Saturday, December 31, 2011

They are my IDOL ! Wake-UP GIRLS and ALL OF YOU!

Assalamualaikum. .


Semua orang ada idola masing masing kan . .Begitu juga saya . . 
Saya mengimpikan saya akan berdampingan dengan mereka yang penuh dengan keyakinan. Saya lebih suka berkawan dan bergaul dengan mereka yang sentiasa positif . .Once saya bergaul, saya rasa yakin untuk tempuhi hari hari yang mendatang dan untuk berfikir negatif tentang seseorang, jauh sama sekali.  Seronok kalau kita berbual dengan golongan yang lebih matang dari kita. .He/She likes our mother you know. Orang kata, mereka makan garam dulu dari kita . Masa kecik, tak pernah nak ambil berat about MAKAN GARAM DULU DARI KAMU . .Tahu masak guna garam untuk sayur and ikan goreng :') tak tak, gurau je. Hihi!


Idola saya yang terpilih dari hati . Selain ibu saya sendiri  . .




Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil:


Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil -thank you Encik dan Puan Google :')


Beliau yang saya kagum lama telah saya perhatikan yang satu hari nanti saya akan jadi seperti beliau . .berani berhujah. .Tak fikir langsung tentang takut dan berani tanggung risiko walaupun tahu yang wanita dianggap lemah. .who said it? NO! wanita tak pernah lemah ! sekali wanita lemah, tak kan ada dan takkan wujud anak yang cemerlang masa kini . .Naluri seorang ibu, itulah wanita . Pertahankan hak wanita, ini lah beliau yang saya maksudkan . .I hope i can meet her personally! i really adore her ! Seriously, since my mum told me ,that im so lucky now because i have someone that i can follow and be confident depan mata :)  She's so humble and beliau seorang pun beliau berani ! Before ni pernah jumpa depan mata di Majlis Persidangan, tapi tak sempat bergambar. .kite terus moody sebab kita minat sangat dia . . Haihh, semangat lah nak lepaskan perasaan ni HAHA sebab serious rasa seronok kalau beliau tau saya mmg sukakan penampilan beliau dah lama ~ wuwuw . now , trust me. .apa yang kita ceburi, apa yang kita minati. .kita perlu ada KEBERANIAN untuk melontarkan dan jauhkan lah apa orang kata . .Nak ikut apa orang kata, mereka dah berjaya, awak yang duduk seperti bawah tempurung . .Let them see that we CAN ! Kita tak lemah and kita berani hadapi apa yang ALLAH uji ini . .It is too simple but you as a human buat ia menjadi berat :')  Datuk, I hope i can meet you one day for sure :) i love you and you are my truly idol's ! Teruskan memimpin wanita and Smile :') Respect you so MUCH Datuk !


ADIBAH NOOR:




Adibah Noor- Thanks to Google :)


You guys . .kenal bukan ? YES! haa excited sudah  :') "She's so adorable and i believed that i can be like her" itulah tagline saya kalau saya give up . Ada certain time tak semudah itu untuk kita bangun balik kan . .certain time kita rasa Ya Allah, kenapa lemah sangat hati ni, kenapa lesu sangat harini kenapa tak bersemangat ni . .yes. .itu lah saya ! wanita ni normal. .perlu ingat satu saja, 'mereka yang menunjukkan keceriaan, kegembiraan pada orang sekelilingnya adalah mereka yang menyimpan seribu kepahitan hidup" So, from here kita tau yang wanita tabah boleh bangun dengan diri sendiri. .Until now, Kalau ada rasa bimbang, teruskan motivasi diri kita kenapa kita tak boleh berjaya . Kenapa kita tak boleh bangun macam orang lain, kenapa kita tak boleh jadi mcm orang yang menyelindung sejuta masalah mereka yang sepertimana saya maksudkan tadi? :) Chill. .for me too ! Jadikan satu semangat jangan putus asa. Focus on her, Adibah Noor . .enjoy tengok life beliau. .berkeyakinan lagi dengan apa saja yang beliau buat. Sopan, baik, humble ! Ketepikan soal size badan asalkan you sihat ! you tak susahkan orang sekeliling kalau you plus size. See, Adibah Noor, tak mintak pun untuk dikenali, terkenal atas usahanya sendiri.  Allah beri masing masing bakat, beliau menggunakan bakat yang Allah beri dengan sebaiknya . Respect her so much!  Yang dah kurus, nak kurus lagi. Pelik sudah ~ Yang berbadan besar, tak bersyukur . Kalau malu nak berhadapan dengan orang ramai kerana badan, boleh kurangkan tapi kerana diri sendiri bukan kerana orang lain. Ia akan turun sendiri dan kalau itu boleh buat you yakin, teruskan dan jangan putus semangat tapi pada saya, bersyukur dengan apa yang diberi untuk saya dan saya yakin saya boleh teruskan hidup saya dan menjaga kesihatan saya . Malu? sebab takda sorang pun nak berkawan sebab malu saya berbadan besar? LET IT BE ~ pedulikkan. .dia bagi you makan? dia bagi you makan minum? NOBODY PERFECT guys, no! Dia yang nak berkawan, dia ikhlas menerima kita seadanya bukan kita yang terhegeh hegeh . .ramai lagi yang menerima you guys terutamanya FAMILY you . dan paling penting ALLAH menerima kamu dan berdoalah untuk yang terbaik . Allah beri semua ini kerana ada hikmah dariNya .Takkan berani kita dibuang atas kekurangan yang Allah beri ini. .ingat itu . .bangun!bangun dari fikiran yang terbelenggu itu..Nak sangat jumpa Adibah Noor, nak sangat ! Look yourself, you're PERFECT . Tidak ada apa yang mahu dimalukan :')  Ada sebab kita begini, jauh dari riak . .jauh dari fitnah dan ada hikmah dididik supaya kita begini. .wah ~ untuk saya juga. HEHE. Love youself like Adibah said, she love herself and elok bersendirian dan ditemani keluarga :) Jodoh itu rahsia Allah. . Adibah, i love your perfomance and i hope i can be like you one day! hugs* thanks for motivating me and the others to be brave on this world !




