahan. Kalau kita di tokok yang lama, orang tahu perlekehkan kita sahaja. So that, try to think guys ya! thank you zo much sebab sudi senyum. Alhamdulillah dah cuti semester hoho, Assalamualaikum.




luvs;
Datin.Najah



24 comments:

my name is ivana said...

datin...curlass taw header..lipstik boleh conteng2 lagi..he he

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

kerlas header u,datin... :)

NAJAHTUL IYLIA said...

my name is ivana: hee conteng la apa apa :)

NAJAHTUL IYLIA said...

pari pari terbang tinggi : mujur ada kawan bernama Ayeem and ida :) tq cikepal juga and thank u to my bestie sbb dia buatkan saya nk buat blog design baru. heeks!

marinahunny said...

Hai datin yg comel, akak ni follow blog datin n kwn baik datin tu, hehehe duk baca x penah nk komen tp kali ni rs nk komen lak psl best main conteng2 dgn lipstik hahaha kelas kelas hahaha

Nadia Fadil said...

suka la header first2 tuu .
k, jelly . haha

haz said...

waahh.. header baru la.. sy suke men conteng2 dengn lipstik merah tu. weee~ >.<

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

suka tgk header blog datin. simple but gorgeous. sama cam u. classs~

Ikhwan Suhaimi said...

Yang first tu,nmpak santek !

Anonymous said...

Blog ,owner cantiikkk!!!

hazanis said...

cun la header baru datin...:)

NURUL HUDA TAIB said...

Datin tetap datin yang disukai~
ngeee,..
yang no 2 memang samalah datin. kita serupa~

CikZaitul said...

sayang tak dapat conteng muke boss pakai liptik ni..

agak-gak boleh ke datin ?

IDA MANSOR / IENA MANSOR said...

heee thx datin, selitkan entry pasal kite..terharuuuu :')

NAJAHTUL IYLIA said...

mariahunny: haha thank u <3 insyaallah!

NAJAHTUL IYLIA said...

nadia fadil: wah, jelly cuz of it ya. alamak, sorry2 hehe!

NAJAHTUL IYLIA said...

haz, awak, mmg kite nak awak conteng wak :) haha!

NAJAHTUL IYLIA said...

Syarifah Nornazrah Al Yahya: wah, thank u. tinggi sangat puji sy, anyway alhamdulillah dpt jgk sy header baru :)

NAJAHTUL IYLIA said...

ikhwan suhaimi: alhamdulillah :) thank u. ida punya kan ? heheh :D

NAJAHTUL IYLIA said...

annms: hehe malu iteww awak cakap camtu. alhamdulillah, thank u wak. simple2 je wak :)

NAJAHTUL IYLIA said...

hazanis: thank u so much awak :) awak cantik!

NAJAHTUL IYLIA said...

nurul huda: ya allah, syukur alhamdulillah, thank u awak :) aah tu la tu, hihi.

NAJAHTUL IYLIA said...

cikzaitul. HAHA itu lucu ya!! haha awak , skli boss awak baca blog ni acane?

NAJAHTUL IYLIA said...

ida and iena mansor, anything fr u syg. ini tanda penghargaan sy utk awak :)