Saturday, October 1, 2011

SPA AT HOME, ITU LAH DATINNNNNNNN ~

Assalamualaikum . .

Actually today datin nak share with you guys about penjagaan rapi seluruh badan . Datin sayang badan and kulit datin . .mcm tu jugak you all kannnn. . Everybody MUST love your own skin . .barulah orang lain senang hati. . hehehe ! 


Hee , datin percaya ramai wanita wanita sekarang ni yang takda masa lah nak jaga kulit, jaga badan . Macam datin jugak lah kan, nama je datin tapi lately, tak semenggah jugak sampai balik kelas tak sempat makan apa, terus campak beg, tido . sedar sedar dah mcm tak sedar diri .Serious, rasa mcm terabai gile nak jaga badan. Kalau cuti tu , ada jugak la nak belai belai badan sendiri kan . .lama lama dok dalam bilik air sampai ibu jerit nama kuat kuat dari bawah baru menggelupur keluar dah siap . Heee . Tapi kalau dah habis cuti semester, semua tu goodbye lah kan :)


Datin nak jugak la back to normal, pergi mandi lulur kat spa mcm dalam tv tu. .takyah dalam tv sangat la, kat NONA tu. .haa, aduh. .kalau orang lain dalam bath tab tu, dah bayangkan kita sendiri dalam bath tab tu . Bestnye kene urut inang inang dayang dayang . kan ? HAHA ok datin tak sedar seronok sangat menaip sampai berharap agar datin tak keluar dari topik :D 


Heh, sekarang zaman dah moden .   Semua hujung jari kan. Tak payah nak keluar pegi Spa sangat la . Simpan duit and jimat duit minyak kereta tu. Beli barang dapur. Jimat kau, jimat duit mak ayah/ laki kau jugak . theheh . I was like teruja actually lepas tau yang sekarang ni sapa sapa yang rasa takda masa nak mandi lulur kat Spa-Q, Spa-X watsoeva, boleh la korang mandi lulur sendiri di rumah .  Yela, datin try try jugak lah kan before before ni, semua sama je cuma bezanya ada yang mengurut kita . Tu je :) Then ada la yang introduce datin pakai product Spa ni. Datin tak reti actually nak layan something product takut effect kat kita yang tak biasa tapi dah ada keyakinan untuk cuba, dalam waktu terluang pulak tu, apa lagi, teruskan je lah kan :)


So datin cuba la satu product mandian lulur ni. FIRST, ok fine aroma dia.  datin berani cakap la mmg mcm kat Spa betul . Ni bukan kat spa kat luar tau, ni kat rumah sendiri. Tu yang SPECIAL tu. Untuk yang busy tak sempat nak keluar pergi spa, boleh la sajikan badan anda dengan mandian lulur sendirian berhad dengan hanya mengeluarkan wang yang agak murah ok :D Tak kisah la, suri rumah ke, wanita bekerjaya 24-7 ke . .untuk semua lah . .mandi lulur ni boleh dilakukan DI RUMAH . .:) wah, beria nya aku ! thehehe ! Actually datin excited nak share bukan sebab apa, sebab datin da cuba sampai ibu pon terpengaruh and my aunty pon berminat sebab kebetulan dia ada dengan kami time tu :) ahh SEGAR! datin ske bau dia yang traditional tu. .aroma , tenang saja ;)


RM 28 (SET) sahaja


Dia ni bentuk botol tau, jenis berkaca so you guys boleh uruskan dia dengan cara yang sangat mudah . Datin cuba baru 2 jenis which is GEL MANDIAN SANTAN KELAPA dan LULUR MANDI BIJI KOPI . . . Traditional sangat ke? tapi, ni lah yang ok khasiatnya . OK we proceed for GEL MANDIAN SANTAN KELAPA ( GMSK) ni semulajadi and mmg dibuat tanpa menggunakan BAHAN KIMIA  ;) nama pon santan kan( jgn imaginekan santan original kat dapur masa nak masak :'( ) dan ia mempunyai asid laurik utk merangsangkan pertumbuhan kologen dalam sel kulit dan nyah kau si kuman ! no bacteria la senang cerita :) . Sesiapa yang ada sel kulit mati tu, produk  ini yang terbaik . Boleh jugak la nak anjalkan kulit and melembabkan kulit seperti sediakala. Ia akan mengembalikan semula struktur kita yang dahulu, InsyaAllah. Actually datin dapat tau, siapa yang sunburn, Alhamdulillah GMSK ni dapat kembalikan tone warna kulit asal dengan kadar yang singkat .Remaja also boleh pakai. . :)  LULUR MANDI BIJI KOPI ni  dia boleh memutihkan bahagian yg gelap, khususnya bahagian peha ke, mana mana la :)




