Friday, November 25, 2011

Her Perfumes .

Assalamulaikum .


Lama tak update padahal baru je update pasal Viettttttttttttnam. perlu ke nak type T lebih?  Datin actually baru je sembuh sedikit dari penyakit yang tak dapat dielakkan. Biasa la, umur meningkat ni, kalau tak jaga diri, mcm mcm penyakit. eh kau mengalahkan umur 40 tahun nak cakap mcm tu bagai. hihihi . anyway thank for those yang keep in touch and doakan kite ni. actually ive got some infections. ada bisul dua dua telinga. .it comes from cotton buds yg terdedah. that was something yang datin tak pernah fikir ia akan terjadi . I just pergi gov hospital but it was killing me inside and the next day, i went to the ENT medical pakar telinga, dia cuci sampai bleeding non stop. now alhamdulillah telinga semakin pulih. ok lain hari kite cerita pasal telinga .haha!


Today datin tak nak cerita pasal sakit sebab datin nak cerita pasal sesuatu yang berharga untuk diri sendiri. boleh ke tak boleh ke suka hati . korang baca je lah. haha. anyway, talk about  your favorite perfume kan, kita perempuan kan of course la kita nak kita wangi sentiasa . ada sapa sapa nak badan tengik berpeluh bagai pegi dating ? bau macam * . haks . kenapa mulut aku ni. biadapnya rasa. sorry la. eh taknak la sorry sebab lepas ni mesti cakap lagi benda yang sama . hehe. ok ok sorry la. yelah! yelah!


Everybody loves to have one or two or more perfumes in their life ! macam datin, tiga pun cukup la. Habis yang tu, cuba yg tu pulak habis yg tu pulak habis yang lagi satu tu pulak . Agak berputar disitu. Ha, gasak kau la. bukan tak paham kan :D 


Hehe kite google je. Nak snap gambar pon hidup segan mati takmau
 Ni la Vanilla Musk- Avon 


First, datin more addicted with "Vanilla" . Tak kira lah Vanilla brand apa sebab pati vanilla ni lebih kurang sama je and body pon sebati dengan vanilla, Vanilla yang datin kerap beli selalu di Avon( Vanilla Musk) , Body Shop, Victoria Secret (body mist). Itu yang kerap la kalau agak agak budget tak okey dalam bulan tu, kedai tu je la penyelamat . Vanilla ni  jenis lembut sangat. Datin tenang sangat and yakin bila dengan vanilla ni. Datin rasa sesuai sangat . Datin tau ada yang suka ada yang tak suka tapi dia membuatkan you MANJA dengan diri you sendiri . Thats why i love Vanilla .




Selain Vanilla datin addicted sangat dengan "J'adore by Dior" .  J'adore ni bukan apa, datin tertarik dengan wangian dia since habis sekolah dulu and ibu beli dari Mekah. Itu pon botol kecik but nice for me but not nice for my friends sebab dia kata, tak wangi sebab tak romantic bagai dia la kan. suka hati la dia nak cakap apa. HAHA. So from there, bau tu melekat la masa study Diploma kat Jengka dulu.    Sampai kawan dapat detect bau perfume datin lalu kat dorm tu . (Haaa ni mesti iya baru lepas lalu ni) dia sedar tak dia bagitahu dengan nada mcm tu seolah olah  datin ni seperti seorang mahkluk yang bernama bunian. Nak nak yang menyidai kain kat ampaian tu kan, datin lalu je tanpa dia toleh dia tau da sapa lalu. .(bajet dalam iklan la, orang tergoda padahal perempuan je pon haha!) Haa, agak lama la pakai brand tu.  Until now ibu da tahu dah apa favorite datin kalau bukan J'adore sampai ibu belikan perfume tu satu hari tu . Jimat duit datin . HEHE. Gembira kemain kepalang sebab excited ibu beli yang Limited Ed. punya siap ada golden dusk dalam nya as you can see on the picture .




 Heh , yang ketiga semestinya favorite ramai. ." Britney Spears Fantasy :) " Wangi kan. .ofcoz wangi . Rasa nak makan je orang tu . kaaan . Sekarang Britney da produce kan mcm mcm jenis. .midnight fantasy, radiance, believe etc.  Mcm datin, if going somewhere dinner baru datin pakai Britney ni. Sebabnya bau dia manis so dia sesuai untuk tempat tempat yang tenang je. Kalau nak pegi majlis ke , apa apa majlis la tunang ke . .baru pakai , almaklum lah. .you all ladies kan. Ada certain orang tak suka bau buah buahan manis ni sangat . Ada yang suke bau lelaki . Its depend actually dengan empunya diri . Bila you guys pakai perfume, itu memaparkan personaliti you guys sebenarnya. tak usah nak ikut orang suka perfume tu, you pon suka nanti lama lama you tak kenal diri you so from there, you build you own confident actually .Yeee gaya datin seperti tegas disini ya.




Okey lah, cukup la untuk harini dulu. Next entry cerita cerita lagi . byebye !

2 comments:

naf. said...

im using that fantasy britney spears.wangi sangatkan kan hee

Norasiah Nasir said...

x pernah guna pun parfume bau vanila.pas ni leh la cr..vannila musk avon