Friday, July 6, 2012

Selamat Melayari Bahtera Rumahtangga, Irine Nadia Marcello and Amirul :)


Assalamualaikum,

Hello guys! Heeks. Tak terlambat lagi kan untuk Datin wish Salam Sya’ban to all of you here. Semoga penghijrahan anda dan saya kali ini memberi makna yang lebih besar, InsyaAllah . Anyway, Cukup sungguh tidur today . Last night, 10pm dah offline. Terjaga tidur pon sebab rasa letih sangat tidur -_-. Heeks.
Ok then, today I wanna dedicate this entry for my sister/friend who are already married last month on 29th of June for majlis Nikah and her wedding reception on 30th of June! Siapa lagi lah kalau bukan Irine Nadia dan hanya berumur 20 tahun,Yes! she’s married.Alhamdulillah, cepat jodoh dia sampai. Happy me. Majlis ni berlangsung di rumah Irine di Masjid Tanah,Melaka. Heee, nasib ada hero tau untuk kesana. Almaghlomlah, takut sesat so ibu suruh abang yang drive. Baiknya abang willing untuk bawak adik pergi Melaka. Hehe! Adik pon tak pernah terfikir untuk bawak abang ,susahkan abang and ajak abang actually tapi apakan daya demi keselamatan adik kesayangan, abang sanggup follow. Hee bestnya jadi adik abang, SEBAB AKU KAN ADIK. Bukan Datin je ,Irine pon adik . So that, nak buat macam mana, even though we are the youngest so Irine naik pelamin dulu. EH?!



Alhamdulillah, nak pergi Majlis Irine ni macam macam pengalaman Datin alami and masa kesana, Datin baru je selesai second final paper at 12 noon. Actually hajat nak keluar before 11:30 am, tapi mengenangkan semua candidates tunduk and tak bergerak je maka lupakan hajat untuk keluar awal and yes, salah sorang candidates tu adalah i. #paper tu  susah baq hang! Tapi, Alhamdulillah dapat and sempat jugak pergi majlis Irine padahal masa dapat tahu jadual exam final keluar and my paper on 30th June tu, I lah hamba Allah paling dok sugul sekali sebab dah ber twitter with her before that untuk attend majlis dia ni. Then, just pray and try the best untuk dapat kesana and Finally, yes dah lepas jugak hajat pengantin untuk Datin dan dia berjumpa. Happy tau tengok orang yang kita kenal lama ni on wedding.

From Puncak Alam heading to Seremban before bertolak ke rumah Irine around 2pm lepas Zohor tu  sebab Datin Abang dan Nawal stop solat di rumah maktok sebentar and ya, rindu maktok and ayahtok so much :’) Dapat jugak jamah kuih bakar Maktok buat hihi! Thank you so much luvs! So that, kami pon bertolak ke Melaka dengan kadar biasa sahaja. Takdala laju sangat, heeks! Guna GPS pon kene tipu so that, berpandukan signboard jela kan. Hihi! PON SESAT ! Padahal kampung sendiri kat Melaka. hihi.  Masa tu, Lahaulawala, Hanya Allah yang tahu risau macam mana yelah, nak dekat pukul 3 lebih and 4petang orang nak kemas kemas dah selalunya. Huhu -_-. Dengan keyakinan and semangat yang ada, dibantu oleh adik kesayangan si Azar Nadhirah. Mujur la dia ada kalau tak, ke Alor Gajah dah rasanya. Heeks. Tapi sesat ni bagus, mengajar kita explore tempat tu for the next happen kan.
Alhamdulillah, sampai juga and ada lagi orang. FUH~ lega hamba rasa and tengok orang ramai tengah dok bergambar dengan Irine and Amirul on stage. Masa tu, masuk tak tengok sapa dah , ALUUUUUUUUUWW angat sebab lambat. Hihi. First person jumpa Kak Mass, then Azar and FL :) 

The girls Azar, Kak Mass, Irine, me and Nawal :) Alamak, FL takda, busy with her Fans hikhik!
Sesi bertemu pengantin 'Hello Pengantin cantik, im here Kak Datin' Hugging is the best part of me with her. Hajat tercapai juga :)




Masa tu ,rasa happy and speechless tengok kecantikan Irine depan mata :’) Cantik sangat sangat and baju dia yang super cantik tu jugak then rasa nak ambil crown dia and nak pakai. Hwhwhw~ Muka penat Irine dapat disorokkan dengan senyuman dia. I wish I also can handle it soon . #aiceh. Betul orang kata, pengantin paling penat kalau di hari persandingannya even dorang takdalah busy like caterer.

Sedang kami di meja makan, sambil dengar pengantin nyanyi lagu ‘jangan pisahkan’, ramai pulak kawan kawan Facebook/Blogger Datin tengok and antaranya PenMerah, NIsa Kay , Leeya and many many more. 

Tapi sebab nak makan kan, I suruh dorang tunggu dulu hahaha kemain menahan orang. Lauk sedap sangat sampai lupa amek gambar lauk #padahal iteww lapaaa. Hee tahniah tuan rumah sebab sedap sunggoh menu :) I've really enjoyed with event like this sebab dapat meet ramai kawan kawan. 


Time time macam ni lah yang datin tunggu tunggu kan sebab dapat menemukan balik kawan kawan yang lama sangat tak jumpa. Pen Merah and Nisa Kay sangat sangat baik hati sebab ambilkan gambar kami semua and rasa seronok dorang pon ada sekali. Tak berkira langsung even muka dia tak banyak dalam camera :) Thank you so much you girls.

thank you kak PM, bagi kita amek gambar ni :)*padahal tak mintak permission pon heeks.

