Wednesday, May 30, 2012

KPT: Campus Blogger Luncheon Talk with Minister of Higher Education of Malaysia !

Assalamualaikum . hihik !






Im back during my hoildayy yayy ! UiTM sangat baik hati lah nya pun bagi cuti 1 week sempena cuti perayaan Gawai. So that, yes Seremban hometown is MINE for this week hihi! Macam biasalah, cuti ni kalau tak berjalan dalam masa sehari itu bukanlah Datin NAJAH you allzz. Always paksa busy padahal orang don't care don't care don't care me sambil ketip kuku just now wuwuwu! *buat dua kerja dalam satu masa adalah perkara biasa untuk Najah untuk create new entry in my blog.ihiks.






HAAAAAAAAAAAA! ITEWW NAK CITEWW NI, semalam Najah lunch bersama MENTERI di Putrajaya Marriott Hotel (Selangor Ball room)  *hihiks lagi.Mengada tau sempat mengada waktu idea mencurah curah seperti ke daun sup. EH? Actually, Alhamdulillah Datin dapat jemputan untuk bersama " Datuk Mohamed Khaled bin Nordin,The Minister of Higher Education of Malaysia and MP of Pasir Gudang". Dapat tau jemputan pun last minit sebab susah betul aku ni dok cek email. Lepas ni i must keep update to check my email lah. wuwu! Besides that, Najah pun terimalah jemputan untuk bersama KPT dimana memandangkan Najah pun sedang bercuti kan, if ada class mungkin Najah pun tak tahu lah about this and Para pegawai KPT telah berusaha sepenuhnya untuk memberi majlis ini kelihatan sempurna and yes, the event was so great! Jemputan ini takda lah Najah sorang, KPT menjemput blogger campus such as what you will see in the picture below.


Kami bersama sama mewakili Universiti kami
Nama event pun dah terang terang "Luncheon Talk Menteri Pengajian Tinggi bersama Blogger Kampus" kan. Blogger kampus yang hadir adalah blogger yang mewakili institusi mereka and Najah bangga hadir kesana kerana tanggungjawab Najah sangat besar kerana Najah membawa imej UITM PUNCAK ALAM. Im so happy sebab disana, Najah tak keseorangan sebab Najah diapit oleh mereka yang Najah tak sangka berjumpa juga disana.*ihiks lagi.


FL(HUKM),CikEpal(UIA),Me(UiTM Puncak Alam)


Im so lucky sebab dapat juga bersembang bersama Menteri kan. Kagum dengan rendah diri beliau. Actually Najah tak pernah terdetik untuk berjumpa just dengar parents sebut sebut nama je and salute pasal isu PTPTN tu but then rasa kagum jugak lah kan sebab anak dia yang dapat jumpa and sebab terlalu excited sampai terlupa nak sampaikan salam parents pada Datuk , balik tu rasa sedih hihi. I need to have a good memory after this ecececey nak bgtau KPT bagi door gift and exclusive thumb drive 4gig la tuh. heeks. maceyh !




Tak expect pun nak duduk sebelah beliau nasib ada kawan baik yang turut duduk sebelah sama. Hee. Berdebar actually sebab takut kena marah ke apa tapi itu hanya sekadar perasaan pada mula. Yelah, kot tung tang tung tang pinggan, malu lah! hihi. Seronok je tengok yang makan meja belakang sebab blh santai je makan, dengan VVIP ni Najah need to be calm walaupun lauk sangat best hihihik ! Tapi, sebenarnya makan dengan Beliau semalam satu meja pon fun sama. Nak tambah just tambah, haa no malu malu at all tapi Najah pendamkan hasrat sebab ibu pesan, elok2 sikit kat sana Hikhik ! maceyh Datuk and KPT organizer.


Suka time ni, kejadian lucu berlaku bersama Datuk Khaled Nordin.


