Friday, February 17, 2012

Friday: Hello babies, i love you so MUCH~

Assalamualaikum. .


It just because today is Friday, so. .Happy Friday to all of you . How are you? Hope you are fine like yesterday and if you are not fine yesterday. .i hope you'll be OK like today. .if today you getting worse. .ouh, i hope you will better tomorrow.


Biasa lah, kalau sembang sembang dekat phone dengan kawan yang dah ada baby ni, mesti rasa mcm. .eeeee seronoknya ada baby ! Kenapa seronok, sebab boleh play around dengan baby ! serious ah? yes, serious boleh main dengan baby. .lagi sejuk hati kalau baby tu dah pandai cakap . .Let say lah, you nak sangat dengar dia sebut . .ma . .MaMa. .itu pon you da boleh rasa happy! siap bawak anak tu pegi jalan jalan celebrate sebab dah pandai sebut MaMa. Yela, tu kalau dia sebut MaMa . .happy sakan la, kot baru first time sebut dah sebut . .hi MAMA. ., pengsan pulak #okbye ! hihi excited sampai mcm tu. so sweet !




Itu sweet la for the parents kan, tapi penat jaga baby ni hanya Allah yang tahu.  Nak tidur malam, kene berjaga jugak untuk baby.  Nak ada baby ni, kene jugak amek tau teknik menjaga baby .  Kalau dio monangeh, ekau kono bokoban tido ekau tu domi maso anak anak ekau yaww . Kot mengerang anak tu, you guys tido mati. .taktau plak Najah nak cakap apa . HAHA. Lagi paling sweet dapat ayahnya yang buatkan susu .Hihi ~ That's mean, husband you have a lot of responsible actually.  Perkara ni tak perlu paksa suami buat, dia akan willing sendiri. .yela, anak sendiri kan ~ Kalau dapat suami yang buat tak tau je . .hmm . .dunno la. Harap jauhkanlah kan ~ Kalau ada, berbincang lah secara elok , baru datang nya kasih sayang anak kepada parents. aiceh #




I always keep in touch dengan kawan yang bergelar ibu kalau ada waktu lapang. She so lucky to have her husband yang treat dia tanpa dia sangka .  Yelah, saja share kan about my friend ni sebab sweet sangat.  Dulu masa bercinta, Ya Allah. .suami dia ni lah yang Najah kenal, sangat garang and sangat tegas.  Selain tu, suami dia sporting jugak la. .and dia pon tak sangka yang boleh tak dia berkahwin dengan husband pilihan parents dia ni. I was like. .everyday i keep thinking about her life.  Kadang kadang nak hang out dengan dia pon, suami dia ikut. how sweet. HAHA. Risau lah kan kami berdua perempuan pulak.  Masa tu my friend tak da apa apa ikatan sah lagi tapi bf dia tu sangat caring.   Yelah, Najah pon ada waktu tu, and i can feel it.. Dia tak pernah ada rasa sayang pada suami(bf) dia tu waktu tu, tapi bila Najah tengok cara suami dia tu. .Najah cakap dengan kawan Najah tu, yes, dia mmg layak utk jadi suami kau.  From there, Najah dpt rasa sesuatu yang baik utk kawan Najah tu . yelah, pilihan ibu kan. .mmg susah nak dapat sekarang, tapi itu lah sebenarnya yang baik dan itu semua mengambil masa :)


But then, mereka slowly bercinta. Hihi ~ dalam masa yg sama, Najah tak diberitahu yg hati kawan Najah tu dah ada bunga bunga sikit. hihi. . Kawan Najah ni pon makin hari makin improve and i learn from her too.  So i just terkejut sebab dapat khabar yang dia nak bernikah dah. I was like. .really. .yela, dulu kan tak pernah simpan perasaan. .so, i ask my mum about her. .and my mum cakap satu je ' hati kita mcm batu. . .hari hari kene air. .lembut jugak batu tu' hmm happy kan !  So, masa wedding dia i frust tak dpt dtg sebab i takda kat sini tapi i keep call her from there and dia mngs. masa tu dia tgh make up. i ingat lagi :) Suami dia pon text me for the first time and ada la one word yang buatkan Najah rasa bersyukur sgt kawan Najah tu dapat suami mcm dia :') hehe.




Bila dia pregnant, najah paling happy !  Terus Najah call them and you know what masa tu dorang bukan kat sini. .suami dia bawak dia bercuti nun jauh dari sini. HAHA. lucu sangat time tu. .sweet moment. Semua wanita nak suami mcm tu kan, Najah pon ada jugak rasa begitu. .tapi takpe, InsyaAllah. .ada restu ibubapa, hati dah mencintai ikhlas kerana Allah. .niat tu akan terus jadi baik (:  Kawan Najah tu pon before ni jumpa jgk dengan pilihan yang salah, i mean takda jodoh.  Tapi sebab perkara tu, dia putus asa jugak around one year jugak la dia single .  So, her mum is too care about her and dalam diam. .kenalkan dia dengan suami dia ni (:  Semua ada jodoh, tapi kita tak tahu bila. .cepat ke, lambat ke. .Dari kita lahir, Allah da tetapkan dah siapa jodoh kita and rezeki kita cuma kita perlu jaga diri lah kan . 


One word yang menguatkan pada Najah is : Allah menemukan kita dengan yang salah dahulu, sebelum menemukan kita dengan yang benar . From there Allah selitkan hikmah dengan apa yang berlaku. That's why dalam perhubungan, we need to learn about masa and redha.  Bukan hanya cakap, tapi belajar apa itu MASA and apa itu REDHA . We should thankful about our past. .kalau bukan disebabkan perkara yang lepas, kita takkan dapat hikmahNya and kita takkan belajar sesuatu yang baru .




Najah rasa Najah nak cerita about baby, tapi kenapa cerita baby sikit dari cerita yang ____________ . wakakakakak ~ haaa, comel lah .  Najah mmg sukakan baby. Tak kira lah, nak kepada sesiapa pon, tapi bila Najah tengok baby, Najah rasa auch . .like my close friend said. .kalau dapat pegang baby, like no tomorrow.haha ~ Ya lah. .rasa ada sifat keibuan kan ~  Nak anak yang baik sempurna, kita yang kena lenturkan.  Tak salah memanjakan, tapi manja dengan cara yang betul :) Ajar tentang hormat menghormati and budi bahasa. .Kita jugak dapat pahala kan :)  Hello babies, i love you all .  So, jangan lalu depan Najah nak nak yang badan gempal2 tu. .like like princess tu. .terus i terkam ~ haha. comel sangat ~ Ok thats all for today dear readers.




So, pray good for you and have a nice day dear.


Datin.Najah



Post a Comment