Friday, January 27, 2012

That is what we call, DESSERT :)

Assalamualaikum . .


Excited tau perasaan ni sebenarnya nak buat puding roti ! Serious rindu nak makan ! Sebenarnya itu la yang rasa simple kalau buat . So i went to the market and beli lah everything nak buat puding roti ni . 


Disebabkan i ikutkan sangat perasaan untuk buat tanpa fikir tentang oven etc. Teruskan lah buat semua tu sampai siap . Bila da sampai nk bake , tengok tengok cari cari oven takda, oven babah dah hantar ke rumah maktok ! Sebab oven maktok is getting worse lately and i lupe yang i bake kek nestum before kat rumah maktok ! huhu . . How frust it is . really frust . Roti pon dah lembik kene siram dengan susu, telur yang dibancuhkan tu . . Panicccccccccc oi ! ye, roti tu sayang la kan kalau tak digunakan secara elok  . .PANG!


Nak marah, diri sendiri yang salah . Roti banyak pulak yang dah dipakaikan. Ingat nak buat tu, family balik kerja boleh la menjamu petang tapi apakan daya. .oven pulak takda. That's why kita kalau nak buat something kene ada plan kan. .(sekarang baru nak sedar) HAHA.


Sedey kot ! takpela and then kawan BBM and help me ajar cara kukus pulak !
Now i tgh blogging ni, ia masih didalam perkukusan :D InsyaAllah, kalau jadi dikukus . .IM HAPPY ! so, tak panic lagi and tak perlu marah diri sendiri ! HAHA.


p/s: bagus blog ni tempat meluahkan perasaan yang strategik untuk menyedarkan diri sendiri and i hope tak terlebih susu and puding tu tak lembik. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH :]




I hope it will be nice :)


kbye ~
Post a Comment