Thursday, March 15, 2012

EDAST dan BAJU PLUS SIZE DATIN

Assalamualaikum.


Hee thank you so much for those yang tak putus putus keep in touch hihi (bajet orang heran).  Actually Najah terasa terlebih waktu senggang pulak sekarang ni. Nak baca buku pon rasa macam pelik pulak sebab Najah bukan nya study awal padahal bila teringat muka lecturer HRM yang garang macam i never see tomorrow tu kan, terus gugup.  Takut tau, sebab tak dengar apa lecturer tu cakap kat depan and tanya kemain berulang kali, kan dah kene maki kau kat situ. i was feel like i am in standard 6 dalam class tu. Tapi bagus, itu tandanya lecturer sayang. hihi ececey. Adik adik, this is not nice please do not follow kakak kau yang tak boleh dibuat contoh ni. Yang lain, boleh  tu pon kalau you all rasa ada perasaan nak follow la! hihi :D


Guys, Alhamdulillah im so in love with my class this semester. Entah lah, mungkin sebab nak amek hati sendiri kot tengok semua subject 4 credit hour (meraung) ! Ni kalau main main jugak semester ni, basuh baju mop lantai jelah kat umah . .no more tomorrows to see your friends pegi kelas sama sama lagi .kikiki ( ibu selalu la pesan bagai nak ribut dok pekik kat telinga kalau result tak membanggakan) Hehe.  So NAJAH! kau jangan nak gembira sangat even though i know that i can't be a good leader sebab sometime suka hati datang class lambat 10 minit alasan sebab jem giler kat depan rumah nak pergi faculty! boleh?! padahal boleh je siap awal (tapi tengok roomates chill je tolak lambat gi kelas dengan roti cokelat gardenia digigit like takda tangan nak pegang sebab kunci kereta , beg semua penuh ditangan and kereta jem depan rumah membuatkan semua pandang gelagat perempuan tak senonoh like me. HIHI) dalam hati, alaa . .student . boleh? no, DON'T! DON'T. If you buat jugak, don't tell the others that you are following me . HIKHIK ! NO NO! i need to wake up and tampal besar besar kat bilik NO MORE HOLIDAY LAAA BUDAK! and i think , good motivations. .Heh, if buat tak jalan jugak, tak tau la aku ni :)


Actually, baru baru ni Datin kau ni pegi la one butik at Serdang, mana lagi kalau bukan Butik Edast .  Haa, ini khas untuk plus size . Kot ada nak cari  baju plus size, poie lah kek Serdang tu ha, Butik Edast . Nak beli online pon sangat dialu alukan sebab senang untuk you guys jugak kan, also senang untuk me jugak . HEHE. Anyway Kak Ida is the owner of Butik Edast. She is very kind and so much lovely person actually.  Kadang kadang datang, tak sangka sangka dapat hadiah . You all tak payah la nak mention my name sebab nak dapat hadiah kalau tak beli barang kat dia. Rugi pulak kedai orang tu kang . HAHA.  Kak Ida so humble and until now we both are still keep in touch .  Baju baju dia, takpayah mention la, contoh dia boleh tengok  gambar dibawah :






See, baju comel macam ni sapa tak geram . Siap ada reben setompok depan . Cute kalau kau bah ! Macam macam warna ada , Carilah dengan bijak. Tentang measurement biasa lah, kena deal dengan kak ida tu sendiri takpon if susah sangat nak pegi tanya, you girls pergi amek tali tep / pita pengukur tu ukur badan you sendiri sama tak dengan Datin kau ni ha . .kot sama . .ok lah bah ~ meh, bukan senang tau nak bagi ukuran badan ni . .ni ha~ amek :


bahu : 18
dada:  below 48
pinggang: below 50
pinggul : 50
lengan : 14
labuh:29 - 34



Ayohhh ~ cantiknye make up datin ! cantiknya cantik nya. .gebu nya kulit datin lawa nya bla bla and blaaa ~ so no need to rasa kembang pada diri so i need to share with you that, sentuhan lembut muka ini by : MUA Nor Asyikin ! get it .  Thank you to my bestfriend FL sebab mempertemukan kami last minute  and i was like KAK, thank u sangat! rasa di alam pernikahan ~ boleh ? booo~ walaupun baju tudung syria kau bawak basahan pon tetap jadi pakaian keluar sana sini. Datin kau ni bukan amek berat pasal kaler. .kalau boleh, oreng striking tudung tu, baju warne merah corak pelangi pon jadi. Asalkan berbaju. HIHI . Malas pikir, yang penting orang sekarang ni positif, Ouhh. .fashion sekarang rupanya ( padahal mmg tak pernah amek berat! HAHA bedal sudah ~)


