Monday, February 27, 2012

Girls Talk and Kak Rina Salleh Wedding! LOVE!

Assalamualaikum.


Update, update terus update ! Cuti semester pon dah nak habis . 5 March '12 bermula lah semula dengan semangat baru dan berpakaian serba sederhana sebagai seorang student :D hehe (padahal cuti /tak cuti and kemana mana pon memang sederharna ecececei )


Actually Najah rasa cuti ni tak puas , boleh tak :') . Najah nak cuti lagi and Najah nak jalan jalan merata . Seriously Najah tak puas cuti . hukhuk.  Yes, duduk rumah layan movie korea, english and ombak rindu ulang berapa kali. .You know how bored i am ?! derrrrrr ~ But it's okey sebab Jusco sebelah rumah je. Hee. Dah buat Jusco tu macam kedai runcit. Karaoke, movie baru keluar terus tengok. Cheh ~ Thank you jugak dak abang sebab teman adik dia ni kan. hihi . Najah ni kadang kadang ada mood dia nak duduk rumah satu hari and taknak keluar and ada masa Ya Allah. .i need to go out jugak ni, mendap otak ni and rasa akan jadi noob sangat sebab taktau apa berlaku luar rumah (bajet tak missed tengok berita TV3 lah) HAHA.



Hari yang ditunggu tunggu telah pon tiba, kawan saya cutinya pon bermula. Yelah, kat Seremban ni tak semua lah saya kenal dan sebaliknya . So kemana mana mesti dengan orang yang sama.Howwwwwwwwwwwwwwwwww sweeeeeeeeeeeeeeet heeekkkkks. So kebetulan that day ada dia buat makan makan so baru lah bersemangat . Kalau tak, asyik asyik BBM dia merungut yang Najah keluar sorang and paksa dia balik walaupun tahu dia tengah berperang dengan exam . haha padan muka dia. .yelah, nak sangat freedom. .bila dah freedom. .sorang pulak rasanya boring tauww. wakkakaka. Yeay, Ni ada kawan , enjoy bertambah lah kan. .




So Fatin pon ada buat makan makan. dia suka buat potluck kalau dia balik rumah dia and invite her bestfriends.  Najah memang tunggu dia balik, request dia buat Tiramisu Cake .Hihi. Najah lebih suka dia buat daripada beli kat tempat lain sebab dia buat  sangat cukup rasa and i really love it . hehe dia just buat and bagi orang makan sahaja (: so sweet. So sambil Fatin siapkan tiramisu cake tu dengan nani, kami kat luar bergambarlah sekejap, apa lagi :D kot fatin laung nama kitorang tu, pergi dapur balik hihihi ~ hehehe ~ Kami tu mean adik kepada kami . .Azar Nadhirah ~




Kadang kadang kalau kami tak da arah tuju, rumah fatin jadi tempat kami habiskan masa.  Sedar sedar dah malam (: Makan aje lah kerjanya . hihi . Actually , i was so lucky to have them as my best lover . Seriously, kawan ramai pon belum tentu dapat memahami kehendak kita kan walaupun seribu tahun kita membisu :) aiceh , tapi alhamdulillah dengan mereka ni lah kami bersama (: Apa lagi, Girl's Talk pun bermula on table :D hehe ~ Tak cukup bergossip kat meja makan, terus pergi luar amek angin. haih, so sweet dengan bawak makanan tu ke sana ke mari :) We are so closed and one more thing, i love you guys so much ! Dah la tetamu, dapat hadiah pula :) hehe. thank you Fatin and Azar. luf luf ! Lepas selesai berborak , kami pon pergi Karaoke atas permintaan si Fatin and thank you dak Fatin macam biasa la, murah hati. .belanja kami .


Next chapter begin ~


Wedding:
(Kak Rina Salleh and Husband)
Taman Botani, Bukit Cherakah Shah Alam .




Kami bertiga (Fatin, Azar and Me) bertolak ke Shah Alam around 1:30pm dengan serba Krim. Boleh ? Bukan apa, senang kalau hilang. .senang nak recognize heee ~ takda lah, Fatin and Azar pakai cream masa datang rumah and i was like. .derr krim jugak ~ aum.






Taraaaaa ~ Ka Rina Salleh . Alhamdulillah. tahniah dan selamat pengantin baru to both of you . Kak Rina Salleh ni, Datin start update about her since Gadis Melayu and dah jangka dia akan menang (: seronok kan. Baju baju Kak rina design pon cantik cantik and i was respect her dalam satu masa yang sama .  From there, keep in touch dengan kak rina. She was so humble and ya. .Dapat suami yang baik mcm dia hehe ~
Kat sana, Najah jumpa ramai yang Najah tengok, macam kenal . .asyik asyik tu jela ulang. .macam kenal . .(masalah tak ingat nama, muka sahaja) HAHA. Tapi sebab baru sampai so makan dulu la kan kami bertiga ni. 




Nawal, Azar,Kak Nana, Me (derrr?!) , Fatin, kawan kak Fatheen  and Kak Fatheen Nabila)




 Me and Kak Uyun . Pengapit the divaaaaaaaaaas :D , thanks kak uyun , kembang mcm ular tedung muka saya kak uyun. .hihi ~ She was so talk active person and sangat friendly . Seorang yang dengan senang lenang letak iphone miliknya merata rata haha!




Haa, kak Nadia la orang pertama bertentang mata masa kat kenduri tu . Seriously, mmg first time nampak kak nadia, i was like. .Ya Allah. knp wujud perempuan cantik depan mata ni ! hahaha. boleh?!  Macam anak patung bergerak and Kak Nadia sangat cantik and she was very humble and her husband very kind person :) thank u kak nadia . .miss you .



Hehe now Najah dengan Rozita Che wan. Eh, Kak Nurul Ain Salam. Hehe comel kan. .ni pon sama. .Muka mcm anak patung walupun dah berumahtangga tapi tak nampak mcm dah berumahtangga :) kikiki~ comel sangat kak ain with pink (: Kalau zoom baju dia, cantik!)



 See, pengatin at the back, we guys kat sini tak ingat apa. cheh ~ 



Fatin and kak Fina TV9


Me with Zue Zoey from Tweeter live 




Fatin!!!!!! funny face again ~ tehehe ~



Nawal and the twins :) Ida and Iena .



 Kami bermanja dengan kak Nani yang sangat manja jugak ! hihi 


Yuyu and us . Haha si fatin suke sangat buli yuyu kan . Anyway Najah rindu nak dengar Yuyu ketawa :)

*******

 Yeay, thats all gambar gambar yang Najah share on blog yang lain Najah upload dalam FB. Bukan apa, untuk kawan kawan yang tiada dalam FB, so they can keep this pictures dalam blog .Selesailah kami 3jam disana menunggu waktu hujan berhenti untuk pulang dan attend majlis makan makan di Nilai (Aunty Fatin). Sekali lagi, makan sampai lebam. hihi maklumlah, rindu masakan orang Melaka .So selepas selesai semua tu, kami pon pulang ~ Thanks for dropping by here darling. Anyway, happy day always ya !


Regards;
Datin.Najah
Post a Comment