Thursday, June 14, 2012

JUNE PRESENT '12 :)

Assalamulaikum,


Lama sungguh cq tak update habaq hang ! Busy apa tak tau lah lately. Mungkin mood untuk berbicara kembali tiada kan. Heeks. Tak lama lagi nak final exam. During next week, penuh berjela dengan TEST 2 and macam biasa, Presentations. LahaulawalaQuwatailaBilla~ Bila fikir semua tu rasa takut sangat nak melagho tapi sapa lah datin korang ni kan, haruslah berjoli jolian juga. 
Actually, Datin nak share something dengan you about one thing that i really need to share. Baru baru ni, Datin timbang berat. Heeks. Maluuuuu itewww twww nak bgtau berat itewww :D Tapi takpelah, nak share jugak. During 2 weeks, i have lost 4kg. err, sikit ke? tapi turun jugak kan? Yes, currently HAPPY. Biasa lah perempuan, mana tak happy kalau apa dia nak, dia dapat . 


Perkara ni bermula since i keluar dengan abang, bestfriends and her friends di VIVA CHERAS tu. Lepas solat maghrib, i taktau la petunjuk dari Allah ke kan pada i, cuba teka apa i nampak? I nampak apa?  Teka laaa !! HAHA. I nampak Penimbang berat yang tak pernah langsung i percaya sejak penimbang berat kat rumah rosak and i tengok berat i still **kg something time tu. Bapok aihh~ tak puas hati, pegi timbang tempat yang betul, rupanya berat i ehm ehm ehm takda la **kg . Gila bq hang. Jauh berganda dia menipu cq. aih, mana buleeeeeeeeh ~ Kecewa tau dia tipu. Terus suruh my dad buang, dia taknak. Dia kata, biar letak kat situ. Heeks.


So from that day, i rasa serious frust sikit la sebab naik balik (during brapa lama la kan tak timbang). So kawan i si FL pon, timbang la kak timbang jela..takpe kite kite je padahal mmg taknak.  ALUUUUUUUUUUUUUUUUW ANGATTT time tuu~ hihi. Pastu suruh abang timbang dulu. Abang pon tak puas hati. OK FINE adik beradik takpuas hati. Then i tgk Fatin timbang. .haa, ini tidak adil! dia sangat gembira tapi i. .so sad !! lucu jugak time tu. Then, tah macam mana tah rasa dapat satu hidayah untuk slow kan makan malam. I try la a few days tu kan, and Alhamdulillah dalam 2 hari tu da boleh bertahan jugak la. So that i pon fikir, alang alang macam ni baik i puasa kan. Why now i buat untuk diri i and i dapat pahala kan. At least i rasa selesa. So that, i try. 


After 1 week 3days, i rasa macam eh jeans ni like loose pulak. Masa tu ada kawan masuk bilik so i malas nk tunjuk excited.  I rasa better i suruh kawan i keluar sebab i nak menjerit sekejap. HAHA. So, keluar lah kawan i from bilik i tu. then, i AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! serius aaaaaaaaaaaah ! so i pon happy. So i nekad untuk teruskan lagi dan lagi. Tapi i dengar kawan i macam risau semacam. Ingat frust for something katanya. HAHAHA. No lah, im ok plus im happy. I happy so apa kata i hadiahkan diri i sendiri something kan. 
So lesson for today is, senang je nak kurangkan berat badan. Kurangkan makan malam, banyakkan air kosong and kalau boleh puasa lah.  Badan i pon senang naik and senang turun. Naik tu sangat sangat lah senang, turun tu. .Subhanallah just need one effort. So that, masa puasa tu berbuka tu jangan la makan something yang sama je like harian you. Kasi tenang ye, i tau you lapar. aiceh. hihi! Itu la, so sekarang ni pon try to keep mantain sikit nak nak busy dengan kerja yang ada ni kan. 
Ini jugak antara hadiah untuk kawan baik saya Nur Fatin Liyana Asri yang baru sahaja menyambut hari kelahirannya  yang ke 23 tahun pada 12 June 2012 yang lepas :) Thanks for the semangat kak. I luv you so much bestie. Semoga segalanya diberi keredhaan Allah !! fuuuh ~( i know she still waiting my present for this year . Ahaks, hint dalam gambar pon takleh harap hihi )
Hihi, nanti insyaallah kita rajin and ada masa kita jumpa lagi ye semua. Thanks for be my followers and update about me dear readers. Assalamualaikum.



15 comments:

Zahid Farhan said...

Nice entry ^.^
Cantik blog u! hehehe

Pieh Rizfie said...

dak dATIN..WOW hepynye die..samela kite..dlu before kawin..kite diet 5 bulan...dari berat 80kg..diet tu..jd 63 kg...tinggi 163..so balance la..gud luck to datin gorgese..hehe

rerehalim said...

u turun 4 kilo. i naik 4 kilo. sedih T_T

Lily Erliyani said...

first time baca blog u. ri tu nampak dalam tb...kita pun ngah diet ni.uhuksss...semangat2..jom diet sama-sama.ihikksss...

hafiz hafizol said...

gudluck datin vasss.. haha.. semoga turun lagi 4 kilo pasnie.. :D

Nadia Fadil said...

yay, dpt sedikit tips tops from datin ni. thanks youuu :)

Datin Tuu said...

zahid: alhamdulillah. thank u zahid :)

Datin Tuu said...

pieh: jom teruskan mission haha :) tq awak :)

Datin Tuu said...

pieh: jom teruskan mission haha :) tq awak :)

Datin Tuu said...

rarehalim: laa camne leh lagu tuuuu...meh kite sama2 kurus ;)

Datin Tuu said...

lily: hehe tv ye :) lama da tu yunk :) thank u . jom ohh jom!

Datin Tuu said...

hafiz: haha nk hadiah leh ?

Datin Tuu said...

nadia: sama2 wakk :)

bayyinah raflis said...

12 june?sama pulak dgn ayah kite.hehe

bayyinah raflis said...
This comment has been removed by the author.