Monday, July 2, 2012

[KL TOWER] Happy Birthday my dear classmate, Maizatul Wahidah !

Assalamualaikum fellas ,


Today i no study too much just lil bit -_-. YES, i repeat again i no study much but lil bit TODAY! but, i promises to myself after this i will go to study more penggunaan English for kids who are in standard 1 DUNG!! , kita hanya merancang Allah yg menentukan, EH? hihi -_-.






Actually,on 28th of June last week, i pergi celebrate birthday kawan i yang tempatnya sangat special! Why i call it so special? because i pon tak pernah makan dekat situ. hwhwhw. Mahal kot, kot ada yang nak celebrate kan i kat tempat yang i akan beritahu kejap lagi, i tak tahu lah kan and for sure memang i jadikan kenangan manis lah you kan dalam hidup i. Aiceh. 


Before i pergi next step of the story, i nak beritahu yang i ni memang tak pernah buat plan birthday yang besar besar ni!!!(walaupun ada tanda seru, tapi don't worry i don't bite hehe) Ini pon semua sebab kawan i punya pasal i terpaksa bersetongkol and menipu dia untuk mengelakkan ke-kantoi-an ! Dung ! Payah sunggoh nak buat plan untuk dia ni sebab dia ni memang licik sikit! Putar la belit macam mana pun cerita kat dia,kau yang terbelit HAHA! Then i was like ok apa nak buat ni -_-. 




Ok, come! Let me start.Kebetulan i baru habis Call Center Management paper. I terus on twitter i untuk bagitahu satu dunia yang i dah habis jawab paper tu -_-. Bapoaaak kecoh minah ni. Sebab kau taktau aku tak tido bersengkang mata untuk paper tu mesti lah aku proud bagitahu semua orang paper tu dah habis kan. heeks! Eleh, macam lah dia tak penah buat cecececey# . Dalam masa i bukak twitter i tu, i dapat inbox from her fiancee. I tak pernah lah pulak nak berhubung dengan si tunang dia ni then haritu i blank sunggoh otak and i curious kenapa si Aswad ni tiba tiba je. 'Mon,call number wad ni and 012-blablabla'. I pon cam speechless, kenapa wad cari aku ni? bergadoh ke? Eh tak mungkin sebab mereka jarang sungguh ada problem. Boleh tak i blank sunggoh padahal pagi before masuk exam tu siap wished her and siap bagi hadiah lagi! HAHA teruk sunggoh perangai me -_-. Then i pon call aswad. 




Me: Ha wad, knp ni ? like have something urgent to tell pe 
       ni?
Wad: Mon hehe taknak buat surprise ke kat mai?
Me: Lahaulawala, mon ingat apa -_- HAHA ok fine mon lupe  
       pasal bufday dia sebab ingat dah settle bagi hadiah and 
       takpayah risau sangat dah and hajat da lepas :)
Wad: ouh, so mon nak celebrate tak?
Me: Eh nak lah!! lagipon takda buat apa pon petang ni. Mon 
       ingat nak buat plan ngan budak class ni wad.
Wad: Ouh, plan apa mon?
Me: Apa kata, kami semua tunggu kat Setia City Mall and 
       Wad datang buat buat terkejutkan dia -_-.
Wad: HAHAHA camtu eh? 
Me:(wad ni mcm taklayan je plan aku. cis! malu sunggoh 
      hahaha) camne wad? OK?
Wad: camni, wad ingat wad nak celebrate dia kat Menara 
        KL Tower tuu.
Me:(tak tertelan air liur aku punya speechless) WADDD! 
      seronoknyaaaaaaaaaaaa!!! So wad nak buat kat situ la 
      (sambil lupa plan yang aku suggest tadi walaupun tahu 
      itu untuk budak budak sekolah je diterima haha)
Wad: Macamni, mon pon kena ada sekali ! Mon ajak la 
        kawan kawan lain yang close ngan dia macam mon.
Me: Ya Allah, wad ajak mon and kawan kawan, MAHAL la 
       situ wad -_-, takpelah wad segan la. Kami buat kat 
       Setia Alam je nanti (padahal, dah excaited ni! HAHA)
Wad: eh jgn camtu la mon, datang je ok?? Wad nak amek 
       dia and wad bawak dia dulu and kat sana mon and 
       kawan kawan datang terus buat dia terkejut. ok?
Me: Boleh InsyaAllah Wad (syukur Rezeki Allah)
Wad: ok thank u mon, nanti everything I cover Mon belilah 
        special cake ok?
Me: Eh, takpe wad! Don't worry Wad dah belanja makan kat 
      atas tu pon Mon da happy sgt dah and kawan2 mesti 
      happy sama!!! So kami uruskan la yg lain lain tu wad.
Wad: Eh, dah dah ikut cakap wad ok mon! 
Mon datang nanti apa apa msg wad ok!
Mon: Ya Allah, thank u Wad ok ok apa apa hal
        Mon update balik k.
Wad: k bye mon.tq

