Tuesday, February 14, 2012

The sweet Sunset and Me (:

Assalamualaikum,




Tenang rasanya bila hajat Najah untuk tengok sunset tercapai (: . I am very lucky for today sebab dapat tengok sunset depan mata dengan penuh perasaan menunggu , Bila impian tercapai, satu ungkapan di bibir  dan di ucap secara sendiri iaitu , 'Subhanallah'.  Allah Maha Besar .




Najah tenang sangat bila tengok sendiri sunset. Matahari terbenam dengan kitaran masa yang sangat tak kita jangka. .It was like. .eh, dah terbenam dah matahari . .Bila lagi dapat jumpa matahari ni ya. .Di tepi pantai sambil udara segar pantai meniup . aiceh !  Najah ke Port Dickson tanpa najah fikir panjang.  Najah tak planning pon untuk kesana sebab Najah rasa lonely sangat and Najah terus ikutkan perasaan nak tengok sunset di PD. " ape nak buat ni em, nak pegi PD la, tgk sunset manja " I call my cousin kak long Atin untuk kesana.  It just take half an hour from rumah Najah :) PD dengan Seremban, alaa. .apa lah sangat kan. .rajin dan malas je untuk pergi ke sana .




Najah puas hati sebab walaupun ke sana tak dirancang, tapi Najah bersyukur sebab masa Najah kesana, hujan gerimis and Najah berhenti di Masjid untuk Asar dulu. Yela, Ibu pon pernah pesan. .Gerimis waktu panas terik ni, tak berapa sangat berada di luar ? it was like kuasa Allah. So, kebetulan Najah lalu di Masjid tu, comel sangat masjid tu,  so Najah singgah untuk Asar takut leka di pantai kan. Najah ni leka sikit kalau dah bersama dengan apa yg Najah suka . hihi.  Jam dah pon 6:10pm , and yes ! There was a sunset .  Najah and kaklong stop tepi masjid tu alang alang beli lah pisang goreng .  Tekak kering so nak sangat minum air tapi nampak  ada jual Jelly kelapa tapi takda rezeki kami, habis . uhk uhk. Pans kan, so ramai la yang akan beli .  So kami pon gerak kesana, tulis nama atas pasir. .alaaa mcm hiasan novel novel tu..sikit sikit ukir nama atas pasir. .kalau tak suka, gesek pasir guna kaki bajet eraser la on paper kan hihi. .cheh ~ haha.






Mula mula sampai sana, hujan dah pon berhenti and keluar kereta sambil tengok airnya belum lagi pasang .  Masih banyak pasir2 yg belum dibasahi air yang bakal datang :) gilee la Najah ayat serious mcm dalam novel sudah ~ hihi.  So Najah and kaklong pergi la jalan jalan dalam masa yang sama rasa best sangat angin dia buat cuaca yang terik tu jadi dingin . Alhamdulillah. Lama lama sambil berbual, sedar sedar air dah pasang and makin hampir dengan kedudukan kami . hehe sukanya ! tapi sayang, taknak kaki basah sebab malas nk bilas :D so, redha je la pasir di kaki tapi bkn air :p




Ambil gambar dengan kamera yang baru sedar dalam handbag dan juga baterrynya hanya 12%. HAHA tapi terima kasih la pada encik kamera sebab sempat berbakti untuk tuannya :) hwahahwa. Najah pon tak sedar jam pon dah 7pm.. Matahari depan mata pon da tenggelam dengan pantas and i just waving (uhk uhk sedih sebab matahari pon nak tidur so digantikan dengan bulan. hihi) So kami pon beredar la pulang sebab tengok orang ramai pon dah naik pantai nak balik sama . Batu empat jadi pilihan sebab luas sangat tempatnya.  Pantai kat area jambatan tu kami nak pergi jugak tapi takpela, lain hari la insyaallah.




cc: thank you so much to my kaklong sebab sudi teman saya walaupun setiap hari jumpa . HAHA. xoxo.




Thats all about the sunset. .
wave and goodbye 






loves,
Datin. Najah.





6 comments:

Tara Asrar (NEW) said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... i can feel the calmness :)

Anonymous said...

dten siyes u look susut r mkn per share r

abdol said...

sunset.

untunglaa..hehe

Datin Tuu said...

tara: haaa best kan. hehe. seronok tgk ait laut. .ramai jgk pasangan yg comel2 smlm tgk laut hihi. dtg la PD :) bawak teman.

Datin Tuu said...

anynms: hee mandai aje la awak . biasa je la. saya rasa sama je. tak brani nk cakap . huhu :) tq

Datin Tuu said...

abdol: hehe untung ler jugak :D ehehe syunukkkkkkkkkkkk angat :p