Sunday, September 18, 2011

show your happiness :') its BETTER !

Assalamualaikum to all my dear readers !


HAA , nak jadi seorang ibu ni mmg banyak tanggungjawab you kene tahu :')
At least you kene ada perasaan sayang pada 
budak budak kecil yang mcm mcm ragam ni.
Datin mmg terlalu sukakan budak, 
bila stress ke apa ke i need them to push me up back !
serious, gelagat dorang akan penuhkan semua ruang yg sunyi . Lagi satu, budak kecik ni dia ni jenis jujur sikit. Kalau you guys tanya, dia akan jawab ikut sedap rasa je la. Kalau you guys rasa you guys kurus and nak yakinkan you guys tu dah kurus kan, cuba tanya budak budak tu, ofcoz jawapan dia tak memenuhi hasrat yg sememangnya kita mengharapkan jawapan dia mcm kita harapkan. *datin rasa ayat tunggang langgang dah dan tak boleh harap Malay language aku ni.sorry.



Serious, kalau berdasarkan pengalaman datin, sepupu sepupu ramai kecik kecik, anak anak  kpd sepupu tak termasuk lagi :')  Lagi macam macam kerenah . Pernahlah datin tanya adik sepupu datin yang mmg serious jujur gile jawapan dia. kalau korang jadi datin yang cepat tersentuh hati ni mmg menangis and sure kau benci budak tu ! HAHA. Actually datin just tanya je la, 'rindu kaklia tak , syg? (syg digunakan untuk mengambil hati supaya dia menjawab dia akan menyatakan yg dia merindukan datin) so dengan yakin dia jawab ' buat apa nak rindu kak lia ?! kaklia bukan bagi apa apa pon kat kite (sambil berpeluh main bola kat padang and muka dia penuh dengan tekanan) HAHAHA. siryes weh ~ time tu datin rasa nak angkat nak campak je kat tingkap kampung nenek  HAHAHA. tapi ngenangkan dia tu comel and sangat manja , kan. .so sayang lagi la sampai sekarang :D how cute of them actually . terhibur takpayah cakap la :') 


So for today memandangkan datin pon sorang kat rumah sewa, roger si FEL, mcm tak jadi nak kacau sebab teringat dia next week ada exam besar . .:') GOODLUCK dear baby girl super bestie, roger si adik, Azar, teringat dia dating pulak . Hehe :') dengan diri yang sendiri ni , so datin pon ambil keputusan untuk jumpa mereka mereka yang menceriakan hari datin selalu :') So datin bergegas la gerak Subang sebab rumah paktam kat subang :) nak jumpa Dini :') Piya minggu depan baru jumpa :D Datin rindu gile Dini ni, the only one yang memahami kakak dia la kiranya :') sweet of dini my lil princess bagai . . . .(ok tlg sambung) . Datin sampai sampai rumah je, dini tengah berjalan kaki baru balik beraya dengan kawan kawan dia . Datin turun kereta, eh mcm biasa, berpelukan di khalayak ramai itu normal mcm 15 tahun tak jumpa tu pon dianggap biasa padahal raya baru jumpa :D HAHA. rindu gile kat budak kecik :') Rasa nak menangis pon tak jadi dah sebab dapat jumpa dia . Tidur dengan dia, cerita dengan dia :') yela, seronok tau bila kite cerita apa yang kita rasa orang lain akan rasa annoying kat budak kecik sebab mereka la pendengar paling setia and akan tertidur bila bosan :D wakakak ~ Dini teman datin sampai 2 pagi mcm tu la bercerita sebab datin proceed bbm dengan ibu datin pulak. mcm tau tau je ibu datin yg datin tak tidur lagik :D mungkin status bbm tu kot :') sekarang nak buat apa apa kene beware, ayat kene jaga sebab ibu ada bbm :D HAHAHA.gile hipokrit padahal ibu baca kot blog aku ni * ibu comel :') i love you.



Ok memandangkan dini dah mengembirakan datin and siryes mmg tak rasa sunyi, so datin pon balas la budi anak kecil ni dengan membawak dia dengan abang dia pergi Sunway . Hajat nak shopping sikit langsung terlajak pergi wayang . Biasa la, berbalik kpd soal ibu, perlulah ada kewangan yg kukuh. bawak budak kecik ni macam macam kerenah :) takkan la anak nak itu, kita tak bagi kan, nanti dia hentak kaki dia depan public, kau yang rimas as a mother kan nak nak muka mereka moyok and takda mood nak bergerak laju cam kite :') . so, beli jelah . . so duit kene ada :) thats what i did la ~ Btw, u need to spend ur money utk dia je one day tu, kalau takda, toksah gatal nk bawak jalan ok! HAHA kang kesian datin tgk u guys kang :D  boleh la kan kalau nak jadi ibu . 





Tihtihtih ~  masa solat , ada aunty from indonesia tanya datin, is that your daughter, yes ! she is my cousin ! *gelabah nk jawab apa sampai tak paham soalan dia . boleh la kan jawab salah, asalkan dia puas hati ada jawapan .HAHA.  Btw, thanks so much to Aliena and Intan . The person who met me inside the surau . Hee, tgh removed make up ada sorang usik bahu and ask me, "tumpang tanya and kalau salah, sorry ye mungkin seiras : ni datin ke?"  comel gile tanya beradab mcm tu :') wondering mcm ggu dia nak guna cermin actually rupa rupanya kenal . thanks follow my blog actually dear. gambar nk upload pon takda la syg, lupe nk mintak bluetooth :) nnt tag jela di FB ye .. anyway, cantik nye you guys pakai baju kurung :) and bla bla bla .  Datin bawak Dini tengok 'Raya Tak Jadi'. Nak tengok before ni, FULL so harini alhamdulillah dapat tengok :')  teringin nak makan whooper, makan la kat BK. time tu tgh crowded sebab ada event bola apa tatau . yg datin tau sepanjang datin makan, Jepun menang . HEHE. tgk kat tv aje la pasal ni.


ok dear , gtg.
 take care and thank you so MUCH !
byebye.




8 comments:

imahakhyar said...

2gu 2gu akhernye upd8 yer datin

Fatin Liyana said...

dini dan datin dua dua comels! weeee!

Anonymous said...

folo blog u cs i like u datin. my idol!!!

cik tyka said...

best sesgt blog datin . ememmmmm

DfyStrawbery said...

both of u sangat comel :)

Anonymous said...

blog menarik dgn owner cantik

zOeY zAu YaH said...

sunyi tu mmg x best kan..nk aje carik semua org tp org x sentiasa dgn kita sbb msg2 ade life sendiri n kanak2 adalah terapi yg plg best..blh lupa semua benda bila hadap depa ja hihi..

Irfan Jamil a.k.a AkuShare said...

Takkan sunyi punya :)
Salam dari AkuShare dan Irfan Jamil Jom lawat Blog Artis saya