Sunday, July 1, 2012

2012 GENTING HIGHLAND FOR ME. THE DATIN AND FRIENDS :'D

Assalamualaikum everybodyyyyyyyyyeh,


Hehe . Rindu sangat itewwwwww kat blog itewwwww ni ! So how are you ? I hope you're fine there guys! Alhamdulillah, 2paper down and just leave 3 paper on this 4,8 and 12 of July~ Hello JULY. Wish for be a better person. Amin. Actually, dalam pada google haritu Najah pon dapat tau ramai sunggoh pergi Genting Highland. Mungkin musim Genting Highland di ambang Final Exam ni kan  -_-.Thank you to Epal sebab pergi without me. #Sigh! Epal pergi AFTER Final Exam, Najah pergi BEFORE Final Exam. Heeeks! baru lah RARE.


nomnom-_-. Mula mula takut jugak so that if kita takut takut ni mesti apa apa hal kena mintak restu ibubapa dulu sebab mereka je tahu keadaan kita so that Najah pon mintak permission mereka untuk naik ke Genting and they ask me details to go there: Dengan sapa pegi?, lama tak pegi sana?, naik apa?, and dah study untuk cover one day tu ke belum? HEHE. Biasalah mak ayah kena lah tau semua ni. So that my dad asking me, kalau tak pergi sekarang boleh? i said, boleh je bah tu sebab adik mintak restu dulu ni (anak perlu patuh tapi dalam hati ni bapoooaaaaaaaaaaak ah meronta ronta nak pegi ngan kawan HAHA) Then, dengan berkat jawapan yg tak berapa nak jujur dari hati tu telah membuatkan ibu and babah said ' pergi lah dik, study sangat pon stress kan. Pergi lah, jangan drive kesana boleh tak? then pergi naik public transport je -_- so i pon AGREE sebab mmg kami semua nak naik BUS hihi! LEPAS PON FIRST STEP ! BERKAT UTK PERGI TELAH DILULUSKAN. Alhamdulillah.


From Batu Tiga Shah Alam, kami pergi ke KL Central dengan hanya menaiki KTM yang tiket perginya berharga RM3 kalau tak silap(tah, main bayar je kat kawan sebab dia tolong belikan tiket and baki lupa nak tanya tapi around tu lah). Sampai lah kami di KL Central around 7:40am. So that terus beli tiket untuk ke Genting di situ and just RM58 sebab kami pergi on Monday so that tak ramai orang. Pakej yang kami pilih ni sangat bagus sebab pada pengalaman kami,[Outdoor] 9:30am-6:30pm pun sangat berbaloi. Naik Bus Genting yang sangat selesa jugak la not bad. Lama sunggoh tak naik public transport last naik bus, pergi balik sekolah  #rindu. So that, masa naik ni pon dah ada pengalaman gayat bila naik cable car -_- hihi.




Even though Najah ada rasa mabok dalam bus tapi nasib ada gula gula angin -_-. Masa tu separuh give up. Tapi mengenangkan lama sunggoh tak pergi sana, kuatkan semangat juga! FINALLY kami pon sampai. Yes, this is  our first game:




Sunggoh menyeramkan bila kaki kau atas  Marrybrown. HAHA. Najah siap fikir, KALAU LAH KALAU LAH KALAU LAH aku tercampak atas tuuu -_-. Tapi, sunggoh seronok ! game ni je naik dua kali SEBAB takda orang! so takpayah berator. Haih, ouh i call it 'Buaian Pusing' #sukahatiakulahnakpanggilapa.




So kami pon proceed to the next game which is The biggest Sampan Hayun #haha. Ni untuk ibu, babah Najah rasa dorang still okey lah kan nak naik kot nak bagi naik buaian tadi, mau ibu ajak balik dah -_-. Ewwh, walaupun nampak cam biasa tapi masa dia hayun korang tu, amboi gayat dia -_-. Heeeks.




Ini lah kawan Najah. They are my classmates! Hello guys! 
Ok, lets time for Solero ! Yuhoooh ~




Nak naik? Naiklah. takda apa pon. Ok je seriously. Takyah takut pon. Naik mesti turun balik kan, what goes around, comes around. EH?,WHAT THE?! Trust me #Subhanallah ini satu penipuan diri sendiri sebelum naik.wuwu -_-. Oklah oklah game lain lagi tak takut dari game ni. SUNGGOH cukuplah dia menghempas diriku diatas, taknak diperlakukan begitu lagi. no no yes i said no ! sero sero sero etgooo~


Ok then, kita pegi next game pulak. HAHA mentang mentang semua game yang kami nak main takperlu beratur kihkih ~Murah rezeki sunggoh.