ADELE :
ADELE- thanks Dear Google :)


Biasa lah, cantik itu la ayat yang terlintas dari saya pada Adele ni. Mula mula kenal dia from lagu 'Someone Like You' then, turn to the next songs 'Rolling in the Deep' dan seterusnya lagu yang sentiasa saya putarkan hingga sekarang ' Set fire to the rain' ! yes, from there i keep something good from her.  Nak sangat tahu kenapa dia nyanyi lagu lagu sentimental and rnb mcm ni. .Semua lagu yang dia nyanyikan, berkaitan dengan diri dia :) Semua lagu yang dia nyanyikan PERFECT ! the lyrics really into me . Sangat berani walaupun berbadan begini . Yakin dan berani . .keep moving Adele. Im so touch with all of it. Bila dengar lagu yang dia cuba sampaikan, terus tersedar bahawa ada satu spirit yang boleh disematkan dalam diri seorang wanita.  Let it burn orang kata kalau nak move on kan :)  kadang kadang saya terfikir dan teringat skrip Ombak Rindu by Izah, "kenapa perlu saya menangis, kenapa perlu saya bersedih" .. .mmg betul pun. .kenapa perlu menangis dan bersedih pada mereka yang tidak menghargai cinta . .bukan? hehe terpengaruh movie susah jugak kan . .huehue~ But its okey if you felt down , try to listen her songs. .banyak yang boleh anda dapat untuk motivate kan diri you guys. Lama lama kita boleh terima yang kita masih dihargai orang lain. .thanks Adele,you made me spellbound by your perfomances girl! if you have concerts here, i will go to see you LIVE! hehe ~

p/s: SELAMAT TAHUN BARU pada keluarga saya yang jauh
 dan dekat sama ada di Singapura, dan di Malaysia . Semoga Tahun baru ini memberi kekuatan kepada saya juga orang 
disekeliling saya dan TERIMA KASIH YA ALLAH. Selebihnya permintaan telah saya minta dan berdoa pada Tahun Baru Islam yang lepas tapi untuk tahun 2012, Saya harap saya menjadi wanita cemerlang untuk keluarga dan mereka yang sentiasa tempatkan saya dihati mereka. AMIN, Ya ALLAH. 
Selamat datang 2012 . HAPPY NEW YEAR TO ALL OF YOU .

Thank you guys !
take care
luvs*
Datin.Najah

14 comments:

Anonymous said...

gudlux najaH...!!nice en-3!tQ

Cik Bhulat said...

sape ckp wanita lemah kan?we are brave right. =] dan [aling penting hanya wanita yang mampu titiskan airmata seorang lelaki sejati..eh betul ke?? hehe

hepy new year datin..moga hari2 mendatang lebih baik dan sentiasa diredhaiNya

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

AmirahSM said...

my spirit only my mom =))
hehe..
hpy new year dik

Norasiah Nasir said...

citarasa kita sama..utk idol yg kedua...i minat gilerrr dgn dia...

Syira Rara said...

hai...sy baru je follow blog awak..hehe..kalau sudi singgah la blog sy n follow yea..(^_^)..blh share byk cerita ...

DatinWowhh.Najah said...

annms: thank you awak :) hehe

DatinWowhh.Najah said...

Chik Bulat: amin. thanks dear. yes, 2012. .keep strong than before and aiming something for ur goods :)

DatinWowhh.Najah said...

PPTT: hehehe :)

DatinWowhh.Najah said...

amirahSM: me too. but the others pon blh sy jadikan smgt huhu

DatinWowhh.Najah said...

norasiah : sbb dia comel and yakin :)

DatinWowhh.Najah said...

syira rara: thanks dear ;) insyaallah .hehe

Arina Jamil , said...

salam akk , sori la kte bce blog akk , dh cm stalker stranger dah kan ?huduh betol perangai kite , just want to say , bila kite bce blog akk , kite jdik semangat bila kite down , so thank you sorii if kite dah stalk akk , im not danger hehe . sory kakak :)

DatinWowhh.Najah said...

arina. haha y nak sorry. laaa u baca pon i dah hargai sgt. blog kite ni takda la org tau sgt. just ttg diri ni je arina. anyway thanks ye syg!