Wednesday, August 17, 2011

ZackZukhairi. .i was like. .ohhh OSHEMMM :)

Assalamualaikum , 
Petang petang mcm ni, layu and mata pon nak tidur .
Tapi nak tidur pon, kerja kat rumah berlambak nak kena settlekan.
Jap lagi nak buat Tad nenas. 
Kemas dapur, basuh baju, cuci kandang yumee!
alahai, rasa serba salah nak update blog sekarang ! HAHA.
tapi, just move on la kan! Dah alang alang ni :)

Tadi check contact number yg ada dalam phone,
suddenly tergerak hati nak call si zack.
Lama tak call dia, masing masing busy, apa khabar dia lately pon,
datin langsung tak tau ! Heeh, mmg tak boleh harap :)
Before call, datin try usha usah FB dia yg agak lama la datin tak stalk back kan. .

You guys , serious !
Datin sangat terhibur . Ye la, manusia mcm mcm ragam :)
Manusia juga perlu cekal . Bila tengok lukisan lukisan kartun si Zack (ZackZukhairi) ni,
datin rasa, banyak motivated diri datin.
Yela, bukan apa . .bila datin lihat hasil karya dia lukis tu kan, datin dapat rasakan yang semua org ada perasaan seperti kartun yang dia lukiskan tu.
Rasa kartun tu adalah datin . .cenggituu ~

So dek sebab touching dengan smua tu,
datin pon amek hp datin, terus call !
he answered me but datin dgr macam busy je,
yes, lupa dia bekerja skrg :) tunggu pukul 3ptg, dia janji nak call back, 
kalau takda, aku delete terus phone number hang!



Datin call bukan apa, datin dapat rasakan yang kartun tu hanya lah kartun,
tapi maknanya sangat tajam. 
this what i want to share from him :





Tapi apa yang dia cuba luahkan ni, itu la perasaan kita sebenarnya :)
yelah, z ni laki kan, so kartun ni more pada laki . .begitu juga wanita . .sama je situasi :)
Z yg datin kenal, kalau sunyi, bosan. .pen dan kertas la dia akan dapatkan . .now you look, hasil dia :) Z je kawan yang kekal panggil datin "naja" . Pergi la mana mana, "naja" tu jugak la dia panggil. .:) 

Kau patut terharu aku update pasal kau z! bukan senang aku nak update pasal ko lately :D HAHA
ok ! takpela, hadiah untuk masing masing busy. Walaupun sama Seremban, mmg takda masa nk jumpa lagi . .
nanti ada rezeki, kita berbuka la sama sama ramai ramai ye Insyaallah.

benarin,
datin!

14 comments:

eykameow said...

oh mannnn...dating ngn Z ke? tayang la gambar Z sket......ala datin.......huhu

p/s:aritu melz ada ckp yg Z dah balik Malaysia.. tp smpai skrg tak tahu berita. huu korang dah ketemu ke??

laskar pelangi said...

alahai datin..Z tu kan kreatif..suka sangat baca karya dia:)

datin,bila nak call pelangi pulak?;p

Datin Tuu said...

eyka : wah . . haha. dah, dia ada kat malaysia da, dear :) dia keje skg ni. aah da jumpa da. ada je kat seremban. sihat je tgk nye. lately ni jela, tak jumpa sgt kan.




pelangi: kan. .tu la. ttbe snsitif lak apa dia lukis. slama ni wat pekak je. dia cakap pon, masuk tlga kanan klua kiri. ekekeke ~ waah, nak ke pelangi cakap2 ngan datin ni. .datin malu la :( :D

cik hani said...

kreatif Z tu..
baru tahu perasaan laki2..
romantik jugak bercerita pasal cinta

Datin Tuu said...

kan :) cik hani, buat la mcm tu kat encik boifren :D kekeke~

cik faten said...

tersentuh tgk lukisan zack zukhairi nie.... sbb ade sum1 pernah buat kat saye mcm nie...

Datin Tuu said...

cik faten: namau sedey ye? kita cuba mana yg mampu. semuanya di tgn Allah. yg penting kita jaga baik hubungan kita sebaik baiknya ya. ikut kata hati :)

cik faten said...

hehehe.. tq datin... 1st tym komen kat cnie.... xpenah komen pon sebelum nie... hihihi...

hidayahjamal said...

kim salam z ngan datin sekali, bila plak z nak apdet entry eh tetiba

n'ieda_faieda said...

suke nengok karton2 tuh.
sgt berjiwa.. ^^
sangat suke!! ^^

Hishyamuddin said...

Z mmg terbaik la..

kim slm kat Z ok?hehehe

cik nur said...

kalo kretif best dapat luahkan dengan cara yang mcm nie kan :)

IedaBardz said...

hai datin,,,please add me back..bru lg dlm dunia blog..suke tgok kamu ngan fatin lyana...somel sngt2..akak der jual pebagai koleksi tk dijual..huhu
http://blogfaridah.blogspot.com

hana said...

haiya..
berabad nak tggu si zack tu hapdet..
pe kes??
heheh