Petang tu kami beriadah sama, Lama dah datin tak beraksi di depan kamera orang, so apa salahnya la lapangkan masa sementara masa masih ada ni . .hihi ~ mana ada datin, situ ada fatin . kot kau laung fatin, datin takda maknanya datin busy la tu dengan business propa dia so, ekau poie la jumpo fatin ni so cam biasa, weeewee fatin . .kimsalam kat datin sweet comel tu eh fatin (if jumpa fatin) and  datin comel sweet , kemslam kat fatin liyana tu ehh datin (if jumpa datin) itu perkara biasa. . (camni aaa datin, kat fatin tak mention pujian  comel sweet pon, kat diri sendiri mention siap ! padahal tipu, takda orang nak puji macam tu live) HAHAHA. Ouh ye, shawl yang datin pakai tu from Edast jugak . senang cito alang alang update ni, mmg berkaitan dengan edast la kan. hihi ! Thank you jugak kat dak fatin ni, dia la tu rajin melilit kan tu shawl tu . dari pada baju datin pakai yang atas tu (merah) sampai la biru ni, dia la pilihkan tu . .hihi masa tu baru rasa eeee aku barbie doll laaa kak, kau bagi pasangkan aku baju hihi ! macehh ! * fatin buat muka annoyed kat aku korang taktau  sambil pegang baju2 tu .HAHAHAHA.


I ni dok sebok lah kenalkan korang dengan owner butik Edast ni tapi gambar dengan kak ida haritu tak sempat nak ambil. Takpe, nanti dah dapat gambar dengan kak Ida tu . .Datin upload di FB :) hihi ! So ini saja yang ada (hujung kanan sebelah fatin, itu la kak ida) thank u kak Asyikin for this picture. Ni la kak ida . .Single ? jangan lah berangan , dah anak dua dah limah ~



Thanks to Kak Fina too ! she's so sweet ! enjoy sangat dengan kak fina ni. Baby dia comel sangat :') haa, rasa nak bawak balik . Tapi dia tak bawak pulak baby dia ke lokasi atas urusan kerja . wuwu :D  HEHE kadang kadang boleh nampak kak Fina ni dalam slot Saffiya macam haritu, bukak bukak tv je, terus muka kak fina main laser dalam mall @TV9, AHAD 9 Malam :D Sila tonton , if nak tengok lagi, pegi TONTON.COM.  To Elfie and Faiz, thank u so much ! Gambar korang pon tak terambik , sempat ni je guna bb :) hee ~ anyway, so fun and you both are good photoG ! Faiz and Elfie :) nak tgk, pegi la .




p/s: iklankan perniagaan anda harga yang boleh dibawa runding dan bagus juga berpatutan :) mari, saya bantu anda lokasi yang sesuai untuk anda mengiklankan perniagaan anda . .Yakin dengan keputusan. selamat mencuba dan dijemput click link ini : RELAHADO - FATINLIYANA, a place to laid back & shop !

Ok lah, penat dah. byebye ! hihi.

Datin. Najah.









21 comments:

AmirahSM said...

cntik nye dik.. =)

Anonymous said...

ya rabbi datin!!! lawanyer awkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!

Tara Asrar (NEW) said...

kak najahhhhhhhhhhhh... like your styleeeeee!! <3

ekmal said...

wahh makin menjadi2..meletups!

Cik Sana'a said...

ada style la..cantikkk

shaFazie said...

datin sweet + style....

Datin Tuu said...

amirahSM: thank u kak mira . malu kite :) akk cantik juga :)

Datin Tuu said...

annms: wahh . hihi. thank u :)

Datin Tuu said...

tara asrar: ololo so sweet. thank u yg penting tutup aurat :) get it dear. thank u so much !!

Datin Tuu said...

mal: tayah nk makin meletops eh. haha. ni la datin yg tetap mcm dulu :) kikiki

Datin Tuu said...

cik sana'a: thank u sis :) plus size

Datin Tuu said...

sha fazie : thank u sha. ini semua dari kamu and semua . pandangan postif n ngtv are always i terima :)

Anonymous said...

lawa r datin comel angt~~~

ikafantasi said...

bestnye datin...model gitew

eqa sulaika said...

suka pmbyg mata kak najah...
buat lah tuto

A T I K A H L A T I F F said...

yang looks like inner tu Butik edast punya jugak ke?

Datin Tuu said...

annms: simply me , thank u awak :)

Datin Tuu said...

ikafantasi: hee rindu moment dpn kamera :D

Datin Tuu said...

eqa: ouh insyaallah eqa. ni pon MUA yg buatkan :)

Datin Tuu said...

atikahlatiff: sis, which one sis. yg mana sis :)

KEYSHA said...

keysha pn ada skali :)