HAHA, ni la conversation kami dua orang untuk tunang dia yang tersayang tu. Punya lah menggigil untuk kesana sebab selama ni tgk dalam drama je tempat tu -_- nom nom ~ Nak pergi, ibu kata kerja bagus bagus dapat duit pergi lah makan sana belanja ibu and babah. Amin ~ Sekali, segalanya milik Allah kan. Allah bagi cash je pada yang bersabar selama ni;) Alhamdulillah. Seronok Sunggoh hati hamba. Then, at 2:45pm lepas Zohor kami pon kesana dengan kehadiaran 4 orang dari sini. Sambil kesana, i buat buat lah yang i ni busy and idle masa Birthday Girl tu BBM. Dia ajak pergi celebrate tapi i bagi alasan yang i takdapat sebab nk study. hmpppppppppppppppppph study la sangat -_-. HAHA nasiblah dia percaya sebab dia tau i camne ngan dia. Then, Wad tak bagitahu dia lagi nak bawak dia makan kat Menara tu sebab sambil tunggu kami kesana, dia bawak pusing si Birthday Girl tu pusing satu KL untuk masa 2 jam! HAHA. Comel sunggoh~ Dia punya lah bikin skrip and jawapan untuk menyelamatkan keadaan bila Birthday girl tu tanya. Ada something pelik berlaku masa tu pada dia tapi Wad pandai sunggoh berlakon. wkwkwk~ 
i taktau la i lapar ke apa -_- tapi Sunggoh sdp. Almaghlom lah, mahal :) next dishes,
no,no need to show. MALU :')


Tak lama lepas tu, Birthday Girl up status kat BBM yg menandakan dia kat Menara KL tu dah and i buat buat terkejut .


Me: eeeeeeee bestnya kauuuuuuuu Wad bawak kau makan tempat istimewa celebrate kau, i feel so happy with you Mai , bertuahnya kau Mai :)
Birthday Girl: 'will be for you soon, syg' ! 
Me:(Then, i buat buat tanya lagi), Nikmati masa disitu tau korang!! aku takda kat situ tapi anggapkanlah aku adalah pinggan dalam restaurant tu :D
Birthday Girl: hehe Wad kata nak stay sini nak tengok sunset :)
Me: Ya Allah bestnya ! ok ok happy for you (sambil tekan pedal minyak di highway and gelak gelak ngan kawan dalam kereta)


nomnom. Her favorite cake from SR.


