Saturday, September 10, 2011

It's TOO general, GUYS!


Hidup ni perlukan keyakinan yang tinggi.
without keyakinan, semua akan tunggang langgang. kalau asyik bermain dengan perasaan negative,
apa nak jadi, boleh fikir . semuanya boleh dilakukan dengan baik and fikir dengan waras.

If you feel better bergerak sorang, just move on. Kalau rasa sakit kepala dengan kerenah sekeliling pon up to you because that is you. You ada hak. Risau orang hilang dari you, itu pun hak you tapi sejauh mana you nak fikir tentang tu kan sebab you still have a million friends at your back actually, cuma you tak pernah nak fikir.
yang you fikir, yang ada sekarang is 'memadai' . You should thinking about yourself baru you boleh fikir orang lain. Hati sakit buat apa, kalau memendam yang you tak tahan. You always dipergunakan, apa you dapat? :') you will have better . YAKIN yang you akan dapat yang lebih baik dalam hidup ni kalau you pegang dengan prinsip baik you :')

common la, you da besar :') matang berfikir . Kita ni tak boleh bergantung 100% dengan orang. You must have life space actually . Orang cemburu, orang khianat, hey its normal guys :') People always said, orang yang mental je takda masalah .hihi nak ketawa pon ada sebab mmg ye pon. Ada certain people, kita tak boleh lebih dari mereka . Ada certain people, tak faham erti penghargaan . yeah, everybody should have thier own quote actually :)

Entah la datin ni tiba tiba nak cakap perkara ni . Im not strong enuf la nk handle perasaan orang at least i cuba la kan mana yang mampu. Masing masing pernah ditempat ni, so apa salahnya kita renungkan sekejap pon jadilah kan . At least you can think who are you . Don't trust people around selain family you .Simple kan?
nanti takda lah you ralat if jadi apa apa on you. lagi sekali, dah besar kan :') Have a good motivations from books. the skills was very good :) 

Datin just want to share. 
Life is too simple, if you can handle it yes, you won ! 
ok ! thank you , bye bye.

4 comments:

jaja said...

ehemm macam tau je sebab apa ni hee chill la kak ya.. orang lain tau ckp je kan.. believe in karma. nanti kena balik tuu :DD

Datin Tuu said...

no dear. biasa la as human. kite kne kuat. tak kisah la ada yg memfitnah, fikir ngtve, kite blh bergerak sorang sbnrnya , jaja. tak smua nya kite tak boleh kan :) ni general. ni bkn sbb blaku pada akk, yg da lepas, lepas la :) karma like you said. its normal cuma doakan yg terbaik sahaja utk smua org :)

Aida Azryn said...

betol datin! kita xley percaya sangat dgn orang sekeliling kita melaikan keluarga sendiri. Sebab keluarga kita sendiri yang betol2 fahami kita..

Datin Tuu said...

hehe aida. kan . tu la. be urself. u will know more than before :) ini bkn soal bercinta je, byk lagi yg berkaitan :)