Wednesday, January 18, 2012

I'm here because i am a HUMAN

Assalamualaikum, Dunia :)






Hope you guys doing fine there . Lamaaaaaaaaaa sangat kan tak update .
Kite nak announce ni ! kite dah habis exammmmmmmmmmmmmmmmmm !
kite happy sangat ni, cane ni cane ni uhmm. (cara meluahkan seperti sedang berSMS nadanya manja begitu :p).


Alhamdulillah, selesai dan tidak perlu risau lagi, tak perlu tidur lambat lagi. .tak perlu masak and makan lewat malam lagi. .argh~ aihaitechuu but you are so important for my future actually. hikhik !  Sebab final exam ni, macam macam tawaran datang but itu pon kene tolak because of Final exam. uhh~ sian nasib Final Exam, tak bersalah pon, saya nak marah marah . .heee. kalau dia boleh bercakap, dah lama dia tarik semua ilmu ilmu saya yang saya korbankan tidur selama ni. wakakaka~


To all brothers and the sisters. .yang dok diploma tuu. .goodluck ler ~ kami Degree ni dah sakan nak berlibur ni .hehe . Actually, normal la kan manusia ni , Saya pon manusia biasa tak da lah sempurna mana,( ei bergurau senda pulak ayat, menyampah !) kalau time kat kampus, beria ia saya nak balik Seremban (walaupun tau Seremban hanya dikenali dengan Jusco tuuu) tapi bila dah balik, Ya Allah. .apo nak buekkkkkkkkkk ni..Nismilannn ni kocik yo ! sey nak poie PD, tgk sunset pakai  coghomen mato bosa dabak tuu, pakai topi bosa tuu. .muko ni tongkek langit ha. .cheh, cam JLO ghaso eh ! (apa nak buat ni ?, negeri sembilan ni kecik je! saya nak pergi PD, tgk matahari(sunset) pakai cermin mata besar sangat tu, pakai topi besar tu sambil muka tongkat langit :) rasa mcm JLO rasanya :D heeeeeeeeeeeee~ kemain kan !


Itu la hajat lepas exam tapi belum pergi pergi lagi. Kawan banyak habis exam this week so saya tunggu aje la kan :D nak pergi sorang , babah tak benarkan takut terbawak bawak perasaan mandi terus dalam laut tu. .kang  ter lemas lagi . .hehe. .maklumlah, keras kepala masa kecik, kan dah lemas ! :D lepas tu, jgn harap nak bg green light pegi mandi sorang2 kat laut besar tuuu.


Saya rasa puas hati jugak lah sebab dapat habiskan masa dengan family tapi abang je belum ada kat rumah ni. Lusa mungkin available la dia . Kad kahwin kawan tiga dah saya terima, rasa seronok and touching pon ada bila dapat tau dorang nak naik pelamin . yela, kawan sekolah kan. .PJK (Pendidikan Jasmani Kesihatan) main sama2. .tak kira lah cikgu Khairul suruh main bola jaring, tapi kami amek kayu hoki ! , cikgu suruh pakai baju sukan  tapi kami pakai baju kurung . .uhh~ sungguh bebal ! haha, sekarang anak murid cikgu khairul dah nak naik pelamin (kenapa perlu cikgu khairul kenapa tak cikgu faridah, cikgu khadijah, whatever) ~ InsyaAllah . .pasti datang ;) yelah, kawan kite kawin kan. .nanti kita kawin. .kawan kawan jugak la meriahkan majlis aicehh ~


Haaaaaa, disebabkan cuti yang tak berapa nak panjang ni, saya decide taknak la bekerja. .Bukan apa, sekejap sangat. .then bulan 3 dah nak masuk balik. .So saya aturkan jadual (rasa mcm sekolah sekolah pon ada, parents bantu susunkan jadual hihi) . .so saya join Dancing Class, Aerobic class every week ! Gigih cari class ni, sebab mmg lama nak ! Kalau waktu senggang tu, saya rehat/berlibur . .hehe . Actually tak taupon mana nak pergi and apa nak buat cuti ni,  then disuruh ke sana. Ibu pon setuju sangat. .:) Petang, excercise . Malam ke class tu . Mungkin gaya hidup yang busy ni dapat buat saya lupa apa yang tak patut saya ingat kot :) hehe . Thanks to my babah and ibu .


Balik rumah je, ibu and babah dah happy dah. Rumah takda geng katanya ! hehe comel ~ yes, im home dear! January pulak tuu. .so celebrate bufday mereka la katanya saya ni heeeee~  Abang 8Jan, Babah, 12Jan and Ibu 20Jan :) Seronok bila tgk ibubapa kita seronok. .lain rasanya perasaan ni kan bila dengan kawan kawan :) cerianya tak sama. .Selagi ada ni, habiskan lah masa dengan mereka . .they completed me :') uhh, loves !


Masa pon dah lapang, so saya pon available for those yang memerlukan . InsyaAllah. .anything just let me know . ouh, bercakap tentang ini, nak wish Congrates to kak Ida (Edast Butik) dah melahirkan baby girll! Kak ida, Alhamdulillah . .dapat jugak baby girl ye. .nak cantik mcm FEL katanya . .:) heheh . .rezeki anak :)
nanti kami datang melawat akk ok kak!


Ya, im yawning . Sekarang dah 3 pagi. So better go sleep :) esok bangun awal banyak nak diuruskan :)


thank you !
datin.najah






p/s: update harini saya buat betul betul mcm diari syok sendiri . HAHA apa apa pon, thank you guys ! take care!



7 comments:

sYiRa LoKMaN said...

waah~ seronoklah dah habis exam... :D

shark said...

slamat bercuti datin
slamat bershoping jugak:p

NuYu said...

ai datin...syok la leh enjoy la kan...dh abis exam leh sonok² jap kn..tido lelama sikit kn hihihi..jom terjah n follow blog i..i dh follow u taw...

http://nurullovebeauty-nuyu.blogspot.com

Datin Tuu said...

syira: haaaaaaa seronok tu harusss :D haha . .tq dear.

Datin Tuu said...

shark: heehe. thanks. aiyoh, shopping. .kene shark belanja tuuu :D heheeeeeeee.

Datin Tuu said...

shark: heehe. thanks. aiyoh, shopping. .kene shark belanja tuuu :D heheeeeeeee.

Datin Tuu said...

nuyu: hie sis. thankss. ok sis :) thankssssss again :)