Wednesday, December 28, 2011

Cermin Mata & GOOD LUCK !

HEHE :)


Gembiralah sayaaaaaaaaaaaaa sebab saya
 dapaaaaaaaaaaaaat sepasang cermin mata baru !
korek duit korek duit,nasib ada rezeki untuk buat cermin mata baru :D HEHEHE . .cermin mata lama bengkok teruk sudah sebab tertidur atas cermin mata ! sangat mengerikan lagi bila tengok frame dia tak serupa cermin mata ! 




Cemas sudah time tu sebab nak drive macam mana, nak study macam mana sebab mmg bergantung harap pada spec je ni huhu :) Time mcm ni lah nak buat hal . .Pilih punya pilih, dapat lah yang murah :')
Beli saja la, Alhamdulillah nasib sempat siap satu hari :')  Lega rasanya .  Ibu pernah pesan, lepas ni spec rosak lagi, pakai goggle . Tu yang cemas tu walaupun tau babah dengan ibu takkan buat punyaaaaaa ! :p


Spec ni penting pada semua orang yang rabun tau . Saya mmg akui la mmg saya lemah tanpa spec.  Dulu mmg la pakai contact lense tapi bila mata mcm tak bermaya, lemah sangat sebab pakai dengan lama, so better spec saja la :)  Kalau rasa ada kelapangan masa, boleh saja pakai contact lense tapi kalau busy nak ke class/kedai takkan nak bergaya jugak kan :D itu saya la and itu pendapat saya la :')  Saya pernah jugak la masa musim contact lense dulu beria pakai , pergi 7E pon pakai, yelah, nak jugak la rasa tak pakai spec mcm orang lain kan. .:D but then Abang saya terlepas cakap 'OVERRRRRRRRR NYAAA' . .pastu taknak pakai dah :D lepas tu muka abang da serba salah sebab buat saya kecik hati :D  Tapi saya ok sebab mmg saya tau saya over pun pergi 7E jer :D melampau kan ? hihi .


Since Standard 2 until now , im using spectacles .  Dari kecik tengok tv dekat dekat, baca komik dalam gelap and yes selalu ikut abang bermain game setiap malam dengan keadaan bilik yang sangat gelap . Bila dapat pakai cermin mata, rasa matured . So proud la zaman dulu sapa pakai spec nak nak pengawas sekolah. ecececey :')  siap spec saya ada corak Doraemon lagi tepi frame tu. .ibu hadiahkan :D comel waktu tu ! rindu pulak zaman sekolah rendah yang ketot ketot semuanya :')


Anyway,  hope spec yang saya buat dengan duit saya sendiri ini akan saya jaga sebaik baiknya ! HAHA. boleh tak ?! semogadapatbelajardenganbaik# GoodLuck GUYS for your FINAL EXAMANATIONS. Banyakkan solat hajat, berdoa dan minta restu ibubapa dan minta maaf dengan semua kenalan semoga kita dapat buat dengan tenang. .untuk mereka yang masih belum ganti puasa, ganti la segera. .bayar hutang anda baru dapat buat dengan cemerlang :')  take care .luvs!




Sincerely,
Datin.Najah
  

15 comments:

Anonymous said...

cu8 la u + spec .nice

bella hamzah said...

hehe comel jek datin pakai spek :) bella dulu masa form 4 pemakai tegar nak mandi pon pakai tp sk pakai c.lens sebab kalo pakai shawl dgn spek xkene la...

Tara Asrar (NEW) said...

cute lahh kakak :)
saya pun rabun, tapi tak pernah nak engaku and pakai.. hikhik

Liyana said...

sy pun rabun, tp mls nk pakai lens, lantak la org nk ckp buruk ke, janji selesa, hehehe

ok je datin pakai spec :)

Norasiah Nasir said...

u najah jugakk..gud luck..!!!

MiszNoRuL said...

sis, betul tu..sapelah mereka yg rabun tanpa spec kan?samerlah baru je tukar spec baru sbb power mata naik lagi..anyway, gudluck for ur exam k..n also
happy belated birthday to u dear..

regards..

Anonymous said...

im zera 34y/o and i like 2 enter ur blog.bersahaja cara penulisan u.

Datin Tuu said...

annms: terima kasih, alhamdulillah :)

Datin Tuu said...

bella: hehe yeke. datin pon pakai ceontact lense if pakai shawl. tapi skg jarang pakai shawl so datin pakai sepc all the time :) spec make u look matured actually :p

Datin Tuu said...

tara: knp malu. . spec nice fr u dear :) pakai la..hehe

Datin Tuu said...

liyana : alhamdulillah. thanks awak. tu la, kite nk pakai spec sbb kite selesa. tapi kadang2 nk melaram,sport datin pakai la jgk c.lense :)

Datin Tuu said...

norasiah: amin. insyaallah thanks sis :)

Datin Tuu said...

misznorul : haha kan! tula. rabun tak pakai spec. lucu jadinya. mmg tak gerak la kite :D. anyway thanks dear fr the wishes :)

Datin Tuu said...

annms: hi sis zera. thanks sis . insyaallah. mana yg lemah, saya perbaiki. tegurlah if ada yang tak kena ye :)

LittleGurl said...

hehe same goes to me babe! i pakai spec masa standard 5 whoaaaaa. kecik-kecik dah rabun kan. yes, kite pom suka baca buku and tengok cite katun zaman kecik tu sebab awal gila pakai spec eeheeeee. i baru je start pakai lense bulan 9 haritu. waahh first time rasa hidup without spec, sangat comfortable. tapi ape-ape pom, spec tetap dihati. just like you said, nak pegi kedai pon tak kan nak pakai lense kan? yes, over kot haha. i pon kalau keluar lame-lame barulah pakai lense ;)) malam dok rumah pakai spek je, kalau 24hours pakai lense, mau lebam bijik mata -_-'

have a nice day babe1 ;))