Monday, December 19, 2011

Do call me NAJAH :)

Assalamualaikum :)




waaaaaaaaaaaaaaah ! lamanya tak updateeeeeeeeeeeeeeee lah !
bukak blog sendiri jarang, bukak blog orang lain bukan main kerap !


Serious lama jugak tak update.bila nak update, i will think it twice, study or blogging.  Bila ada masa, baru nak fikir semua ni. Semester 3 berat sekali . Baru rasa diri macam seorang doctor  walaupun hakikatnya i bukan la seorang doctor tapi seorang pelajar yang sedang mempelajari ilmu untuk conducting, leading , solving and consulting the person problems . .bila busy, itu sangat mencabar tapi seronok sebab ada kawan kawan around me ;)


Actually i just want to update about myself lately. Im sorry . serious im so sorry sebab lately emotional tahap melampau lampau tak perasan kenapa. Biasa lah, im human. Like you. Tak selalu kita nak gembira kan. Itu semua kerana hati. Hati ni nak juga dibelai :) aiceh !


No lah. Haaaaaaaaaaaa for the special information for you is, do call me Najah :) i really appreciate about it. Bukan sebab taknak orang panggil Datin but nak buat mcm mana kan orang dah kenal dengan nama datin tak boleh nak salahkan keadaan kan. Selesa jugak orang panggil i Datin but untuk doa dan kebaikan, boleh you guys call me Najah :) i really love that name. my real name actually Najahtul Iylia Hj. Mohd Nor . .nama banyak but i really comfort with Datin and Najah . 


Cerita dia mcm ni, i pergi kelas, and all my classmates called me ' Monny' . At Puncak Alam ni, i boleh sorokkan diri dengan tenang actually sebab orang kenal i di luar tak mcm kat sini , i mean at my campus  :) ( bajet ada orang kenal lah pulak, Pang satgi !)  I mean ada orang perasan or like familiar padahal mmg betul pon tu i . hehe.  Yes, di faculty im wearing spectacles and eye liner sahaja . Pakaian pon dah boleh ditindas . Selekeh saja la tu yang selesa untuk i ke kelas. Sandal this semester tu lah bertahan walaupun RM20. hehe . Itu jugak la kegemaran itu jugak lah bawak jalan itu jugaklah pegi bawak main air tepi laut bersama kawan kawan :D how sweet this memory with this sandals :)


Berbalik pada cerita, nama i ' Monny' tak diminati oleh one lecturer i . I love that lecturer so much and i really respect her.  Masa tu mmg mdm tu panggil i ke bilik untuk satu urusan (katanya pada mula) so i ikut lah without bawak kawan kawan atas permintaan :) i dah risau pada mulanya, whether i kene re-test my Test ke or etc but totally wrong . Semua tu tak berlaku dan yang berlaku mdm hold my hand and tanya nama i selain monny apa ?  . I risau sangat cemas sangat sebab tak pernah orang mcm tu dengan i .  I cakap la satu satu nama i. .ada lah dalam 5 nama :D haha melampau kan !  gile tau, rasa mcm artis tak laku nak tukar nama macam macam :))


So around 25minutes lah berbincang, i tersedar yang dia betul betul nak panggil i Najah . I tak kisah sangat sebab mmg before ni ada jugak call me Najah. Cikgu and family . Family kerap panggil ' Adik' and bila ibu melaung je akan keluar nama ' Najah' tu. hehehe ! comel kan! I menangis tau sebab i terharu ada yang sudi nak share ilmu about nama pada i. Najah mean Kejayaan. I know people around nak i berjaya and no turn back. So within the name, it will be good for me kan. Kalau nak sedap, panggil Datin Najah ;) waah ! melampau. (gurau apa salahnya ye tidokkk?!)


Mdm tu speechless sebab ada student masuk bilik dia time dia consulted me sebab ada student panggil i datin yang comelnye mdm tu ingat i dah kawin. GOOD! haha ! itu la yang datin risaukan. You guys panggil2 datin ni, ada yang pernah ingat datin pernah kawin dengan Dato/somebody. .NO! i don't. im still single and still young to think about married . hehe .


I terus call ibu balik tu, i terharu and rupa rupanya ibu mmg nak orang panggil i Najah tapi dia jaga hati i :) How sweet you ibu and now Alhamdulillah ada jugak orang panggil i Najah, im so happy :) Kadang kadang tersasul tu biasa. .Tapi kawan kawan yang kenal i mmg Monny, tak dapat nak diubahkan, rasa janggal katanya :) thats ok sayang, at least you know it .


Terharu kan bila ada orang ambil berat apa yang kita tak pernah perasan before :)  nice to share with you guys and please do appreciated with your name, dear. kalau you panggil i Datin, mana la tau i bersama Dato ke kan ;D heeeks! mengada. takdala, pilihan hati ni nak yang biasa saja la kalau boleh, cukup la hidup dan faham bersama kan :) aiceh ~


ok dear, thanks for visited and do love me as well guys !


byebye! 



Post a Comment