Taraa, here we are. Nom nom. Tunggu Pengantin layan tetamu, kami on stage dulu. Heeks. Datin jadi tiang. Jadi penahan bagi pengantin yang mungkin keletihan bersama dayang dayang cantik. heeks lagi! 



Selesai bergambar dengan kawan kawan dan pengantin, pindah pulak atas stage. Haaa, kemain penuh on the stage. Hihi ~Dah la sampai lambat, then buat majlis tu macam majlis sendiri. Wkwkwk, takda sapa marah, so go on :) Me,FL , Azar, Nawal and Kak Mas ni la tetamu penutup majlis. Tu yang seronok sakan, Dapat lah borak borak dengan pengantin and ibu pengantin kan. 


Heeks. Bukan tu je, dapat bawak balik fresh flower eyaaayy ! lagi seronok. Alaaa, wanita mana la boleh dipisahkan dengan bunga kan. Hwhwh. Fresh flower pulak, mmg idaman setiap wanita la kan :’) #terbitnyaperasaanromantiksekarang. Main main lagi atas pelamin orang, sure dapat bunga lagi :) haha. sukatiakuje~
Mana boleh pergi wedding orang, takda pengantin join sekali kan :) Hehe. Dengan keikhlasan hati si abang, dapat juga kami bergambar bersama :) iluviu ~

 hihi! Seronok time ni :) luvs this moment !

Lepas tu kaaaaaaaaaaan, kami nampak kek pengantin hwhwhw pastu kan, pengantin pergi Outdoor Photoshoot and kami pon ~# ambil berkat katanya :)


Lepas tu kan, Princess ni pon dapat Fresh Flower untuk dia jaga di HUKM as her new hobby. luvs!


To Pengantin Baru, Selamat Melayari Bahtera Rumahtangga ya. Tahniah sekali lagi kerana SAH menjadi Suami dan Isteri :) Kamu berdua memberi satu semangat baru pada rakan rakan muda yang ingin mendirikan rumahtangga . InsyaAllah. Anyway, thanks for invitations and everything is going well. Mengalahkan tuan ruamh haha#


 Alhamdulillah, Abang hantar saya pulang ke Puncak Alam dengan selamatnya and dapat door gift yang sangat best :) Seronok juga datang event lambat lambat sebab banyak lapangkan masa dengan mereka mereka and pengantin. Hehe :) Thank you so MUCH orang MELAKA :D

21 comments:

Riena Haiqal said...

wah cantiknya Irine kan.. Selamat Pengantin baru buat Irine dan Suami, semoga kekal hingga ke akhir hayat dan membawa kebahagiaan sampai ke syurga.. :)
FL dan Datin cantik sangat2.

laskar pelangi said...

Jelesnya dengan datin and the geng dapat terjah kenduri dik Irine.Irine cantik sangat kan ;)

MJ said...

baju pengantin irine cantik..Fatin liyana sgt cute..

cik jue tomey said...

cantik sngt bju irine...len dr yg len.tempah kt ner tu?

Princess Feyqa said...

dulu tgk bju tunang irine cute sgt, tp bila tgk bju sanding dia lagi cute!

zOeY zAu YaH said...

wahh datin bestnyaa..kite kawen nnti nk datin datang gak ok..sbb suka kwn dgn datinnn hihi..

liyanaziz said...

yana puncak perdana!!! huehuehue... sempat okay sampai melaka? kalau tau kak datin nak g, boleh join sekali... hukhuk... cantik kan irine? rasa nak picit2 je pipi dia... ngeee

Fatin Liyana Asri said...

yay besnyerrr thank you kak update entry ni hihi =)

Anna Aziz said...

wahh ! cantiknya so happening !

Annyss said...

cantiknya irine. semua orang pn cantik! :D

are_lin@yu said...

wahh meletopsss lah datin..heehe..ayu follow sini dear ;-)..jemputlah ke blog ayu ;-)

SumBody Me.. said...

ktorng pegi awal la kenduri irine 2, aklo x mst sempat jumpa dgn datin + FL kan..hmm..

Datin Tuu said...

alhamdulillah . semua berjalan lancar!! seronok sangat2 ! :D tq kawan kawan.


p/s: doakan datin exam juga ye :D

keyboardkecik said...

lompat si katak lompat

Nurmujahidah Ismail said...

untungla die,, sob3,,, jelez amat

Love!sCh!ntA said...

bez nye.... cantik2 suma...

Naj Fatihah said...

Salam perkenalan kak..

jumpa blog akak dari blog FL
x sangka kita satu uni kat puncak alam.. tehee..
bestnya kalu dapat jumpa..
dapat kwn blogger kat cni.

anyway, nice entry kak :)
gambar sume cantik2. :D

nurfarahin ekhsan said...

follow la blog fara :)
kte da follow akk

Irine Nadia MaRceLLo said...

kak datin tq so much for this entry :)
korang memang sgt2 best! mmg time hujung2 orang dah balik tu agak penat, tp bila jmpe akk yg ramai2 ni jadi riuh semacam.haha.best!

thanx again :) kak datin kawen please and please jgn lupe jemput irine! ^^

The ShomeL TwinZ said...

tahniah irine n suami, slmat pengantin baru.. :)
apepon slam pkenalan ea kak datin.:)

NAJAHTUL IYLIA said...

ALHAMDULILLAH. seronok comment from you all guys. nyway tu la, kngn manis byk sepanjang usia kita ni. to irine, selamat menjalani alam rumahtangga and hargai masa yang ada :) to all my friend, jgn lupa ajak datin e~ haha