Sedang kami kesana, kami singgah KLCC dulu untuk beli cake birthday girl tu.
So kami pilih Secret Recipe sebab Baskin Robin takda, and dia minat ice cream cake so that kami proceed Secret Recipe je la. Dalam masa kami ke KLCC, i lupe sunggoh nak inform Wad yang kami stop di KLCC jap nak beli cake tunangnya tu.-_-. HAHA sekali, hambek! Dengan diorang diorang kat KLCC tu sebab birthday girl tu nak makan Garrett popcorn. Mengada sunggoh birthday girl ni. HAHA. Masa tu you guys, ha kami empat orang ni punya lah gelabah punya nak menyorokkan diri supaya tak terkantoi -_-.  I pon text wad, jgn datang ke Secret recipe tau sebab kami kat sini. Itu pon, nasib i text wad, skrg kat area mana blablabla and kami kat sini blablabla. Tak pernah rasa takut macam ni and rasa diri seperti penjenayah masuk mall nomnomnom-_-. Wad pon terpaksa bawak dia pergi jauh sebab kesiankan kami HAHA. Lega jugak la time tu, tu pon ada rasa takut takut sebab dia ni cepat mengesan orang and tak diduga kehadirannya. Dah macam vampire dah.
Then, settle la beli cake and pergi lepak kat surau KLCC untuk Asar. Tempat tu lah paling selamat untuk kami sebelum ke Menara KL. Dia pon ngan Wad dah gerak ke Menara and kami pon beredar sambil beli Aunty Anne's sebab lapar sunggoh dari tengah hari tak makan mengenangkan nak makan kat Menara punya pasal. Hwhwhw~ Sampai kat sana around Maghrib jugaklah sebab jem di kota KL tu -_- and me terlajak jalan. wuhu ~ dugaan sunggoh and Wad dah keep asking me mana kami semua. Wad pesan just ambil ticket kat kaunter and under his name: 'Muhammad Aswadi' and then i said, ok wad sorry tau. Wad tetap tenang and said, takpe mon hati hati tau! 


Birthday Girl (Mai) and his Fiancee Wad :)


Kami sampai juga di Menara KL and Alhamdulillah Allah mudahkan kami untuk dapatkan parking yang sangat dekat dengan tangga tu :) So, Kami pon naik lah untuk ke restaurant atas tu selepas ambil tiket di kaunter tu. Sampai lah kami di atas tu and berikan cake birthday pada receptionist restaurant :) Wad pon datang and sambut kami. Wad bring us to her and she was so happy  and speechless sebab kami datang untuk dia. She said, she so pelik sebab Wad booked for 6 person and they just only 2 person and Wad said, saja nak luas luas TERBAIK! HAHA.
Nampak wajah terkejutnya tuu :)


Aida,Marashikin, Aqish, Mai and Me After birthday singing :)


Alhamdulillah, dengan bawa hadiah dari kami, kami serahkan hadiah tu untuk Maizatul Wahidah. Happy Birthday Sayangku classmate. 




Alhamdulillah selamat mencapai 23 tahun. Seronok sakan kat situ. Im so happy with her. Dah lah datang dibawa bersama kek dengan Manager restaurant tu, dinyanyikan pulak dengan 'Artis Kilauan Emas' tak cukup dengan tu.


Semua orang kat situ celebrating her too.






Seronok sangat dengan kejutan yang dibuat oleh Manager. Puaslah Wad deal. Ke toilet katanya :D haha.




Tahun ni last dia sambut dengan zaman bujangnya, Almaghlom lah, nak naik pelamin lepas raya ni. Heeks. Im so happy tgk you happy Mai ! Nanti kita decorate bilik kita ye kasi letak gambar cantik cantik di dinding . HAHA.





HAPPY BIRTHDAY TO YOU DEAR LUVLY -23rd!
Semoga Dimurahkan Rezeki dan Diberikan Kesihatan yg Baik :) AMIN!




p/s: thank you so much to Aswadi sebab sponsor everything from A-Z ! Kalau bukan pelawaan istimewa ni, tak merasa untuk pijak Menara KL Restaurant 360 tu :) 






Thank you so MUCH MAIZATUL AND ASWADI :) SEMOGA KALIAN DIMURAHKAN REZEKI :) bila cerita semula pada i, jadi perkara lucu dalam hidup. thanks Allah and thanks to you both :) manmah :x



8 comments:

Anonymous said...

bler boipren datin nk buat camtu huhu kwn datin+tunangnya sporting n baik murah rezeki they allzzz.jeless r

ieda said...

waahhh..sweetnyaaa!!! ;)

hanabunga said...

Waah sweetnya tunang diaaaa!!! :)

Pieh Rizfie said...

beznye datin..wat u kite gak..hehe

Datin Tuu said...

annms: haha. bf ye. kalau ada pon, kne mintak dlu kot. hahahaha. takda la:p

Datin Tuu said...

ieda: hee best kan :) alhamdulillah. murah rezeki mereka :)

Datin Tuu said...

hanabunga: kan :) alhamdulillah. mreka sgt baik :D

Datin Tuu said...

pieh: haha. meh buatkan datin dlu:p hahaha! tq peah.