Friday, November 25, 2011

The Victoria Secret and Us !

Assalamualaikum semuaaaa !
meet you guys again ! Syukur Alhamdulillah.
Tak terlewat lagi nak wish you guys, Salam Maal Hijrah ( Selamat Menyambut Tahun Baru Islam)



Okey ! today entry untuk mereka yang sangat closed dalam hidup datin .  Ni kira episod sambungan part 2 masa ke Singapore before this . Busy sampai terlupa nak update pasal Singapore part 2. Sorry guys ! Come, datin kenalkan you guys my sweetie luvly flower at Singapore :


Dr. FEL, Anor, Along and Me

Family datin kat sana layan kami berdua penuh dengan kebaikan mcm kami baby. .JERRRRRRRR . . Sampai kami dapat duit poket lagi tau . HEHE. Thank you Mak Ndak ! Kami hang out and have some fun sampai all out ! 




The pictures was taken on our final day at Singapore . 


On that day, Along and Anor cuti and sangat seronok bila dapat lepak sama sama. Along dah ada suami tapi bila jumpa kami, abang Afnan diletak tepi diam diam. HAHAHA. cute ok !


Along takda time ni huhu.


First, Kitorang berjalan sampai puas ke Airport  padahal bukan nak balik Malaysia pon . Jalan jalan kat sana lawat airport Changi . Pergi sana bukan apa , nak shopping sikit. Nak bawak ole ole tapi tak beli ole ole pon kat sana, dah beli kat Mustafa Center. Actually kami ke Changi tu, just naik MRT (train) sahaja. Senang and tak takut bila merantau kat sana sebab mana mana ada CCTV .  Sana ada 3 terminal if im not mistaken. So boleh bayangkan la besar la jugak . Jalan sana pon shopping baju sikit. Fatin and Datin dapat la beli baju walaupin boleh je beli kat Malaysia. harharharrr !




Actually you guys kene tahu matlamat seorang perempuan adalah memuaskan nafsu mereka dengan duit ! Haa duit ok bukan yg lain ! Thats why perempuan kene ada saving sendiri, takyah nak harapkan  kat lelaki nanti apa pon tak boleh ! :) ok rasa dah menyimpang dah ni. hihi. Datin and Fatin rasa happy sangat sebab Anor bawak kami pergi Perfume Shop kegemaran. .




Apa laaaagi. .Victoria Secret laaaaaaah hai ! Sebenarnya mmg suka buat something yang boleh memuaskan hati ni kan. .So rasa puas bila dapat beli apa yang mahu dibeli .  Kami mempunyai kegemaran yang sama dalam satu masa. Takda lah semua tapi certain certain tu mmg pelik kalau takda yang sama. Kalau you guys perhatikan kami, sometimes tudung warna sama, minat bola pon pergi sama . .kadang kadang ketawa pon ada bila fikir.  Victoria Secret ni datin just focus on thier body mist and lotions . Favorite body mist is Pure Seductions and Vanilla. Yes, of course vanilla . Datin fall in love with it since datin try Pure Seduction and lama lama suka and jatuh hati dengan body mist. Body mist ni , if you guys pakai dia w/o perfume pon boleh . Depend on ur place la kan and for make sure your body get fresh .






Datin puas pilih whether nk cuba bau lain or stick with vanilla and PS ni. Tapi sebab taknak menyesal kan,so datin pon nekad la pilih Vanilla (body mist) , P.Seductions (lotions) and Love spell (body mist)  








 Tu pon dak akk tolong tetapkan pendirian datin ni ha. HAHA. it was candid actually but thats looking great bila mungkin  dua dua alami situasi yang sama. "D:  kak, mana satu ni ha. penat laa. tolong bau weh. tolong" " F: ok try sembur kat lengan kau meh sini aku sembur, ok kak now mana satu ? " " D:  laaa, tanya aku balik mana satu baik tayah tanyaaaaaa" .  it was so lucu last last fatin sembur and dua dua suka bau tu, datin pon ambil la :)




Kakak fatinnnnnn pilih lotions faveret dia "PINK" tu :) Fatin ni pon boleh tahan addict dengan VS . Nak bg present bufday dia VS lagi dia suka. hehehe. 






Comel kan ? Apa fatin cakap dengan dia pon datin tak tau la sampai sempat bergambar . Datin tengah leka kat station datin tu . cute la. mak dia belakang dia pon biarkan anak dia so sempat la kan. .




