Saturday, September 3, 2011

Happy Raya for Datin. Day 1-3 !

Yuhuu . .Selamat selamat hari raya . .
Raya tahun ni cukup excited pada Datin.
Post raya lepas pon excited jugak !
tatau la apa aje yang tak excited pada datin ni .
 hihi ok gedik kau!

Anyway tak lewat la , 
datin nak ucapkan meriahnya raya kita kan!
tapi kan, bila baca wall FB kawan kawan Datin , 
"ahh~ bosan la raya tahun ni. ."
hee korang ni toksah cenggitu ! 
datin tau korang cakap cenggitu sbb korang
tak dapat duit ghayer sarung angpau berkilau kilat cam datin kan! korang kene masuk keje dah kan ~ 
ahh ~ i told you . .i know laaa ~ HAHA.

ok ok gurau gurau. namau la marah ~ alahai kak nam ni pun ! takleh bermanja sekarang ni. Pejam celik pejam celik dah raya 
ke-5 dah kita kan ! Alhamdulillah ~ Ada yang tak balik balik dari kampung lagik. Ada yang taknak balik bandar sebab nak ikut beraya satu kampung . (Dalam hati: Ok aku anak kak Pah. . kau ada familir muka aku dalam tv?? , 
hee aku anak Malik hensem tak aku . . 
(sambil carik anak dara nenek sedara kau sendiri) . .
kau knl aku? eleleley. . yela tu tak ngaku sambil tayang baju cantik! :D )
gurau lagi dua kali ~ yelah, raya jelah masa yang ada untuk kita jumpa semua orang kan .

I was like, ok fine dah besar  pon rasa
 mcm manja gile ngan nenek nenek atok atok !
raya nak nak gesel gesel bahu dah dapat duit raya ! 
ketok kepala kau * Ok mari lah datin mulakan kisah raya 
DATINNNN ~ membebel banyak pon, bukan dapat duit raya lagi.

Raya Pertama ~
PURPLE
nak buat guanaa, datin ada abang  and dating ler dengan abang datin :D

Semua orang patut bersyukur ada kampung, 
so balik kampung ! Datin beraya Seremban je seperti 3 tahun sebelum ni , sebab maktok ayahtok dah duduk Seremban. Balik kampung pon setahun 
sekali tu pon bukan raya .  Huu ~ Ibu datin bertugas on the first day of Raya,
so how nak gerak balik mana mana kan ?  Seremban aje la kiteww we.

TAPI syok !  datin raya dengan keluarga datin yang comel comel 
ha~ toksah bawak main ~  hadiah la tuu tak balik kampung :D
Mcm biasa, Pagi raya bangun awal pagi sangat sbb alarm sahur tak dimati mati kan, mandi sunat aidilfitri and bersalaman dengan insan insan tersayang hingga akhirat and bergerak lah ke Masjid Negeri untuk Solat Sunat Aidilftri. Syukur, dapat jugak diberi nafas utk menyambut Aidilfitri tahun ini ;) but i will miss you, Ramadhan.

 Actually, datin mcm biasa lepas selesai tu datin dan abang bergerak ke MB open house. Maklum ler, Puan Ibu bertugas disana kan :) anak anak pon kene la berada di sana jugak . TAPI datin tak keseorangan , datin bersama abang kesayangan, epul encik sepupu dan dua orang gadis termanis Azar Nadhirah + Azar Amira.

                


Thanks for this darling ;)






Fun and that was my day with all of them !
serious mmg happy sangat sampai orang sana dah mengemas, kami still disana . Lepak at Kopitiam,  tak selesai lagi tu berhibur !
sampai Asar and balik rumah ~  I was like, eee gile lama pegi open house ! pegi kopitiam pulak sebab nak lepak privacy katanya !
seronok sangat .Pergi la 5 orang ni ke  sana just for Teh Ais :D 
Balik tu, datin singgah rumah Makngah beraya :) 
and finally, jumpa la saudara mara tersayang semua !

 :)

******
Raya Kedua ~
PURPLE+PINK


Ok Raya kedua ni mmg menarik untuk datin !
Datin balik Kampung jugak akhirnyaaa!
But, di Malacca! my Babah side.
Excited lagi sekali ! Haa, tolong lah. 
dalam kepala ni asyik fikir nak ke laut tepi rumah je,
duduk tepi batu , campak2 batu 
dalam laut. aaa ~ tu yang mahal tu. HEHE.
Datin serba pink purple for that day ~
Balik kampung kan, 
so mesti lah saudara mara 
dalam fikiran ~
Family datin paling lambat sampai seperti biasa :)
kekekek ~ still BBM with all my cuzins lagik tu. .
rindu punya pasal.
and finally, datin tiba la disana kampung tercantik !

