Sunday, September 4, 2011

Raya with my Piya sayang :)

As'salam ~
Merata datin beraya harini . .
Seronok sangat lah kan sampai  perut buat hal.
wuwuw ~ hakikatnya, makanan tuan rumah hidangakan, 
sangat lazat ! Actually datin harini ke Selangor.
Beraya rumah Maklong datin di Pandamaran Jaya, Klang.
I just post 'check-in' di sana and i've got 
text from my other friends invite datang rumah alang alang datin di Klang.
Alaa, serba salah pon ada datin rasa sebab mintak maaf
la you guys sbb datin tak drive, ayah yang drive. 
Nak bawak kereta dia pon, datin cemas cemas.
 Orang dah invite, kene la datang kan tapi harini maaf sangat tak dapat datang. Harap tak berkecil hati. We all kejar masa jugak actually, lepas beraya rumah maklong, kami terus ke Kg. Baru Subang ,
rumah  Pak Tam pulak.

Di rumah Mak Long, datin makan
 rendang ayam and nasi impit :) Sampai sana pon elok2 Zohor and at 3p.m terus kami proceed ke rumah Pak Tam pulak. Itu pon sempat jugak curik curik masa ke rumah jiran jiran Maklong. Haa, datin suke suasana rumah  MakLong ni sbb kat sana, kami bukan setakat beraya rumah MakLong je, tapi beraya rumah jiran jiran Maklong yang sumpah Best ! Baik gilee. Dah rasa mcm family sendiri ;) hmmm eee, dapat duit raya lagik tau ! untung ikut mak ayah pegi beraya ni :D ekekke ~comel ! Datin dapat rasa kan la yang datin happy on raya ni. hehe sebab my family and friends are too closed with me ;) Syukur Alhamdulillah ~


Datin pon dapat call dari Dini yang MakTam dah suruh datang rumah :)
So kami pon bertolak and one more special is, 'KakLia, ada seseorang tunggu KakLia, cepat lah datang !'
terus Dini letak tak sempat nak tanya siapa . Berdebar jugak la kan siapa yang comel buat kejutan ni kan.

Actually sampai sana je, cousin datin yang lain dah ada and i was like excited and turun kereta dulu. and you know what? 
apa kejutan ?!  Oh my reallyyy cute sister is there, 
PIYAAAAAAAAAA !
See how i miss her lots ! Kejutan yang pada datin terlalu besar sepanjang tak jumpa dia ni. datin ingat Piya kat rumah MakTok Shah Alam and kalau balik Puncak Alam je akan jumpa dia, sekali dia kat rumah Mak Tam . eee, nak nangis pon ada, rindu sangat kat Piyaa ! 



Thanks Pak Tam, Thanks Mak Tam for this ! i miss my sister lots , sobs* From datin datang, sampai datin balik, she always with me ! so cute and lasak Piya ni actually!
sayang piyaa so much ! 
Bila Maktam cakap, 'dia datang nak jumpa awak ! so maktam bawak dia balik' cute kan. .rindu kaklia dia sangat ni :) 'Kaklia dah cut hair mcm piya sbb rindu piya tapi panjang sikit dari piya . .' then she reply me ' cepat bukak ! piya tak sabar nak tgk akk piya ni ! ' and she was happy sangat :)
sayang piyaa :')



sempat Potpetpotpet masa nak solat. rindu piya . .
rasa nak bawak dia balik tapi dia sekolah ~
takpe, i just kene tunggu brapa hari lagik nak 
jumpa budak kecik ni . She was in standard 1 .
but DatinWowhh wanna be ~ cute kan ! 
masa kecik, lagi comel ! besar ni, lasak  dia. Ya Allah ~ :')
Wajib penuhkan gambar dia dalam phone datin. 
Pengubat rindu datin sorang ni , 
alahai ~ Thehehe ~ aktif dia, sapa larat. .dok la sehari dengan dia . and you will love her as i did .



Piya, thanks so much syg !
kaklia rindu piya :')
just for you Piya for my entry today .
luvs ~


p/s: Entry Raya with all my friends around will be next :D

2 comments:

Anonymous said...

iras datin tu adik datin yer

Aida Azryn said...

comel dak tu. ;)