Thanks Anor sayang sebab setia tunggu kami shopping perfume dear. Dah la tunggu pastu belanja makan pulak tu. 




Ya Allah, thats why we all kata we all mcm baby ! 






Lepas selesai makan , roger along and jumpa at one point so we all proceed pergi jalan jalan tempat lain . We went to Esplanade . Nice building if you can see there :) Petang petang ramai org beriadah around there. Seronok sudah !




Kitorang enjoy sangat kat sini berempat.  yg lebih enjoy rasanya kami berdua je kot. HAHAHA. nak nak si tudung merah tu :p Lepak sampai lah habis waktu lepak.  Maklum lah, last day kan. .so, lepak sakan la kat sana sambil makan mashmelow . .yummmmmmmmmmmmmmmy ! sukanya ! suke la tiuuuuuhh :p




Kan best ada masa lapang je lepak tempat mcm ni, rasa tenang. ada yang baring study group . .ada yang berdating . .ada yang tgk bawah dari atas ada yang ada yang ada yang. .aaa mcm2 la lagik .




Kami berempat pon da cukup huru hara dah. Penat tu penat tapi enjoy :)


Seronok along ye :) jap ada jap takda hihi ! slua basah la along, gara gara guling atas rumput ! ahaha. rindunya la ! 


Ok done, byebye esplanade  . . Okey, kitorang pon rasa takda apa nak buat kat sini sebab waktu nak balik Malaysia pon makin hampir . So rasa dahaga and kami singgah di Artease . 
Artease ni tempat minuman. .kalau kat Malaysia we call it like cool blog gitu. .kan. .but kat sana siap ada room untuk dia sahaja. Like ice room la camtu :)


Best sebab dahaga kan ! haha. so kami lepak kat sini lama jugak la. Seronok and tak suka sebab dah nak balik dah lepas tu . . i miss you so badly lil cuzzy. Rindu nak bergossip before tidur ? bukan terus tidur ke sebab letih. HAHA.


Thank you so much to Mak Ndak sekeluarga kerana sudi menerima kami berdua as backpackers !
Rasa bila ke sana, kami dijaga baik sangat ! Pak Ndak is babah's brother . so we closed from there . cuma jarak keluarga kami je jauh . .so bila dapat jumpa mcm ni, baru terubat rindu. .actually Anor sepatutnya dtg Malaysia 26th Nov but the plan was cancelled sebab pakndak and makdak kerja. Takpela, next time we will meet again ok. kaklia and kak fatin welcoming you bila bila je. nanti kita hang out ok!  To along and abg afnan. .thanks jugak tau ! to mimin !. .waaah aku dah kenapa . .mcm takda tomorrows ! blog je pun datin weh ! haha.


Kitorang pon balik rumah untuk packing barang sebab lagi 1 an half hour je da nk balik Seremban. .huhu . .thanks guys ! love !

the picture  was taken on the 2nd day after USS. family .

last but not , gambar pakndak half just nampak telinga . .makndak tengah makan , along lapar sangat and abg afnan( along's husband) knp la pulak .HAHA sbgai kenangan. .candid was awesome !

p/s:
for those yang tanya datin and fatin via fb inbox sorry tak dpt nk reply satu satu, budget is depends. if you just want to go to USS, the cost is only 66usd. so RM 160++ . better bawak RM200 la utk USS. selain USS kami pergi jugak Sentosa station yg lain, tgk animation on the water. .'song of the sea' 10usd so RM 24. (yg ni BEST) .budget selain tu pon depends jgk sbb datin stay di rumah uncle. If you stay hotel, cost dia more than us :) ok take care and have a gud holiday ya!

byebye !




11 comments:

sYiRa LoKMaN said...

best nye ! ^_^

Liya Laa said...

mahal tak vs tu? ok,soalan tak logik ;(

eLLa said...

sedapnyaaa.... :)

laskar pelangi said...

seronoknyaaa datin kita bercuti =)

shark said...

waaalawei..
sodap btuil korang shoping ek..
next time g aner plak.

hazanis said...

bestnya....^^

Datin Tuu said...

haha. comel/ tu laa . sana cuci mata :)

VS Nitz said...

ur email babe..

VS Nitz said...

BUSINESS OPPORTUNITY AVAILABLE!!!
to be a VS agent (email me if interested)...

drop me an email at ceynit@hotmail.com

cx's said...

bestnye datin. admire kat FL. heee. :) kem slm byk2. hee

Maya Lisa said...

best nye! bila la nak ade peluang gi sana nih ! nak gi ngan datin najah la~