Come, i show you all my cuzzy's.
Datin terlalu closed with them.


ni pulak, tatau camne leh terlepas ke laut


Meriah toksah cakap. mcm you all  . .meriah la kan kalau
dah ramai ramai kan ~


ni baru sikit, tarik lagi !


bila panggil mak ayah semuanya !


see, mana tak riuh . 
Ni belum side Singapore balik lagi, kalau balik. i was like. .
Ya Allah. .lagi meriah !
Mak Ndak, Pak Ndak, Kaklong,Abg Afnan, Mimin, and Anor. .
miss you guys ! and all over there. .
we're here wish you, Happy Raya :)


Terik youuu. .Panas bahang. .tapi gigih ibu ajak bergambar.
tapi why must i yang over .
heh ~ no hal la kan ! :)
banyak rumah kat kampung melaka datin pergi.
Rumah mak tok mak tok sedara :)
tapi tak best and keadaan comel sangat
 sebab semua ingat datin dah kerja !
so NO DUIT RAYA! auch ~
but, aunty uncle bagi manyakkk! *pelok!

balik Seremban at 5pm and semua 
serbu rumah datin malam tu :D Alhamdulillah penat penat pon  kerja dapur pon jadi tak berat sbb
happy sangat kan orang datang rumah . 
 Lepas selesai rumah datin, kami berarak
pulak ke rumah saudara mara lain. Nak dekat pukul 1 a.m jugak  la sampai rumah and datin selesai
habis kemas dapur semua tu around 2 something a.m and tido terus. Ibu dah lama collapse, so mcm biasa la, datin la di dapor dengan abang and babah. letih sungguh semua orang ~ Tapi FUN ;)

*****

Raya Ketiga ~

Datin tak gerak kemana mana 
melainkan dalam kawasan Seremban je.
Rumah makteh ada buat open house. 
Mcm biasa la bangun pagi je dgr ibu kat dapur. 
Terus terjaga. Dah settle semua kerja rumah , kami pon 
bergerak rumah makteh. seronok seronok !
Raya ketiga kawan kawan datin da 
berjanji dah nak datang rumah. 
Agak bercanggah jugak la kan.


Kejar masa jugak la on that 
day sebab kawan datin si Shafiq nak balik KL da sebab
kerja pada esoknya tu. Habis cuti kan. Selalunya kawan2 datin datang malam so on that day, they all
datang siang . Before sampai rumah tu,
datin singgah la market utk buatkan  hidangan kawan kawan yang nak datang on that day.

Petang sampai malam,  
kawan kawan datin Alhamdulillah datang.
 So datin duduk je la di rumah :)Hati seronok sangat kawan kawan datang, lepas tu borak borak .
 huu~ mcm mcm story . 
 Raya la masa yg best jumpa kawan2 kan. 
Itu je cuti panjang yg ada :)  so ni la the guys yg very the closed since school . Alhamdulillah,dah berjaya semua kawan2 datin ni.

my protection .

Amir, Syafiq and Yusof ;)



p/s: 


Okey , raya keempat ni datin mmg betul betul happy!
sebab datin dapat jumpa semua kawan kawan datin !
time to datin bergerak.
 Selagi sempat bergerak sebelum orang serbu rumah, 
baik datin hang out with all my girlfriends :D
So, we all raya la dari rumah ke rumah.
nak update kan pon, 
tgu lah datin continue on my next entry ye.
sebab esok datin akan bergerak ke rumah saudara mara di Selangor. Klang and Shah Alam :)
thanks for dropping here, dear!
take care ya !


Ok dear readers, dalam kegembiraan kita, ada terselit kesedihan, mari kita sedekahkan Al-Fatihah pada
Jurukamera BernamaTV, Noramfaizul Mohd.Nor, 41 yang telah meninggal dunia akibat terkena tembakan peluru sesat semasa  membuat liputan Misi Kemanusiaan Kelab Putera 1Malaysia di Mogadishu ,Somalia petang semalam waktu tempatan.


Al-Fatihah.



7 comments:

Anonymous said...

nak meet u datin!! i suke stail u-ira

Aida Azryn said...

wow! meriahnye.. hehe.. ;)

DanieL AdiE said...

Wah..kg datin kat melaka?

which part of melaka?

Adie orang melaka tau...

Anonymous said...

u look slim now datin.mendadak la.bg tips.

Datin Tuu said...

anynmos : hee cute ! jum ~ simple me, dear.


aida: alhamdulillah. camtula hendaknye :)

daniel : haaa, kan area ALAM. tau? K.Linggi. u ?

anynms: hehe. mana ada. mgkn 3bulan kot try tak makan malam sgt. susut sikit la perasan jgk kdg2 :) try la.

Elyzatul Nastaysah said...

la..datin area alam tu ke?kg kte area tu gak.pasan tak before alam, de KG.TENGAH? tu la kg kte. ruginye tak pat jmpe datin=(

Nur Salsabilla said...

Santekkkk !

Bestla family besar ;)