Friday, October 28, 2011

Singapore with the BEST one :) (USS)

Assalamualaikum !
Yeay ! naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !
boleh kan mcm tu perangai !

Happy gile kot bila ada masa lapang nak update blog !
busy mengalahkan peguam ! kenapa mesti peguam? kenapa tak doctor ke, engineer ke, ibu sendiri ke ? ayah sendiri ke? kenapa ?!! ya udah . 

Actually datin nakkkkk sangat update aktiviti datin bersama bestfriend di SINGAPOREEEEEEEEEEEE!
finally yes, im here ! Datin siap buat milo ais and goreng keropok ikan kot before start bikin blog ni :)
tambah seronok bila ada yang rindu blog sudu ni :D terima kasih banyak banyak. 'kesian dia kesian dia masuk penjara tinggal sepender ' rindu gile lagu ni . .ah ~ siryes tatau macam mana boleh tiba tiba teringat lagu ni. NEXTTTTTTTT! tu malas tu tak update lama, bukan apa . .mesti bebel lebih dari entry yang nak disampaikan . TENGOK tuu . Iya, please. 

Oke oke . baru baru ni datin and fatin pegi lah singapore :)
sebenarnya tour kami ni tak dirancang awal. Kebetulan fatin cuti and datin available on that date so dua dua sepakat nak habiskan masa lapang ke tempat selain Malaysia . Nak cuba angin baru, so kami pergi la Singapore berdua. Selalunya kan kami mesti hang out in Malaysia. PROUD TO BE MALAYSIAAAAAAAAAN yawwwn ! so kami pon beralih angin aaah. ske ske je kan mengalahkan dah ada gaji bulanan :)

Datin and fatin diberi green light dan diberkati perjalanan parents .Tuu lagi berkat and bahagia seronok sangat sebab diredhai kan :) kami pergi naik train sebab nak cuba naik train. lagipon KTM murah sangat tambang dia . Pergi balik from Seremban to Woodlands RM60. murah kan ? Masa pergi tu, baru la nak exchange USD. Mula mula ingat nak change kat sana, tapi mmg rasa takut tak sempat kan, so tukar jelah kat Malaysia. Gigih pegi tuka walaupun masa hanya tinggal 1/2jam je nak bertolak. Cool. .that was really awesome bebeyyyh !


Kami bertolak around 3:30pm and ada delay (hujan) so kami sampai around 9pm at Woodlands. Dah sampai kat Woodlands, Uncle datin pon pick up by a taxi :) Seronok sangat masa tu Pak Ndak depan mata . Masa pijak je kaki kami kat sana, rasa yes im really teenagers bro ! boleh?!
Odw perjalanan kesana, datin text jugak cousin datin kat sana, Along and Anor . Mereka sangat excited sama lah mcm datin, excited jugak ! Fatin siap baca novel sambil nak sampai tu . .so takdala bazir masa kan. Datin pun baca jugak notes test. tu takleh blah sbb counting days nak test sempat berjalan ! HAHA.

Ok, then kami pon sampai la rumah Pak Ndak ! They welcoming us like a fairy tails ;) cute ok! sampai sampai je lapar, so Mak Ndak buatkan nasi and sambal sotong ! boleh?! selera kot tengah tengah malam :) Masa makan tu, borak2 and story about USS. Kami taknak susahkan mereka sebab mereka bekerja on that Friday so kami mmg datang  as backpackers .  Hidup di tempat orang ni mmg mencabar and sangat seronok bila kita berada dengan orang yang sama dengan kita. I mean like us la. Best friends marry go round ! Mmg style pegi MRT utk ke USS by our ownself . Datin tak takut sangat kat sana sebab sana, CCTV is EVERYWHERE. Kes jenayah jenayah semua mcm takda je berbanding Malaysia. I think Malaysia perlu ada CCTV mcm tu  :)


Naik MRT , you guys akan rasa naik mcm train kat Japan pon ye, masing2 senyap. sepi . lain sangat suasana dorang . cool and dalam MRT tu, datin sempat berkenalan dengan foreigner yg odw utk bekerja.Tu pon gara gara ada something jatuh :) nice to know her. Lupa tanya nama . .Country sana kecik, so tak semua from Singapore. Mcm kita la kat sini, semua negara ada datang bekerja :) 


masuk masuk je dah haru biru nak main game mana satu, naik ke mana hala tuju kami ! siryes . Semua orang yang lalu lalang and baik hati jadi kami punya camera man :) Haha ! syiok la kann !


Seronok datang pagi pagi, orang pon kurang sangat. sekali kau keluar je main dua game, hambekk. .seluruh jalan penuh ! heh, ingat Jumaat tu dah boleh miliki USS. .tapi .. ouh, mmg best !


 Hehe, comel ok time ni. walaupun cameraman dia bengis seperti singa tapi apa pon takboleh. janji gambar kami, happyyyyyyy ! :))



taraaaaa. .puas berjalan ? :) teringat pesan ibu : adik pergi mana mana, jangan lupa buah tangan untuk orang yang terdekat ye . .terus masuk lantas membeli la sikit ole ole utk family kesayangan kami :) kikiki !


Dah sampaiiiiiiii USS! anyway, gambar pada datin tak banyak. But i promised to upload it on my FB InsyaAllah. I will meet her soon :) and a fews, ada dalam blog FATIN tu. Just go there ok . Datin tinggalkan episod kalini dengan video di USS and how u can feel it :) sila pergi, SUMPAH seronok !

p/s: datin da try offkan music background blog tapi tak sudah2 ada bunyi. u guys just off manually ok. sorry sangat.


Makan Makan Roti Prata, hati senang ;)
Masa 1st time dulu nak sangat makan, tapi kene que and terpaksa makan lain and kalini datang, baru dapat makannnnn :)


nak sangat jadi pengacara makanan tv Malaysia !'nak sangat ! hehe, nasib fatin baik hati tlg realisasikan impian datin walaupun takda orang pon amek tau . SOBS*


Ni la baby animal yang nak tunjuk you guys tu . .rasanya if you guys ada baca blog FEL, tau kot haiwan ni :)



DONE for our trip at USS and will begin for Singapore  hangout with our PakNdak's Family ;)

byebye!

Tips: minum air suam dan kurangkan ais juga kurangkan mengambil makanan berat di waktu malam dan sup sayur cukup untuk mengisi perut :)

10 comments:

Huda said...

bestnye..even ddk johor,berjiran dgn singapore, tak penah pegi pon...untung ler datin dah pegi...

cik wanie Lovela (CWL) said...

xajak

hani said...

u mmg bbakat jadi pgcara r datin anywy datin cantik and look kurus than b4. apa tips ni datin?

Cik Eka said...

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

rasa cam nak g jer..ehhhh..hehehe

Anonymous said...

dtn r u single or alrdy haf boyf?

Farida Amira said...

Anonymous?? hehe. ada org nak ngorat datin lah. Hi Datin. First picture sangat comel disitu. untunglah dah pergi singapore. huhu ;)

Anonymous said...

daten da upd8!!!!!!!!!!!!!!!!!daten dah slimmmmmmm bak kta cik epal..jgn slim sgt daten nti org x cam daten hehehehehe mantain k daten..

Ninie Dora said...

alahaiiii bestnyeeee...

ni yg try g sini :)

hafizudin said...

weyhhh!
seriyesli!
binatang apa tu.
kenapa macam dinoso!

hafizudin said...

kenapa gua rasa itu tangan semata-mata.
haha!