Banyak Najah berusaha untuk tahu apa sebenarnya ada dalam KPT ni. So that tanya je lah apa yang Najah nak sangat tahu kan sebab Najah kan IPTA. Bangga tau bangga tau hihi dari lahir lagi dah bangga sebab lahir kat Malaysia ni. eh? Bangga lagi sebab Datuk dapat menjawab soalan Datin korang sepenuhnya Alhamdulillah. Najah tak tahu banyak actually apa sebenarnya KPT ni buat , tapi bila semalam tanya tanya and keep tanya barulah tahu KPT ni manage all those things of educations (IPTA/IPTS). So apa yang Najah tahu semalam, you guys takperlulah risau ya. Banyak cabang you can get from this. KPT make you earn more knowledge. Teruja jugak semalam bila dapat tau belajar apa jenis bahasa,belajar teknik teknik dan macam macam hanya dalam internet cuma RM10. Murah and sangat berbaloi kalau tengok pada sistem yang dibuat. Makin hari makin canggih. Belajar lah tinggi mana, tapi you should know something hidden. You get what i mean? I mean, you should know about perkara yang you guys taknak ambil tahu selama ni contohnya macam pembelajaran yang sangat sangat banyak yang ditawarkan oleh pihak KPT. Takpela walaupun semalam just bertemu, bersua muka sahaja tapi apa yang Najah tahu, Najah share with you here. Don't worry KPT will make you PERFECT! Kalau nak tahu lebih lanjut ,you guys need to be like me too for keep update from time to time what KPT buat until now and so on. Najah memang tak pernah nak ambil tahu about this tapi semalam buat Najah excited to know about this so much. Pada Najah, tak cukup untuk Najah just dengar and tanya tanpa lihat so that, KPT also have their own website so that you guys just click this  "Portal Rasmi Kementerian Pengajian Tinggi". Pada ibubapa yang mencari education untuk anak anak mereka pada kadar yuran yang murah dan bila mereka tamat belajar nanti, InsyaAllah banyak peluang pekerjaan menanti so that boleh la ke laman web mereka ya.
Ok fine, camni aa amek gambar bila Datuk not ready yet. HAHA nyway, thank you


Ewah, kan dah panjang punya pengalaman semalam. HAHA padahal nak share about makan bersama Menteri sahaja. A big Thank you to Encik Mohammad Khairi bin A.Malik, Puan Raihanah binti Hj. Khudri, Tuan Bukhari and also to the organizer yang mengundang kami selaku Bolgger Kampus. Alhamdulillah, we gained too much knowledge yesterday. InsyaAllah will see you for future to gain more knowledge untuk anak bangsa :)




Ouh , thank you to my big brother too sebab sudi jadi PA saya semalam HAHA thank you abang!
 byebye guys !

18 comments:

Anonymous said...

bestnye akk!!!!! congratezzz

efa nur said...

yeaahh..UiTM puncak alam.. :)

hairulabaar said...

perfect u for uitm congr8's!

Aida Azryn said...

fulamak bestnye! huhu. =D

SJ said...

oo yeahhh!!!! ebat bapok..

Nadrah Johari said...

Proud of u yaa! :)

Carl Lesmana said...

the best la akak! hehe kak fatin pun ada gak hehe.. owsem! :)

JunAina said...

Baca gak kat blog cik epal...:)

Ada gaks gambo datin, itu yang datang berkunjung.

Salam ukhwah dik.

Datin Tuu said...

annms: hi, alhamdulillah. happy too :) bcs of you guys :) thnks !

Datin Tuu said...

Efa Nur: Alhamdulillah. love my campus ! UITM!

Datin Tuu said...

hairul: alhamdulillah. insyaallah :) thanks !

Datin Tuu said...

aida: hee happy for that too :)

Datin Tuu said...

SJ: ee, thank u:) ebat bapok ? apa tu hihi

Datin Tuu said...

Nadrah J: nad! thank u nad :) ini smua sokongan dari kawan2 :)

Datin Tuu said...

Carl: haa, bloger hebat macam FL mana leh takda dik :D hahah thank u!!

Datin Tuu said...

Jun Aina: alhamdilillah. thank u so much awak. salam ukhwah too :)

Rabiatul Adawiyah said...

hi Datin,

hehehe. dapat juga terjah ke blog datin ni. ngeh ngeh ngeh.. sedap lagu..

xoxo!

www.rabiatuladawiyah.com

Azerah said...

Baru tau kak Najah pun dekat uitm puncak alam.Kite same tempat :) Btw.kak Najah ada twitter tak?