Friday, September 9, 2011

REMIND it back about 10years ago!:')

Hi. entry for today is kawan sekolah rendah !
it was like GENG BAS SEKOLAH  .
hehe ! ok , datin and all of them here
 mmg totally LOST CONTACT around 10th years ok !
now umur datin 22 tahun . 
Last is standard 6 and i am 12 tahun masa tu.
imagine please, berapa lama tak jumpa semua 
kawan kawan sekolah rendah !
wuwuw terharu ok terharu ! Ada dalam 2 3 orang 
je la still keep in touch itu pon
jumpa masing masing dalam FB. Nak jumpa semua, hmm dah buat group baru la dapat meet up kan!

ceria kan ! exclude my brother, nazirul and 2 others .

Ya, sumpah gembira habis ! nak nak dorang semua dah comel, cantik and handsome sekarang !
dulu masa sekolah kawan lelaki ada yang pakai kopiah ! :') messy gile kot fikir datin masa sekolah ! HAHA.
sekarang, yang tak pakai kopiah tu la, buat datin tanya banyak kali face to face, 'eh ko yg mana satu ha"
cheh, i rasa useless gile tak knl dia. kecik hati dia HAHA. dah la tengah berada dalam rumah datin .! dikerumuni semua kawan kawan ! agagaga. yeay that was Jijoi . Jijoi dah takda kopiah sekarang . but then dia tukar DP picture kat FB baru datin kenal .hihi comel ! 


7 September lepas, Datin organized one event . Venue ofcoz la rumah datin . Sebab yerla, nak tunggu mereka buat, bila la lagi. .hari hari dok wall at group last last im willing to make it real la kan ! RINDU kot !! Excited tak payah cakap la kan, mmg nak je cepatkan jam tu 8:30 malam :') Actually masa event ni , kawan datin dari KL, Bangi pon turun Seremban semata mata nak meet up . Event ni tak planning lama, terus datin buat :')
zira, mira, ila, sofiya, elia, raudiah, hanisah and adiba 
rindu lah :')


Datin masak ala kadar je . Itu pon dorang dah datang pon datin still at the kitchen. .Dari petang tu mmg handle it dengan abang datin . Actually, kawan sekolah rendah datin merangkap kawan sekolah abang jugak. Kawan kami la senang cerita sebab yela,abang and datin kan sebaya . 89th  and abang datin pon satu sekolah . .:) it was so cute lah kami dua beradik kembar tahun masa kat sekolah tu until now we're too closed !

azira, khairul, yusof, jijoi and nik
yes they are mine :)
lepaking for the guys !

Enjoy jugak lah berbughak kan . Sampai teringat kenangan kenangan lama and one more thing, masa sekolah rendah, datin ni terlalu manja tau. pantang orang usik sikit, pergi public phone call babah ! mengadu you allzzzzzz. .sumpah mengada ! haha masa tu masa kecik :') Balik, babah pon layankan. .cekak pinggang and marah la sapa yang usik datin tu . Usik2 pon usik mulut je, ejek2. .yela, budak sekolah kan padahal takda apa pon. terok datin ni. tolong lah .hihi . Ok fine, dulu kan musim shaker lead pencil tu. tau kan? yang satu batang RM6/RM7 tu . Sapa ada pensil tu, mean budak tu tak noob la kan pegi skolah ~ HIHI. dalam seminggu, boleh katakan ada aje la hilang .Hilang je, beli baru, hilang je beli baru sampai parents datin nak belikan arang je, tulis pakai arang ! kiki. kiranya, shaker tu macam nyawa la. pegi makan kat kantin ke, berhimpun ke, mesti bawak. Lahai, nak cite pensil tu kan mahal lepas tu ada la hamba Allah ni, sanggup curik pensil tuu .bukan datin je kene, kawan2 group datin ni lah semua hilang shaker tu ! HAHA. masa PJK la , hilang. suddenly, kawan datin dak Amira ni tergerak hati nak pergi toilet and it was so surprise haha bila tgk shaker smua tu dalam tangki jamban ! HAHAHAHA. sumpah terkejut. Yang paling terkejut Mira tu la sbb dia kenal shaker dia banyak kot ! boleh jual shaker tu you allzz ~ so kantoi la A tu yg amek sebab dia je yg bertukar tukar shaker. cute kan? wuhu ~ apa lagi datin, call babah la tgu kat pagar sekolah. .hee yes ! babah datang and babah said (sambil cekak pinggang) " hey ! bagi balik pensil anak saya" comel la babah ni. Kawan kawan datin pon tumpang semangkok la kan sbb ayah ayah dorang busy, tak boleh nak buat buat garang mcm tu.kikiki. . Dulu budak2, sekarang da besar. .bila teringat balik, ketawa la semua tak kira lah lelaki ke perempuan ke semua enjoy malam tu. Banyak cerita kami share :') sekarang time menaip ni pon datin boleh tergelak sorang hihi. it was so cute memory i had with you guys !
at 11pm. nak balik da. .wuwu.

ok guys ! hanya gambar boleh mengubat hati kita semua and Alhamdulillah, lepas ni masing masing akan terus keep in touch sebab masing2 dah meet up ! thanks to all yg buat rumah terbuka, ada yg sempat datin and abang datin pergi, kami hadir and  maaf  if datin tak dapat join sangat after this, sebab dah nak balik Kampus this Saturday . Hope you guys bring me up in your heart ya ! thank you. But, datin cuba utk free kan diri :') 

luvs-datin

5 comments:

aiman said...

meriahnya mesti u seronok ye x..u dah la ceria ok datin take care

Anonymous said...

kelakar la datin wak2 skolah!!! closed dgn ayah datin yer ina pun

cik faten said...

heheh.. comell jew... waktu sekolah dlu pon pencil shaker saye salu ilang jugak.. asal ilang je beli baru... las2 kantoi kat skola sape curi... ceriter kite lebih kurang same je datin.. cume babah saye xdtg la ke skola... hehehh.. and i call my father also babah like u.. :P

Cahaya Puteri said...

love you datiiinnn..;D..tang shaker tu,xleh blah..ak akn ingt smpai bile2..;D..anyway.tq..;)

Anonymous said...

jatol,da len dow mke nko! hampir tak knl huhuhu