Friday, March 16, 2012

Inline tu apa ?! The Wheel with DatinWowhhNajah !

Assalamualaikum . 


Heyyy im back for today ! Anyway just wanna share my experience neyy ! yeee, my experience walaupun masa sekola rendah dah dok main ! tak sempat tuka baju sekolah, terus pegi main sampai jatuh and lebam dahi korang tak pernah tahu , datin kau ni ! hihi.


Anyway, Inline and lebih dikenali ( roller blade ) dah lama ditinggalkan sebab yelah, orang kita including me kalau ada something new je, mesti bermusim . Beli, but then tak main dah / tak pakai watsoeva . See, contohnya ! Inline ni.



Datin kau ni dah lama sangat ketinggalan and tak pernah bukak cerita atau terfikir nak fikir Inline ni actually, tapi kawan datin kau ni kannnnn dok sibuk cerita pasal inline ni. Mula-mula datin la orang yang rasa " eeeeeeeee sumpah best shimaa ! main ni dulu dulu. . masa tu kan. . ayah aku dok bertungkus lumus pegi beli kat mall sebab aku keep cerita je pasal inline ni and blablablabla" then, datin tak expect pon dorang nak pegi bawak datin pegi main ! COMEL TAK????! comel kaaaaan kawan kawan datin mmg mcm datin. *PANG! Lepastu , petang tu pon mmg clear the whole day takda class MAKA, datin pon pergi lah ke Subang Avenue yang baru 1st time datin jejakkan kaki ke situ . HIHI.


Empat orang, empat kepala , satu kereta dan minyak duit tol dibahagi sama rata dan saksama ! bagus kan ? WELL, i know . .heeeks ! Datin pon dok bergambar kat belakang dengan Sya sebab si Shima dengan Cheetah berasmara dok bergambar sama kat depan, mana boleh ?!! DUNIA PERLU ADIL! hihi.  Dalam waktu mereka tak perasan, akhirnya datin dan sya dapat menyelitkan kepala dicelah tanpa pengetahuan mereka and kami YESSSSSSSSSSZA ! ADIL :) (baru boleh nyanyi lagu penakut by Yuna)


Finally, kami pon tibaaa ~ Mall yang lengang buat masa tu and kami naik ke level atas sekali . Kalau you guys pergi, dia mmg paling atas dan no more atas lagi melainkan you nak pegi bunuh diri . Masuk masuk situ dah nampak orang dok bayar . So the price is RM25 for first timer and RM20 for membership :) Semalam Datin pergi just bayar RM25 and free member so next time pergi boleh la dapat RM20 !


Tak silap datin, di Melaka ada jugak sebab kawan datin ada jugak bagitau Melaka ada and take note, kita bermain di alam disco ! haa kemain kan disco dengan datin kau bertudung bagai masuk disco . Don't worry, environment dia sahaja like that lampu lampu like I-City . HAHA memandai je kau. Lepas tu, you guys pegi la pilih kasut saiz apa nak pilih je dengan bagi resit ticket atas ni IN/OUT tu . Pakai socks kalau boleh bawak lah dari rumah . Semalam datin dah wasted for RM3 for stoking sebab kat rumah, banyak betul stoking.RM3 boleh beli air mineral kot kau dahaga main main dalam tu kan, ada kedai makan dalam tu and surau so no need to worry . Main la kau sampai lebam .


Dalam tu agak panas, so tak payah nak pakai ala ala korea tebal tu . Itu untuk tempat orang bersukan so simple2 sudah .  Panas tu tak la heavy sebab ada jugak air corn tapi kalau you da main sakan dalam tu, panas berpeluh la you . Once you dah pandai main and dah laju, angin yang you dapat sangat kuat automatically you akan rasa sejuk . hehehe ~ Around 3hours an half jugak la kami berempat main . Syok sangat. Ada tempat duduk di setiap sudut . Pada yang baru nak main, ada disediakan kasut 4 roda untuk train before pakai kasut yang mcm datin pakai tu . 


Kat situ, jadi tak kisah dah kalau orang jatuh jatuh sebab orang yang pandai main tu dulu pon pernah jatuh . Hihi dan sebenarnya datin da jatuh sekali pon semalam nasib gelap, orang tak nampak ! hehe (bukan apa, datin tak boleh lah tengok budak cina tu boleh buat kenapa datin tak boleh Ahhh stress padahal tak pikir budak tu mungkin selalu dah main situ HIHI) . Kawan kawan datin apa tah lagi , dok membahan la gelak ngilai macam pon pon kat belakang . Bukan apa, masa tu datin dok sebok nak sangat naik bukit yang berombak tu, tapi tak lepas sebab dia kena laju baru dapat naik, hambek . .sekali tak lepas and kau kebelakang then jatuh. Jatuh tu ada step tau . .HAHA. lucu la ~ tapi serious, memang FUN!






Contoh aksi yang tak dapat tahan , see ! comel sangat time ni . Nak ketawa tu, memang la tapi time nak pergi toilet tu yes, still inline :) comel serious comel ! Barang barang dalam locker so gambar yang kami ambil ni pon masa dah nak balik . Tak berani nak bawak phone sebab takut terhempas kang tak pasal .




Kesian Sya, siku dia terhentak tapi dia ok dia kuat yang penting dia comel lagi lepas jatuh . hihi tapi dia gigih tu nak main lagi tu . .banyaknya TAPI. err ~


HIHI si shima and cheetah ni toksah habaq laa. .depa dua orang mmg dok gembira sakan sampai balik tu ~ Have fun guys ! even though ala ala hana tajima si shima, dia boleh main kikiki. Cheetah cool tetap cool hihi. nyummmmih ~


Ok kami pon dah penat and kami nak balik ! sangat enjoy . The moment with classmates, gile kalau tak best ! mesti lah best :) hihi ~anyone ? pergi la . 






Lakukan aktiviti sihat anda setiap masa . Siapa kata Plus Size tak boleh melakukan aktiviti seperti orang biasa yang penting BERANI MENCUBA . Ok byebye 






Datin.Najah

12 comments:

feizihakim said...

nice blog

eqa sulaika said...

msti best,,,tpi eqa x reti lah kak najah...sungguh3 x berani

cik mun said...

seronoknye..
kat mane maen mende ni???

SURIA AMANDA said...

nampak mcm seronok..akak nak cuba???hui...idok ler teman...

Datin Tuu said...

fiezikimi: hi awak. thank u :)

Datin Tuu said...

eqa: dont worry dear. biasa la dear jatuh2 ni. anggap kita ni still baby :D hihi

Datin Tuu said...

cik mun: kat subang avenue sis. mlaka pon ada pahlawan mall :)

Datin Tuu said...

suria: haha test la akkkkkk <3

Datin Tuu said...

suria: haha test la akkkkkk <3

AlyNn NyzAa said...

kiter follow datin :D

chubby baby~ said...

haha..i like ur statement datin,,plus size is gorgeous in their own style..we're cute!! am i rite?? hehee..

cahaya mata said...

wahh..mcm best je..ape name mall 2? btw, saiz bkn pnghalang..