Wednesday, March 7, 2012

Hati diconteng conteng dipaksa paksa ! OHH ! ~

Assalamulaikum ,


Bahagia ni tak dapat diungkap .  Ia hanya dapat ditunjukkan dengan keputusan yang datang dari hati .  Semua orang nak kan kebahagiaan . Tanpa bahagia, tiada ikhlasnya senyuman, murungnya hati dan tiada hadirnya keceriaan untuk orang sekeliling kan .  Heee , ini bukan soal forum dari hati ke hati cuma nak berkongsi rasa bahagia bersama .

Bahagia tak selalunya bersama dan tak bahagia pon tak semestinya selamanya .  Apa orang kata, nak bahagia kenalah usaha. Macam nak anak, perlulah berusaha . Tak cuma bergantung pada kata kata " belum ada rezeki, masih belum ada. .kami dah cuma itu saja yang mampu" itu lah ayat ayat sekarang so nak kan perubahan, buanglah perasaan malu untuk pergi ke hospital .  Tanya doktor apa masalah anda and InsyaAllah. .pasti ada keputusannya , kan bahagia sudahnya nanti bila sudah tahu keputusan ~ hihi ( padahal semua ni kawan dah pesan awal awal dalam kereta, untung kawan seorang doktor, bahagia rasa! ) aih, bahagia lagi! HAHA.

Btw, rasa nak bahagia tu forever kan tapi kita ni manusia, ada saja kisah hidup.  Ada saja dugaan Allah beri untuk kita kuat .  Dalam semua aspek, semua perlu ikhtiar. .bukan sahaja pelajaran, kerja dan kelakuan tapi ikhtiar dengan bermacam cara .  Ok rasa tak perlu lah nak terjemahkan sebab you guys pon da besar kan , besar dari badan saya pemikirannya sekarang ni so nak apa apa kena lah berusaha .hehe .

Soal kerja, rasanya orang tak pertikaikan sangat sekarang ni, at least you tak menumpang hidup orang lain .  You bahagia and you rasa you mampu tanggung diri you and apa yang you nak tanggungkan tu dah cukup semua tu, of course la you bahagia kan and if nak berjaya lebih lagi, haa so perlulah you workhard. Ikhtiar and lebihkan usaha .  Orang takkan mengata apa pon sebab you bangun dengan titik peluh you sendiri.  Tak kisah la you kerani ke, penoreh ke, engineer ke, doctor ke. .semua tu memerlukan kerahan hidup.  Tu, orang atas atasan tu, nak berjaya ada saja kene marah dengan orang paling atas barulah berjaya ! see, how strong we are atas muka bumi Allah ni kan.  Setakat nak lenggang kaki, takda effort so takperlulah nak mengadu kat orang lain, org tu macam tu. .macam ni.  Mereka ada hak untuk berkata something sebabkan kita tiada effort.  Tapi better kot ditegur begitu sebab kalau tak ditegur begitu, manusia ni tak kan ambil kira and tak kan faham  and kau akan hentakkan kaki kau sebab menyesal tak bagitahu :)

Syukur lah masyarakat sekarang ni makin pulih and ekonomi pon stabil. Nak dibandingkan dengan negara negara lain tu, tak payah tengok jauh la..nak berBLOG pon tak dapek. .Facebook, tweeter apotah laei kan ! HAHA nak tengok CC pon susah tempat dorang tu asyik kene bom je . From one computer, terkena litar pintas dan ianya BOMMMMMMMMMMM. .habis semua ( ok aku dah imagine something bodoh rasanya) .  Takpe la, doakan kesejahteraan mereka yang teraniaya disana dan kita disini haruslah bersyukur sebab kita ada MALAYSIA. Ok, that's all for me too. .belajar rajin rajin takdo apo mak ayah mintak, belajar jolah ha buek maso ni . kikikiki. ~


Ok fine, just blogging some info untuk kebahagiaan diri sendiri , walaupun title entry tak berkait rapat dan setiap perenggan sangat berubah rubah situasi . hihi.


Datin.Najah

6 comments:

Cik Rose Cute said...

betul tue datin kita harus bersyukur...

Anonymous said...

totally right dten i sker tgk u w fatin beszfren plg meletop penah i jumpe

Pieh Rizfie said...

hai datin..suke la tgok dressup..walaupun cute..tp berani..kgsila tips nk dress lawa2 cam datin msti ramai yg trjah blog ni nk dptkan ttips.tq

Datin Tuu said...

cik rose: insyaallah. dengan bersyukur we cn get bahagaia <3 hehe

Datin Tuu said...

annms : hehe kami biasa saja. anyway thanks so much ya . amin

Datin Tuu said...

pieh: i see . hi awak. biasa2 je saya . anyway tips ye. ouh dah pernah buat before tapi tak banyak. takpela, saya akan adakan slot insyaallah.