Mcm mana nak pakai ? SENANG and MUDAH je  ok ;) Mula- mula datin pon taktau nak buat mcm mana, tapi nasib la panjang akal, rajin lah bertanya :D hehe kata berdikari . ekekeke . Ok, mcm gini . .you guys cuma perlu campurkan  dua sudu besar GEL MANDIAN SANTAN KELAPA ni ke dalam bekas yang berisi dua sudu besar LULUR MANDI BIJI KOPI  dan jgn terlalu cair ye LMBK ni. Then, you guys kacau/bancuh hingga sebati  dan perkara yang paling seronok adalah duduk and lulur lah badan permaisuri anda tuuu dengan apa yang anda bancuh tu tadi 5min-10 min. JANGAN TERTIDUR sudah . HEHE. AMARAN  :) tauu ! kang terlalu asyik kan, susah pulak :) Ok lepas je 5-10 min, bilas lah . .Mcm datin, datin pakai 4 kali seminggu :) Yang istimewanya, produk ni utk SEMUA jenis kulit .jangan lah bagi baby pakai :')  Actually, produk ni dia jual set set. mcm datin pakai ni, GMSK+LMBK . .ada laa good khasiat dia buat camni kan :)




Waah, seronok lah share dengan you guys sebab datin akan berani share something dengan apa yang datin dah cuba and ada produk tu datin dah beli . Kalau setakat dengar orang cakap je, tak da lah datin nak pop up kan kat you guys sebab takda bukti kan. so, datin share ni mean datin dah yakin and dah cuba :) YOU MUST TO TRY IT OK. selalunya, benda benda yang tak berapa org tau ni lah yang baik sebenarnya.  Datin online and i stalk page ni and tertarik nak cuba , sampai lah datin sendiri yang menjadi pembeli :) Ok guys, TAK MAHAL ok, TAK MAHAL. boleh la bagi hadiah kat ibu anda, kakak, adik , sapa sapa saja :) Since pakai this product, rasa relaks and mmg ada la perubahan. Alhamdulillah. .rasanya mmg you guys should try it . Mmg ada rasa lain . Biasa lah, hilang penat kan seharian, apa salahnya. Kita kene lah manjakan diri kita . .Ibu datin selalu cakap ayat tu  kalau lesu datang. Sebab mmg btul pun, bila kita manjakan diri kita, kita dapat lawan penat  tu tau. hati rasa tenang je ;)  Nak nak apa yang mereka produce kan ni dari Indonesia. Estrak Buah Mahkota Dewa yang femes jugak la kan . Kalau sapa sapa yang tahu, tahu la khasiat dia :)


Mengikut pengalaman datin ,
GEL MANDIAN SANTAN KELAPA :
RM12.90 (SEM) , RM16.90 (S&S) and RM22.90(BRUNEI)


LULUR MANDI BIJI KOPI :
RM15.90(SEM), RM19.90 (S&S) and RM25.90 (BRUNEI)




Selain yang datin beli ni, kalau you guys rasa nak cuba aroma lain/ jenis lain, ada je (1) if taknak beli set, tapi beli set is better , dapat murah (murah lagi datin suke hehe) :

  • Gel Mandian Zaitun- RM14.90
  • Gel Mandian Santan Kelapa- RM12.90
  • Lulur Mandian Sari Rempah- RM15.90
  • Lulur Mandian Biji Kopi- RM15.90
  • Sabun Payung Mahkota- RM29.00
  • Herba Dewa Mujarab- RM15.90
  • Bedak Herba Resdung- RM18.90
  • Garam Spa Kaki (lavender/halia/jasmine/pudina)- RM14.90
  • Lulur Garam Susu Kambing- RM18.90

Actually, haa sebelum datin terlupa, nak mention jugak la about Sabun Payung Mahkota ni,
Sabun ni sangat baik tau. Sebab apa, dia dapat menyerap lendir yang over at your virgina, and mencegah keputihan pada yang heavy tu kan . protect your virgina from bacteria, melembutkan and menganjalkan your virgina, menghilangkan bau (OK NI IMPORTANT OK, please jaga) , merapatkan dan mengecutkan otot otot di virgina anda dan menghilangkan kesan hitam akibat geseran kat peha tuu :) if ada la kan ;D ! Jenis jenis lain tu ada jugak yang boleh menyembuhkan kencing manis, darah tinggi, buasir berdarah, asma, resdung , penyakit jantung, lemah syawat, batuk/demam berdarah, kolestrol tinggi , ekzema, senggugut,  haid tidak lancar and sakit urat sendi tulang.




Takpe lah, Yang lain kalau you guys nak lebih details, you guys masuk lah website ni :

MUSH ONLINESHOPPE . Blog ni lah yang datin usha usha and sampai menarik minat untuk cuba :)



If you guys nak tgk details about one product, you just click on the icon then nnti dia paparkan la lebih details.
lebih kurang mcmni lah : Harga Set Mandian Lulur

Owner shop yang baik hati . Soft je :) datin kenal pon sbb produk ni . .you guys can call her kak Jijie :)
Nak info lebih , call je : 017-3709989 (Jijie)




START TO DO SPA AT HOME :)
 JIMAT and PUAS HATI !


KOSMO (Kosmetik & Spa Products)
TRADITIONAL MADE of HOME SPA PRODUCT

thank you dear readers .
love, Datin.

7 comments:

Anonymous said...

interested.like your style datin

Namekugadis said...

after bace ur entry,i terus order product ni taw..good entry..

Zinnirah Humaira said...

wow wow..teringin mahu berspa di rumah juga :)

LittleGurl said...

waaa mcm berminat je ni..badan kite dah mula ketul-ketul.mencik.

Anonymous said...

i nak kulit cantik mcm datin ok i order soon tq inform this datin .

Seimura said...

thanks datin for the info. muaxx

Anonymous said...

Datin u Pakai product ape utk muka..cantek