Haaa GAME ni best . walaupun pasanganku digandingkan bersama aunty form Pakistan -_-. nom nom. Corkscrew Roller Coaster. Korang nak tau tak, masa Najah naik tu oklah i feel like dah pernah naik dulu so mesti tak mcm solero kan kan (again,cakap dengan diri sendiri) then i pon berbual la dengan perempuan from Pakistan yang  i cakapkan tu walaupun i taktau dia sebenarnya berasal dari mana sanggup naik tanpa bawak anak kecik dia yang husband dia dukongkan. HAHA. Style mak mak zaman sekarang. Dia yang beria nak main berbanding anak. Then, dengan berbekalkan lafaz Bisimillah before naik semua game kat situ, roller coaster ni pon bergerak. 


tret tret tret ~ Haambek, ku semangat ! Im sceaaaaaaaaming yaww ~ sampai orang sebelah tu kata, girl, don't cry don't cry padahal i jerit kot, dia comel tau ! i tot dia baca doa dia kot sebab kemain sunyi. HAHA then i teruskan screaming like i did to all games with my friends. Heeeks. Apa apa pon, game ni mmg boleh tahan dengan tudung syria Najah terbang terbang (nasib tak pakai riben mcm kwn baik Najah masa main roller coaster kat USS ritu heeks)




PENAT sudah so Najah pon rehat sekejap sambil tengok kawan Najah si Hanem,Shima,Fara and Cheetah  bermain game game yang ada untuk dapatkan BEAR COMEL NAK MATI TU DAN TENTU TENTU TAK HIDUP TU. jom ! Kita tengok shima shoot. 



HEBAT but sayang, satu je tak tergolek kalau tak, dapat dah bear. Anyway, she's so power and me? takboleh harap. nyem nyem ~



See, this is Hanem ! Game ni comel tau, you guys kena pandai pandai la berharap untuk bola tu masuk lorong yg betul untuk mendapatkan number yang telah ditetapkan. If not, byebye bear. heeks.




As the result, Hanem was so mad sebab RM6 ringgit dia rentong hangus begitu saja and dia dok menyumpah bagai nak gila kat game tu bear pon tah kemana. HAHA comel sunggoh hang nem~






You guys mesti suka kan, kalau lenggang sunggoh tempat ni macam Najah pergi. Sure you naik kerap kali semua games kat situ as i did :D Berbaloi RM58. hehe. You guys also happy sebab you guys rasa tak serabut and tak penat. For muslims, don't worry to find Surau untuk solat. Near Solero and air dia sangat sejuk. Sejuk aihhh rasa nak sleep a while je dalam surau tu. Kalau weekend, rasanya should bergilir gilir solat sebab tempatnya tak la besar mana :)




Sangkar burung ni pon best. You guys can see gelagat orang yang dok naik Solero tu. hikhik. See, as i told youu :)




Game untuk have a good rest kan, apa salahnya naik hikhik.#penat sangat mukanya ni -_-




This game is so general. So that kami pon naik la beramai ramai . Walaupun dia just pusing pusing tapi untuk relaxkan perasaan yang orang kata 'mix feeling tu' boleh je nak naik.



Thank's to Cheetah sebab tiupkan bubbles. Candid i think this one ~ Yearaayearrh ~ Belakang kami is Superman :'D RM12 . Meniarap and meniarap lagi, sila naik okei. Seronok. Flying Coaster. Outdoor, game itu saja yang berbayar so don't worry. Nak naik boleh, taknak naik pon boleh as i did and i tak naik pon hwhwhw. Kemain ramai peminat game tu. Yang free, amboi tak layan eh?! untonglah banyak duit -_- haha.




Disebabkan ini game terakhir kat Genting Highland so by 4pm, kami pon balik la ke bumi yang nyata. heeks.So that we are going back to KL at 5:30 sebab nak baik cable car balik 1 hour before. Hihi !





Alhamdulillah, we're DONE. Thanks to all my friends. My classmates, i luv this memory! take care ~ 


Thank you dear readers and always with me. Amin ~




me,
Datin.Najah.

13 comments:

Chocolate Strawberry said...

Seronoknya baca entry Datin kali nie.. :)

Anonymous said...

yahooooooo datn da up entry beszzzzzzzzzzzzzzzzzzzlah!!! rindu datin!!

onie said...

serious onie seqiyau nak main game kat genting,tromaaaa T_T

yN crEATioNs said...

bessstt tuu...bestnyew datin najah...nak kena wat rip gak niw..

Misz Mieza said...

Ewah2! Sakan bergumbira.. Jellessssss i... Syok kan klu gi time weekdays nih.. Takyah finin2 nak berebut ngan orang ramai.. Hakhak! ;p

Datin Tuu said...

annyms: hee thank u. heeks miss u too :) treett :D

Datin Tuu said...

chocolate strwbry: hee thank u awak :) biasa2 je wak. lama tak update :)

Datin Tuu said...

onie: haha takut eh ? takdala. game ok ok je :D solero tu takut nk mati. haha!

Datin Tuu said...

yn creations: hee insyaallah. boleh. gi la ramai2 best :)

Datin Tuu said...

misz: haha tu la tu.. x berrebut. byk kali leh naik kan :)

Zharif Azis said...

pakej tu mcm mna erk ? dpat kat kl sentral tu ke datin ?

saya pon ingat nak peg genting ngan kengkawan . tp tak tau mcm mna nak pergi . harap boleh bagi sdikit info

NAJAHTUL IYLIA said...

Hi awak. Aah kat KL C. Pakej 58 hari biasa. :) naik bus je sng :) sgt sng.

CikZaitul said...

tinggin nak pegi genting lagik la pulok.. :)